Prima pagină » Local » Penitenciarul din Iași extinde pavilionul pentru vizitatori! La licitație au fost depuse mai multe oferte
Penitenciarul din Iași extinde pavilionul pentru vizitatori! La licitație au fost depuse mai multe oferte

Penitenciarul din Iași extinde pavilionul pentru vizitatori! La licitație au fost depuse mai multe oferte

10 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Trei oferte au fost depuse la licitația organizată de Penitenciarul Iași privind extinderea pavilionului destinat vizitatorilor. Valoarea estimată a lucrărilor este de 600.000 de euro. Oferta cu prețul cel mai mic este un criteriu de departajare în cadrul procedurii

Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași a organizat pentru a doua oară licitația privind extinderea pavilionului pentru vizitatori, după ce, la prima procedură, prevederea bugetară a fost subevaluată. Recent, la licitație au fost depuse oferte din partea Construcții Unu SA (Iași), asocierea Madbeton SRL (Maramureș) – Nobel Home Service SRL (București) și asocierea Bucovina Pruszynski SRL (Suceava) – Bucovina Darius Construct SRL (Suceava) – Universal Construct Business SRL (Iași). Valoarea estimată a contractului este de 3.039.240 de lei, aproape 600.000 de euro. Ofertele societăților au intrat în etapa de evaluare tehnico-financiară. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

”Pentru supraînălțarea clădirii cu un etaj și recompartimentarea spațiilor existente de la parter, măsurile de intervenție sunt următoarele: dezafectarea corpului anexat și refacerea sa integrală, inclusiv a fundațiilor, care vor fi legate de fundațiile corpului inițial, consolidarea fundațiilor corpului inițial prin cămășuire, dezafectarea planșeului de peste corpul construit inițial, dezafectarea pereților de la parter care nu mai corespund solicitărilor beneficiarului”, se arată în caietul de sarcini.

În zona Copou au fost parafate mai multe tranzacții imobiliare.

Pavilionul pentru vizitatori de la Penitenciarul Iași a fost construit în anul 1984

În acest moment, pavilionul vizitatorilor, de pe strada Doctor Vicol, din Copou, are o suprafață desfășurată de peste 400 de metri pătrați.

”Construcția analizată, cu destinația de «Pavilion vizite», situată în incinta Penitenciarului cu regim de maximă siguranță Iași, are elemente de identificare puse la dispoziție de către beneficiar. Anul construirii este 1984, având regim de înălțime P, suprafața construită coincide cu suprafața desfășurată și este de 443,52 mp. Corpul de clădire anexat este construit pe aliniamentul unui gard de incintă realizat din cărămidă, structura corpului incluzând zidăria gardului. Structura corpului anexat, executat fără a avea la bază o documentație tehnică, sugerează o structură în cadre, cu planșeu din beton armat”, se arată în descrierea obiectivului.

Extinderea Penitenciarului Iași a fost respinsă de Consiliul Local

Anul trecut, Primăria Iași a publicat în etapa de consultare publică Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru extinderea penitenciarului. Conform documentației, penitenciarul va fi extins cu mai multe pavilioane de detenție, în formă de ”U”, cu o curte interioară pentru plimbare. Totodată, este prevăzută și amenajarea unui punct de control. Pavilioanele vor avea regimul de înălțime de S+D+P+2. Extinderea va fi realizată pe aproximativ 2 hectare. Noile pavilioane vor avea o capacitate de 600 de locuri pentru persoanele private de libertate.

În prezent, aproximativ 750 de deținuți sunt în închisoarea din Copou. În 2019, membrii Comisiei de Urbanism nu au aprobat proiectul Penitenciarului, iar Consiliul Local a respins proiectul de hotărâre. La începutul anului 2021, Consiliul Local a format o comisie care va purta discuții cu Ministerul Justiției, privind oportunitatea investiției. Rămâne de văzut dacă, la licitația organizată de Penitenciarul Iași privind extinderea pavilionului pentru vizitatori, ofertele vor fi validate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *