Prima pagină » Actualitate » ”Penalul” de la USR? Plângere penală pe numele ministrului Economiei, Claudiu Năsui! Sunt aduse acuzaţii deosebit de grave! Ar fi atentat la economia națională
''Penalul'' de la USR? Plângere penală pe numele ministrului Economiei, Claudiu Năsui! Sunt aduse acuzaţii deosebit de grave! Ar fi atentat la economia națională

”Penalul” de la USR? Plângere penală pe numele ministrului Economiei, Claudiu Năsui! Sunt aduse acuzaţii deosebit de grave! Ar fi atentat la economia națională

19 aug. 2021, 14:32,
în Actualitate

Claudiu Năsui, ministrul USR al Economiei s-a trezit cu o plângere penală pe numele lui. Acesta este acuzat de faptul că a atentat la interesele economiei naționale dar şi că ar fi constituit un grup infracţional organizat. Cei care au despus plângerea penală la Parchetul General sunt reprezentanţii Asociației Naţionale e Exportatorilor și Importatorilor din România (ANEIR).

Claudiu Năsui, ministrul Economiei a fost acuzat recent de un fost secretar de stat despre faptul că ar fi copiat o măsură implementată de PSD.

Claudiu Năsui are o plângere penală pe numele lui pentru că a atentat la economia națională

Așadar, reprezentanţii ANEIR au depus la Parchetul General o plângere penală pe numele lui Claudiu Năsui. Asociația susține faptul că ministru ar fi vinovat pentru abuz în serviciu dar și atentat la interesele economiei naționale:

„După 8 luni de insistente demersuri la toate autorităţile publice pentru intrarea în legalitate a conducerii MEAT (Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, n.r.), care a blocat – fără un temei legal – PPE 2021 (Programul de Promovare a Exporturilor), după eşuarea proiectului de OUG neprofesionist iniţiat de MEAT privind liberalizarea promovării exporturilor şi după ce la actuala rectificare bugetară MEAT nu a prevăzut nicio sumă pentru organizarea Pavilioanelor naţionale ale României la târgurile internaţionale, ieri (miercuri, 18 august 2021, n.r.) am înaintat la Parchetul General – în numele organizaţiilor patronale şi profesionale din Consiliul de Export al României – Plângerea penală împotriva ministrului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Năsui Claudiu”, se arată într-un comunicat al ANEIR transmis, joi, AGERPRES.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui este acuzat că ar fi format un grup infracțional organizat

În continuarea comunicatului, reprezentanţii asociaţiei consideră faptul că ministrul Economiei ar fi atentat la interesele economiei naționale dar şi ale exportatorilor. De altfel, Claudiu Năsui ar fi format, alături de mai multe persoane, un grup infracțional organizat.

„Formarea unui grup infracţional organizat, alcătuit din ministrul Economiei şi secretarii de stat din subordinea sa, care au sabotat activitatea CEXP prin neparticipare – cu toate că au fost convocaţi oficial – la niciuna din reuniunile CEXP de la data numirii lor până în prezent, încălcând prevederile HG nr. 486/2004. Tentativă de sabotare a bugetului de stat şi a ajutorului de minimis, prin iniţierea în urmă cu două luni a unui proiect de OUG, care – inclusiv la sesizarea noastră – nu a primit acordul instituţiilor avizatoare”, susţin reprezentanţii ANEIR.

Potrivit sursei citate, documentele care atestă aceste acuzaţii se găsesc la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, unde funcţionează Secretariatul CEXP.

Claudiu Năsui acuzat că a copiat o idee de la PSD

Tot în cursul zilei de joi, Claudiu Năsui a fost acuzat de un fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii că ar fi copiat o idee de la PSD pe care o dorește să o implementeze.

„După 8 luni de când este ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu-Iulius-Gavril Năsui s-a gândit să scoată România din impas! Drept urmare, tânăra speranță a propus un proiect de Ordonanță de Urgență prin care va fi legalizat modelul de afaceri (de la fermă la furculiță). Ideea este bună, dar ministrul poate fi felicitat doar pentru că a știut de unde să copieze aceste idei, adică din programul de guvernare pe agricultură al PSD. Cu un tupeu fantastic, ministrul Năsui vine cu explicații pentru fraieri de parcă i-ar aparține”, afirmă fostul secretar de stat din Ministerul Agricuturii, social-democratul Daniel Botănoiu.

În spaţiul public au apărut mai multe informaţii legate de activitatea pe care ministrul Claudiu Năsui o are în fruntea Ministerului. Așadar, acesta vrea privatizarea Fabricii de Arme Cugir, iar în acest sens a dat afară mai multe persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *