Prima pagină » Local » Pedeapsă-record pentru un ieșean care a furat curent electric! Judecătorii i-au dat peste 7 ani de temniță (Exclusiv)
Pedeapsă-record pentru un ieșean care a furat curent electric! Judecătorii i-au dat peste 7 ani de temniță (Exclusiv)

Pedeapsă-record pentru un ieșean care a furat curent electric! Judecătorii i-au dat peste 7 ani de temniță (Exclusiv)

12 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un ieșean a primit o pedeapsă-record din partea judecătorilor, după ce a fost acuzat că a furat curent. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Vasile Mocanu la 7 ani și 6 luni de temniță, pentru executare de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea și furt de energie electrică

Un ieșean a primit o pedeapsă-record din partea judecătorilor, după ce a fost acuzat că a furat curent. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat ieri pe Vasile Mocanu la o pedeapsă rezultantă de 7 ani și 6 luni de temniță, pentru executare de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea și furt de energie electrică.

„Instanța admite acţiunea civilă formulată de SC Delgaz Grid SA. Îl obligă pe inculpatul Vasile Mocanu să achite părţii civile SC Delgaz Grid SA suma de 5.391 de lei compusă din: 5.155,66 lei reprezentând energie electrică 7200 kwh şi taxe de 235,44 lei, reprezentând servicii efectuate de Delgaz Grid SA”, au afirmat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ieșeanul Vasile Mocanu, acuzat că a furat curent electric

De remarcat este faptul că, la emiterea sentinței, judecătorii ieșeni au luat în calcul și alte pedepse anterioare primite de Vasile Mocanu, printre care una pentru viol. De asemenea, sentința emisă de Judecătoria Iași nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. Acest proces penal al lui Mocanu a început pe data de 25 mai 2021.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzațiile de executare de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea și furt de energie electrică. Anchetatorii ieșeni spun că individul a intrat în vizorul lor în urmă cu mai bine de un an. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Anchetatorii au intrat pe fir și l-au luat la întrebări

Oameni legii au mai precizat că au fost sesizați cu privire la infracțiunile comise de către Vasile Mocanu de către reprezentanții companiei Delgaz Grid SA. Angajații societății comerciale au constatat că, la imobilul deținut, ieșeanul ar fi beneficiat ilegal de energie electrică în valoare de 5.155 de lei, reprezentând 7.200 kwh. De asemenea, bărbatul nu ar fi achitat taxele către societatea comercială amintită, reprezentând servicii efectuate de angajații Delgaz Grid.

După sesizarea făcută de angajații fostei companii E.ON, anchetatorii au demarat cercetările și au constatat că plângerea se confirmă. Astfel, individul a fost dus la audieri. Mai apoi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe Vasile Mocanu sub acuzațiile de executare de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea și furt de energie electrică. După comiterea altor infracțiuni, acum, ieșeanul a primit o pedeapsă-record, fiind acuzat, printre altele, și că a furat curent electric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024