Prima pagină » Titlurile zilei » Pe trei străzi din Iași, vor fi montate limitatoare de viteză! Comisia de Circulație a decis schimbări majore în traficul din municipiu

Pe trei străzi din Iași, vor fi montate limitatoare de viteză! Comisia de Circulație a decis schimbări majore în traficul din municipiu

13 iul. 2024, 02:00, 14 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Pe trei străzi din Iași, vor fi montate limitatoare de viteză. Recent, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Iași a aprobat mai multe schimbări în traficul din oraș

În cadrul ședinței Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Iași, care a avut loc joi, 11 iulie 2024, au fost aprobate mai multe schimbări în traficul din oraș. Printre acestea se numără inclusiv montarea unui radar fix care să atenționeze conducătorii auto cu privire la viteza cu care circulă.

Pe trei străzi din Iași, vor fi montate limitatoare de viteză. Mai multe schimbări în traficul din oraș au fost decise de Comisia de Circulație

Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Iași a decis, joi, 11 iulie 2024, montarea limitatoarelor de viteză la Școala „B.P. Hașdeu”, pe strada Ion Creangă, în fața grădiniței din zonă. În cadrul întâlnirii, a fost aprobată și montarea „cocoașelor” pe aleea Tudor Neculai, numărul 153, pe strada dintre blocuri, lângă locul de joacă, dar și pe aleea Tudor Neculai, până la sensul giratoriu. Decizia a fost luată în urma solicitărilor mai multor localnici din zonă.

Tot pe aleea Tudor Neculai, în intersecția cu șoseaua Națională, numărul 62, va fi montat un indicator de avertizare „drum fără ieșire”.

Membrii Comisiei de Circulație au decis și montarea unor semne de circulație privind restricția de tonaj de 7,5 tone, pe strada Titu Maiorescu, numărul 1. O restricție a fost decisă și la intersecția dintre șoseaua Iași – Voinești cu strada Camil Ressu. Este vorba despre montarea unui limitator de înălțime.

În ceea ce privește bulevardul Regele Mihai I al României, indicatorul „Oprirea Interzisă” din stația de autobuz din zona Piramidei lui Dumeț va fi schimbat.

Pe bulevardul C.A. Rosetti din Iași, viteza de circulație va fi restricționată la 50 de kilometri pe oră

În urma întâlnirii Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Iași, membrii acesteia au luat decizia de a limita viteza de circulație a autoturismelor la 50 de kilometri pe oră. Pe lângă montarea indicatoarelor rutiere privind viteza cu care se poate circula pe bulevard, a fost decisă și instalarea aparatelor de radar care să atenționeze șoferii cu privire la depășirea vitezei de deplasare.

Membrii comisiei au luat și hotărârea conform căreia vor fi montați piloni la limita trotuarului pe strada Petru Movilă. Decizia vine în urma solicitărilor transmise de ieșeni, din cauză că autoturismele parcare blochează trotuarele, iar pietonii sunt nevoiți să meargă pe stradă. Înainte și după parcarea de pe șoseaua Arcu, numărul 36, vor fi montați stâlpișori din cauza faptului că mai mulți localnici își parchează autoturismele în zonă, iar ieșirea din parcare este îngreunată.

În ceea ce privește trecerile de pieton din Iași, în cartierele Dacia și Alexandru cel Bun, vor fi montate popice în toate zonele pe unde cetățenii traversează strada, iar pe strada Atelierului va fi înființată o nouă trecere.

Este important de știut faptul că, deși Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Iași a aprobat toate aceste modificări, acestea vor fi implementate doar după primirea avizului din partea Poliției Rutiere.

Pe trei străzi din Iași, vor fi montate limitatoare de viteză. Recent, Comisia de Circulație din cadrul primăriei a aprobat mai multe schimbări în traficul din oraș. Acestea vor intra în vigoare în următoarea perioadă, dacă va fi emis avizul din partea Poliției Rutiere.

Comentarii
  • Rezolvati aceeasi problema si la Manastirea Golia, linia de tramvai. Mamici si tatici cu carucioare de copii sunt nevoiti sa mearga pe strada, pe sina de tramvai, trotuarele fiind ocupate de masini parcate.

  • Cine este Comisia de Circulatie din Iasi ??????????????

  • Astia de la comisia de circulatie atat stiu sa puna cocoase! BAi comisie rezolvati darcu problema virajului la stanga din marile intersectii de ex. Cotnari ! Cretinilor mai puneti un timp la semafor in care sa poata sa se poate vira la stanga vfara sa plece cei din fata !

  • Daca vii din Bucium sau bld.N.Iorga si intri pe pe bdl.Primaverii (vis-a-vis LIDL/Statia PECO) sunt marcaje continue……nu poti face stanga in parcarea de domiciliu, trebuie sa merg pe bld.Socola…dreapta sens giratoriu Podu Ros……bld.Tutora……bld.Primaverii…..si in sfarsit ajung la domiciliu!!!! Cata istetime pentru membrii din comisia de circulatie?????

  • Sa puna cocoase ca prea multi pienoietoni loviți

  • o tara de idioti

  • O tara de idioti care cer cocoase iar dupa aia sunt deranjati de cocoase si le taie noaptea pe furis .

  • Ar fi ideal un semafor cu buton la trecerea de pietoni de la Twinkle Star de la Minerva…

  • dragi ieseni soferi si pietoni ! cocoasele nu sunt solutia ! corect ar fi daca ar fi puse semafoare inteligente ( am uitat , scuze , ca au fost montate astfel de semafoare ) . cocoasele nu ajuta nici soferii si nici pietonii. la ora 01 de noapte daca vii pe pacurari o sa ai un semafor pe rosu (pentru masini ) la trecerea de pietoni din dreptul postei . e pe rosu si nu trece nimeni la fel si la minerva , trecerea de pietoni de la posta din alex cel bun . cred ca ar ajuta un semafor cum este la sp de recuperare . acolo daca pietonul nu apasa butonul nu se schimba culoarea . da avem nevoie de astfel de semafoare . pe pacurari ar trebui sincronizate semafoarele ( doar sunt inteligente! in frunte cu cirica) astfel cand intri in pacurari si ai verde apoi verde sa fie pana ( cel putin in tg cucu) . dar la noi verde , rosu , verde rosu……si mai spun ca este poluare . la cocoase la fel poluare fratilor . dar ce sa zicem …avem comisie( probabil nu au pe ce cheltui banii ) . in comisie or fi deal de biden joe ?

  • in loc de cocoase semafoare cu temporizare !

  • cocoase = poluare = consum = bani tocati ( orce forma de consum = poluare)

  • cocosele = poluare = consum = bani tocati ( orce forma de consum = poluare)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`