Prima pagină » Actualitate » Peisaj desprins dintr-o fabulă, într-o parcare din Târgu Jiu: vulpea cu găina în gură
Peisaj desprins dintr-o fabulă, într-o parcare din Târgu Jiu: vulpea cu găina în gură

Peisaj desprins dintr-o fabulă, într-o parcare din Târgu Jiu: vulpea cu găina în gură

13 iul. 2022, 14:34, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Animalele sălbatice coboară în oraşe. Dacă până acum erau ursii cei mai întâlniţi printre aşezările omeneşti, acum şi vulpile invadează oraşul. Spre exemplu, la Târgu Jiu, o vulpe a fost văzută într-o parcare, ţinând în gură o găină.

De asemenea, amintim că cel puțin un urs este prezent în pădurea Dobrovăț, din judeţul Iași.

Vulpea cu găina în gura din Târgu Jiu

O vulpe cu o găină în gură a fost filmată miercuri dimineaţă, 13 iulie, în parcarea de reşedinţă a unui cartier din municipiul Târgu Jiu. Animalul a privit nestingherit către cel care filma, după care s-a făcut nevăzută printre maşini, cu prada în gură. Cel mai probabil, vulpea a dat iama într-o gospodărie aflată în preajmă, după care s-a rătăcit.

Nu este pentru prima dată când vulpile se aventurează pe străzile din Târgu Jiu. În urmă cu câteva luni, o alta vulpe a fost suprinsă chiar în zona centrală a municipiului. Şi în Parcul Central din oraş a fost văzută o alta, imortalizată fotografic chiar de către un poliţist local.

Urs prins la furat de cireșe

Într-un alt context, reamintim că săptămânile trecute, un urs a fost filmat într-o gospodărie din județul Vrancea în timp ce mânca cireșe dintr-un copac. Animalul sălbatic a intrat în satul Roșcari din comuna Dumitrești și s-a urcat într-un cireș, apoi a început să mănânce liniștit fructe.

Cu toate că majoritatea câinilor din zonă l-au simțit imediat și au început să latre, ursul nu s-a lăsat deloc deranjat. Mai mult chiar, el a continuat să mănânce liniștit cireșe chiar și când s-au adunat localnicii și polițiștii care au încercat să-l alunge. Apoi, când s-a săturat, ursul a coborât din copac și a plecat înapoi spre pădure.

Totodată, un urs a fost filmat de curând în Predeal. Spre spaima turiştilor, animalul sălbatic a intrat în curtea unei pensiuni, și i-a speriat atât de tare încât nu știau cum să mai facă să intre mai repede în clădire şi să încuie uşile. În ciuda sperieturii grozave, au fost şi oameni care s-au bucurat însă să vadă un animal sălbatic în carne si oase.

„Ursul s-a apropiat foarte mult de local şi a fost la un pas să intre pe uşa restaurantului, iar toţi turiştii s-au panicat şi au încuiat uşile şi au început să facă gălăgie pentru a îl alunga. La faţa locului au venit şi autorităţile, însă sperietura oamenilor a fost foarte mare.

Un alt urs a fost zărit tot în aceeaşi zi. De asemenea, astăzi, pe Transfăgărăşan a fost zărit o ursoaică cu trei pui, însă din fericire, turiştii care s-au oprit să îi fotografieze nu au păţit nimic. Autorităţile le recomandă oamenilor care se întâlnesc cu urşii să îi lase în pace şi să se deplaseze uşor, pentru a evita orice conflct între animal şi om”, a transmis Ovidiu Stan.

Din păcate, zilele trecute, autorităţile din Vâlcea au emis pe 11 iulie, o alertă privind prezenţa unui urs în comuna Titeşti, după ce o femeie din localitate a sesizat prin 112 că un animal sălbatic i-a omorât un taur aflat pe izlazul din apropierea gospodăriei.

Totuți, vulpea din Târgu Jiu, nu a produs mari pagube, de vreme ce a fost surprinsă doar cu o găină în gură.

Comentarii
  • Vulpa ca vulpea dar gaina era o mortaciune gasita pe undeva !, voi nu ati observat ca era teapana, scindura , moarta de cel putin 24 de ore ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *