Prima pagină » Actualitate » Pelerini români, internaţi după ce au mâncat „leguma diavolului”! Ce s-a întâmplat pe Muntele Athos
Pelerini români, internaţi după ce au mâncat „leguma diavolului”! Ce s-a întâmplat pe Muntele Athos

Pelerini români, internaţi după ce au mâncat „leguma diavolului”! Ce s-a întâmplat pe Muntele Athos

11 oct. 2024, 09:34,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Un grup de pelerini au fost internaţi după ce au mâncat „leguma diavolului”. Pelerinii erau în vizită comunitatea la monahală de pe Muntele Athos. Aceștia au început să se simtă rău după ce au consumat ciupercile pe care le-au cules din pădure în timp ce mergeau către Mănăstirea Sfânta Ana.

Pelerini români, internaţi după ce au mâncat „leguma diavolului”

Un grup de 11 pelerini români, care vizitau comunitatea monahală ortodoxă, formată numai din bărbaţi, de pe Muntele Athos din Grecia, au ajuns de urgență la spital. Aceștia au fost diagnosticați cu toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat ciuperci sălbatice culese în timpul unei drumeţii, au declarat oficialii greci.

Autorităţile din comunitatea semi-autonomă din nordul Greciei au precizat că viaţa niciunuia dintre bărbaţi nu este în pericol. Aceştia erau trataţi în spitale din Halkidiki, în apropiere de Muntele Athos, şi Salonic.

Reprezentanții poliţiei elene au menționat că grupul fusese cazat la schitul Sfânta Ana – o comunitate mai mică ce se află sub jurisdicţia unei mănăstiri. Aceștia au plecat într-o excursie pe munte, unde au cules şi au mâncat ciuperci sălbatice la cina de marţi. Ulterior, li s-a făcut rău şi, după ce s-au întors la schit, miercuri dimineaţă, 09 octombrie 2024, au fost duşi la spital pentru tratament.

Din fericire, starea de sănătate a pelerinilor este stabilă, iar niciunul dintre aceștia nu se află în pericol de moarte. Ei vor rămâne sub supraveghere medicală pentru a primi îngrijirile necesare.

Deşi multe ciuperci sălbatice sunt comestibile, este nevoie de cunoştinţe solide şi de îndemânare pentru a le deosebi de soiurile otrăvitoare, multe dintre acestea semănând foarte mult cu ciupercile inofensive.

Muntele Athos şi mănăstirile sale medievale târzii reprezintă o destinaţie populară pentru pelerinii din întreaga lume ortodoxă. Femeilor le-a fost întotdeauna interzis să ajungă pe Muntele Athos.

Cum poți ajunge pe Muntele Athos

Muntele Athos adăpostește 20 de mănăstiri ortodoxe, fiecare cu o istorie bogată și o colecție impresionantă de arte sacre. Printre cele mai cunoscute mănăstiri se numără Mănăstirea Megistis Lavra, Mănăstirea Vatopedi și Mănăstirea Simonos Petras. Vizitatorii pot explora biserici vechi, icoane și manuscrise rare într-un cadru natural deosebit.

Din porturile din apropierea Muntelui Athos, puteți lua feriboturi regulate către diferite mănăstiri și așezări de pe coasta peninsulei. Există și opțiunea de a închiria un taxi de apă pentru a explora mai liber zona sau de a face drumeții pe traseele marcate.

Muntele Athos este o destinație unică pentru cei interesați de spiritualitate, istorie și natură. Cu mănăstiri antice și peisaje spectaculoase, acest loc oferă o experiență profundă pentru vizitatorii săi. Planificarea unei călătorii pe Muntele Athos necesită pregătire din timp pentru obținerea permiselor necesare și pentru asigurarea cazării adecvate.

Pentru informații detaliate despre permisele de vizitare și pentru rezervări de cazare, vă recomandăm să contactați agențiile de turism specializate sau să vizitați site-urile oficiale ale mănăstirilor de pe Muntele Athos.

Altfel, un grup de pelerini au fost internaţi după ce au mâncat „leguma diavolului”. Pelerinii erau în vizită comunitatea la monahală de pe Muntele Athos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
01 ianuarie 2025
01 ianuarie 2025