Prima pagină » Actualitate » Pele a murit! Legendarul fotbalist s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani

Pele a murit! Legendarul fotbalist s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani

29 dec. 2022, 21:21,
BZI.ro, în Actualitate

Pele a murit la vârsta de 82 de ani, a anunțat agentul său pentru Associated Press. Fostul star al echipei Santos FC, considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile, se afla la Spitalul Israelit Albert Einstein din Sao Paulo din 29 noiembrie.

Pele, regele brazilian al fotbalului, care a câștigat un număr record de trei Cupe Mondiale și a devenit una dintre cele mai impunătoare figuri sportive ale secolului trecut, a murit joi. Avea 82 de ani. Portdrapelul “sportului frumos” se supunea unui tratament pentru cancer de colon din 2021. El fusese spitalizat în ultima lună din cauza mai multor afecțiuni. Agentul său, Joe Fraga, a confirmat decesul.

Pele a dus Brazilia pe culmile fotbalului și a devenit un ambasador global al sportului

Considerat pe scară largă drept unul dintre cei mai mari jucători de fotbal, Pele a petrecut aproape două decenii încântând fanii și uimind adversarii ca cel mai prolific marcator al jocului cu clubul brazilian Santos și cu echipa națională a Braziliei, scrie Associated Press.

Grația, atletismul și mișcările sale hipnotizante au fascinat jucătorii și fanii. A orchestrat un stil rapid și fluid care a revoluționat acest sport – un stil asemănător cu cel samba care a personificat eleganța țării sale pe teren.

A dus Brazilia pe culmile fotbalului și a devenit un ambasador global al sportului său într-o călătorie care a început pe străzile din statul Sao Paulo, unde lovea cu piciorul o șosetă umplută cu ziare sau cârpe.

În conversația despre cei mai mari jucători de fotbal, doar regretatul Diego Maradona, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo sunt menționați alături de Pele.

Diferite surse, numărând diferite seturi de meciuri, enumeră numărul total de goluri ale lui Pelé între 650 (meciuri de campionat) și 1.281 (toate meciurile de seniori, unele împotriva unor competiții de nivel scăzut).

Viața personală a marelui Pele. A fost căsătorit de trei ori

Prima soție a lui Pele a fost Rosemeri dos Reis Cholbi, împreună cu care a avut doi copii, Kely Cristina și Edson. Cei doi au divorțat în 1982, iar brazilianul s-a recăsătorit în 1994 cu Assiria Lemos, care i-a dăruit gemenii Joshua și Celeste.

După un nou divorț în 2008, Pele s-a căsătorit a treia oară în 2016, cu Marcia Aoki, femeie de care se spune că ar fi fost îndrăgostit încă de la mijlocul anilor 1980.

Brazilianul a mai avut două fiice din două relații extraconjugale, însă doar una dintre ele, Flavia Kurtz, a fost recunoscută oficial.

După ce s-a retras din activitate, Pele a fost ambasador UNICEF, a fost imaginea unora dintre cele mai mari branduri din lume și a jucat în câteva filme, poate cel mai cunoscut fiind chiar cel despre viața sa, din 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *