Prima pagină » Stiri si curiozitati » Pelinel, planta minune care alungă cancerul!

Pelinel, planta minune care alungă cancerul!

04 oct. 2021, 14:47,
în Stiri si curiozitati

Pelinelul sau pelinul dulce, denumit științific Artemisia Annua este una dintre plantele miraculoase folosite pentru combaterea diverselor forme de cancer.

Pelinelul este una dintre cele aproximativ 180 de specii de pelin existente la ora actuală în lume. Această plantă este originară din China și nu este identică cu pelinul (Artemisia absinthium) care crește și la noi și care are un gust amar.

planta pelinel

Pelinelul, plantă anticancerigenă şi antitumorală

În trecut, pelinuelul a fost folosit de către chinezi pentru combaterea febrei și a malariei, însă cercetătorii au demonstrat relativ recent că pelinelul poate fi utilizat în tratarea și cobaterea cancerului, ca un tratament suplimentar în terapiile medicale clasice.

Pelinelul conține, printre alte substanțe, artemisinină, care poate distruge celulele canceroase din corp. Improtant este faptul că această substanță are caracter selectiv în sensul că atacă doar celulele rele, nu şi pe cele sănătoase.

Artemisinina a fost descoperită în 1972 de către doi cercetători chinezi, Henry Lai și Narendra Singh, de la Universitatea din Washington. Acerasta a fost folosită mai întâi pentru a combate malaria în timpul războiului din Vietnam. Astfel, artemisinina eficientă în lupta contra tulpinilor de Plasmodium, care dețin o puternică rezistență împotriva medicamentelor.

planta pelinel

Tratamentul complementar cu pelinel este recomandat în tratarea mai multor forme de cancer, respectiv a tumorilor şi leucemiei. Prin acţiunea sa, planta reduce creşterea tumorilor, împiedică dezvoltarea metastazelor, sporind totodată activitatea celulelor NK (natural killer) ale organismului.

De asemenea, artemisinina a fost testată pe 55 de tipuri de celule de origine canceroasă și s-a demonstrat că aceasta are efecte pozitive asupra tratării cancerului de piele, leucemiei, cancerului la sân, cancerului la rinichi, cancerului de colon, cancerului la pancreas, cancerului de prostată. În plus, artemisinina tratează și tumorile cerebrale.

planta pelinel

Efecte miraculoase în combinație cu fierul

În cadrul studiilor efectuate, cercetătorii au observat că tratamentul naturist cu pelinel este mai eficient dacă este completat cu administrarea unor suplimente de fier. Astfel ,efectele artemisininei sunt mai eficiente împreună cu administrarea de supliemnte de fier.

Fierul este și un bun barometru pentru existenţa celulelor canceroase în corp care conţin o cantitate mai mare din acest element. Substanţa din pelinel detectează şi atacă celulele care au mai mult fier, ducând astfel la reducerea lor într-o proporţie importantă.

planta pelinel

Pelinelul, planta folosită pentru tratarea multor afecțiuni

Pe lângă rolul extrem de important în în tratarea diverselor forme de cancer, pelinelul este folsoit și pentru tratarea altor afecțiuni. Astfel, pelinelul și-a demonstrat eficiența în ameliorarea durerilor articulare, stimularea digestiei, eliminarea paraziţilor intestinali sau atenuarea problemelor cauzate de diaree, indigestie, gastrită şi alte probleme de stomac.

În plus, pelinelul este un bun remediu și pentru ameliorarea afecţiunilor hepatice, tuse şi migrene, dar și tratarea infecţiilor cu Candidă;

Aşadar, pe lângă proprietăţile anticancerigene şi antitumorale, pelinelul este și un bun hepatoprotector, antiseptic, antiinflamator, antiinfecţios şi un bun tonic digestiv.

Trebuie precizat faptul că pelinelul este benefic în tratarea cancerului, tumorilor sau a leucemiei, însă acesta nu înlocuiește terapiile medicale clasice recomandate de către medicii specialişti.

Pentru tratamentele cu pelinel, puteți alege să folosiți capsule, ceai sai tinctură. De precizat că acesta trebuie administrat potrivit indicaţiilor fiecărui produs în parte.

Pe lângă pelinel, există și alte plante care au rol benefic în tratarea cancerului, precum lemnul dulce, aloe vera sau coada calului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024