Prima pagină » Eveniment-Social » Pelerinajul de Florii din Arhiepiscopia Iaşilor
Pelerinajul de Florii din Arhiepiscopia Iaşilor

Pelerinajul de Florii din Arhiepiscopia Iaşilor

12 apr. 2022, 15:34,
Maria Moldovanu în Eveniment-Social

Intrarea Domnului în Ierusalim este una dintre cele mai importante sărbători în ajunul Paștelui. Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Iaşilor precizează că vor avea loc pelerinaje de Florii şi în alte oraşe din Arhiepiscopia Iaşilor. Sărbătoarea Floriilor este una simbolică pentru credincioșii din România cunoscută și cu denumirea de „Săptămâna Mare”.

Mai sunt zile numărate până la sosirea sfintelor sărbători pascale. Cu această ocazie, sâmbătă, în data de 16 aprilie 2022, în pragul glorioasei sărbători a Intrării Domnului în Ierusalim, cunoscută ca și Florii în popor, se va organiza Pelerinajul de Florii, eveniment la care vor participa preoți și credincioși din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor.
Evenimentul va începe la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Bărboi și se va petrece pe circuitul Biserica „Sfântul Sava” – Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi” – Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

Principalele momente ale Pelerinajului de Florii la Iași

Intrarea Domnului în Ierusalim este una dintre cele mai importante sărbători în ajunul Paștelui. Cu această ocazie, în fiecare an la Iași se organizează pelerinajul pentru credincioși și preoți, în cadrul căruia sunt prezentate slujbe pentru cinstirea Domnului.

„Momentele principale ale pelerinajului vor începe la ora 15:30.  La Biserica Bărboi va fi săvârşită Slujba Vecerniei şi sfințirea ramurilor de salcie, care vor fi apoi oferite credincioșilor prezenți;
La ora 17:00 se va organiza plecare în procesiune de la Biserica Bărboi spre Catedrala Mitropolitană din Iaşi, unde participanţii la pelerinaj vor fi întâmpinaţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei”, declară Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Iaşilor.

De asemenea, Biroul de Presă precizează că în Arhiepiscopia Iaşilor vor avea loc pelerinaje şi în alte oraşe de pe întreg cuprinsul eparhiei.

„La Paşcani, sâmbătă, 16 aprilie 2022, începând cu ora 12.00, de la Catedrala „Pogorârea Duhului Sfânt”; La Hârlău, sâmbătă, 16 aprilie 2022, începând cu ora 13.00, de la Biserica „Sfântul Nicolae”;
La Dorohoi, sâmbătă, 16 aprilie 2022, începând cu ora 13.00, de la Biserica „Învierea Domnului”;
La Piatra Neamţ, sâmbătă, 16 aprilie 2022, începând cu ora 13.30, de la biserica Parohiei Mărăţei 1;
La Târgu Neamţ, sâmbătă, 16 aprilie 2022, începând cu ora 15.00, de la Biserica „Sfântul Haralambie”;

La Darabani, sâmbătă, 16 aprilie 2022, începând cu ora 16.00, de la Biserica „Sfântul Nicolae”;
La Botoşani, duminică, 17 aprilie 2022, începând cu ora 14.00, de la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, precizează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *