Cel mai puternic tonic amar din flora românească, pelinul este o plantă miraculoasă, renumită îndeosebi pentru capacitatea naturală de a curăța ficatul și tubul digestiv. Cei care îl consumă pot simți imediat efectele binefăcătoare ale acestuia, întrucât are capacitatea de a reda vigoarea întregului organism.
Tinctură de pelin pentru regenerarea ficatului
Dat fiind că tratamentele pentru ficat sunt foarte scumpe, ar fi păcat să nu profităm de capacitatea naturală a plantelor de a ne vindeca. Pelinul poate fi cules (frunze și tulpini) direct din natură, sau se poate procura de la orice magazin naturist. Cea mai eficientă formă de administrare a plantei este tinctura.
Ingrediente necesare:
- 100 g de pelin uscat (sau 1 mână de plantă proaspătă)
- 400 ml de alcool rafinat de 60 de grade
Mod de preparare:
Pelinul tocat mărunt se introduce într-o sticlă sau într-un borcan, și peste el se toarnă alcoolul. Se închide ermetic, și se lasă 14 zile la macerat. În acest interval, recipientul cu tinctura trebuie agitat de 3 ori pe zi.
După finalizarea perioadei de macerare, alcoolul se strecoară printr-o bucată de tifon dublu în sticluțe închise la culoare. Tinctura de pelin astfel obținută se păstrează la frigider.
Administrare:
Se iau câte 10 picături de tinctură de pelin, de 3 ori pe zi. Acest tratament poate fi urmat doar de 2 ori pe an, respectiv primăvara și toamna. Ajută la regenerarea celulei hepatice și la eliminarea balonărilor.