Prima pagină » Local » Pelerinii Sfintei Cuvioase Parascheva au făcut deja rezervări pentru cazare, la Iași. „Rezervările, la noi, s-au făcut și cu un an înainte”
Pelerinii Sfintei Cuvioase Parascheva au făcut deja rezervări pentru cazare, la Iași. „Rezervările, la noi, s-au făcut și cu un an înainte”

Pelerinii Sfintei Cuvioase Parascheva au făcut deja rezervări pentru cazare, la Iași. „Rezervările, la noi, s-au făcut și cu un an înainte”

12 sept. 2024, 02:00,
Gabriela Rusu în Local

Încep pregătirile pentru pelerinii Sfintei Cuvioase Parascheva, care vin la Iași, în luna octombrie, și au nevoie de cazare. Unii și-au făcut deja rezervări, din timp, însă pensiunile și hotelurile sunt pregătite și așteaptă, în continuare, telefoanele credincioșilor. Prețurile pentru două persoane pornesc de la 180 de lei și pot ajunge până la 580 de lei, la cazările aflate în apropierea Catedralei Mitropolitane din Iași.

Pelerinii Sfintei Cuvioase Parascheva caută cazare, la Iași

Mai este mai puțin de o lună până când începe unul dintre cele mai mari pelerinaje din țară, și anume, pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Astfel, ca în fiecare an, credincioșii care își doresc să ajungă la Iași, în luna octombrie, aleg să facă rezervări la pensiunile și hotelurile din oraș. Din dorința de a afla care este gradul de rezervare a camerelor de către pelerini, reporterii BZI au stat de vorbă cu reprezentanții a trei pensiuni, din Iași, precum Casa Ipsilanti, Casa de Oaspeți „Sf. Nicolae” și Pensiunea NYS.

La Casa Ipsilanti, rezervările sunt abia la început, însă administratorul se așteaptă ca gradul de ocupare, în luna octombrie, să fie mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Momentan, avem făcute doar două rezervări, este vorba despre două familii care au ales să stea două nopți. Față de anul trecut, anul acesta ne așteptăm la mult mai puține cazări. Credem că o să mai apară oaspeți, la începutul lunii viitoare. Slăbuț. Anul trecut, rezervările începeau pe 3-4 septembrie, dar anul ăsta, nu, din păcate”, a declarat Lăcustă Ulise, reprezentantul Casei Ipsilanti.

Casa de Oaspeți „Sf. Nicolae”, una dintre cele mai căutate cazări

În schimb, Casa de Oaspeți „Sf. Nicolae”, care se află pe strada Agatha Bârsescu, în apropierea Catedralei Metropolitane din Iași, este una dintre cele mai căutate locații de către pelerini. Reprezentanții acesteia spun că unii credincioși și-au făcut rezervare încă de anul trecut, după finalizarea pelerinajului.

„Rezervările, la noi, s-au făcut și cu un an înainte, pentru această perioadă. Adică, acum, avem tot ocupat, de pe data de trei octombrie până pe data de 20 octombrie. Nu avem nimic liber. Sunt doar pelerini, fie grupuri, fie persoane. Au optat pentru două, trei nopți și facilitățile sunt cele de hotel, cu mic dejun. Oamenii au făcut rezervările anul trecut, cam la o lună după ce s-a terminat pelerinajul Sfintei. Pentru două persoane, două nopți, tariful ajunge la 580 de lei. Locurile s-au epuizat cam acum o lună”, au declarat reprezentanții Casei de Oaspeți „Sf. Nicolae” Iași.

Și în cartiere mai îndepărtate de Catedrala Mitropolitană, credincioșii caută cazare. La fel s-a întâmplat și în cazul Pensiunii NYS, din zona Baza 3, unde nu mai există locuri de cazare libere pe perioada pelerinajului.

„La începutul lunii octombrie, mai avem locuri doar până pe 4. După aceea mai avem locuri abia după data de 14 octombrie. Deci, în intervalul în care se desfășoară pelerinajul, nu mai sunt locuri. Camera pentru o singură persoană este de 160 de lei, cea dublă, 180, iar cea triplă, 230 de lei. Însă cele mai căutate sunt camerele duble. În cazul grupurilor mai mari, se cer camerele triple. Variază în funcție de dorințele fiecăruia. Rezervările au fost făcute cu maxim trei luni înainte”, a declarat Ana Gagea, reprezentant al Pensiunii NYS din Iași.

Pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva începe, anul acesta, pe data de 7 octombrie și ține până pe data de 15 octombrie. Astfel, Iașul devine, din nou, principalul punct religios al țării.

Încep pregătirile pentru pelerinii Sfintei Cuvioase Parascheva, care vin la Iași, în luna octombrie, și au nevoie de cazare. Unii și-au făcut deja rezervări, din timp, însă pensiunile și hotelurile sunt pregătite și așteaptă, în continuare, telefoanele credincioșilor.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024