Prima pagină » Titlurile zilei » Pe străzile din Iași, ca-n filmele cu mafioți! Au tăbărât cu bâtele pe un bolid, au distrus geamurile și l-au snopit în bătaie pe șofer! Cei doi suspecți au fost lăsați în libertate de judecători!
Pe străzile din Iași, ca-n filmele cu mafioți! Au tăbărât cu bâtele pe un bolid, au distrus geamurile și l-au snopit în bătaie pe șofer! Cei doi suspecți au fost lăsați în libertate de judecători!

Pe străzile din Iași, ca-n filmele cu mafioți! Au tăbărât cu bâtele pe un bolid, au distrus geamurile și l-au snopit în bătaie pe șofer! Cei doi suspecți au fost lăsați în libertate de judecători!

02 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

Un atac în stil mafiot a avut loc zilele trecute pe o stradă din județul Iași. În urma incidentului, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au propus arestarea preventivă a doi indivizi din județul Vaslui: Mihai Gabriel Plop și Dumitru Hoțoleanu. Însă judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au respins propunerea, lăsându-i în libertate pe cei doi suspecți de tentativă de omor. Un alt bărbat, Alexandru Iulian Ilășoaia, a ajuns, totuși, după gratii, pentru a o altă infracțiune similară

Atac mafiot, pe o stradă din Iași! Au tăbărât cu bâtele asupra unei mașini care se afla în trafic! În urma incidentului, doi suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore. Numai că, la instanță, procurorii ieșeni au avut parte de o surpriză neplăcută!
Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași i-au lăsat în libertate pe Mihai Gabriel Plop și Dumitru Hoțoleanu.

„Instanța respinge, ca fiind nefondată, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, de arestare preventivă a inculpaților Mihai Gabriel Plop și Dumitru Hoțoleanu, ambii cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor. Dispune punerea în libertate a inculpaților, dacă nu sunt arestați sau deținuți într-o altă cauză penală”, au precizat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Mihai Gabriel Plop și Dumitru Hoțoleanu, cercetați pentru tentativă de omor, după un atac în stil mafiot, în trafic

Mihai Gabriel Plop și Dumitru Hoțoleanu, din localitatea Rebricea, județul Vaslui, au intrat în vizorul anchetatorilor ieșeni în urmă cu câteva zile, după un atac mafiot în traficul din județ.

„Pe data de 27 noiembrie 2020, în jurul orei ora 20:40, în localitatea Scânteia, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al unui conflict preexistent, suspecții au atacat cu bâtele un autoturism ce rula pe un drum. În urma incidentului, geamurile mașinii au fost distruse, iar ocupanții vehiculului au coborât din acesta. Atunci, suspecții au lovit persoana vătămată cu bâtele, chiar și după ce victima a căzut la pământ. Aceștia au pus în primejdie viața părții vătămate, provocându-i diverse leziuni, printre care hidro-pneumo-torax masiv compresiv stânga, o contuzie renală, o fractură, un hematom epicranian, emfizem subcutanat etc.”, a declarat ieri Ionela Gâmbuță, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Conform acesteia, în cauză au existat mai multe momente conflictuale.

„Părțile s-au lovit reciproc în două rânduri. Astfel, activitatea infracțională este mai amplă”, a mai spus procurorul Ionela Gâmbuță.

Potrivit acesteia, motivul conflictului a constat în faptul că, înainte cu câteva zile, ar fi fost distrus autoturismul unuia dintre cei doi inculpați.

„Nu știm deocamdată care este motivarea instanței cu privire la respingerea propunerii de arestare preventivă”, a subliniat prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Alt individ, arestat preventiv după un atac cu toporul: victima a fost la un pas de moarte!

În urmă cu câteva zile, un alt individ a intrat în atenția oamenilor legii. Astfel, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore pe Alexandru Iulian Ilășoaia, sub acuzația de tentativă de omor.

„În acest caz este vorba despre o agresiune care a avut loc în urmă cu câteva zile. Bârbatul este suspectat că, în urma unui conflict spontan, a încercat să îi aplice o lovitură cu toporul în cap victimei. Partea vătămată s-a ferit, toporul trecându-i milimetric pe lângă cap”, a adăugat prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Conform anchetatorilor ieșeni, Alexandru Iulian Ilășoaia nu s-a lăsat, acesta punând mâna pe un cuțit. Oamenii legii au susținut că individul a înjunghiat victima cu cuțitul în zona pieptului. La scurt timp, autoritățile au fost alertate cu privire la incident printr-un telefon la numărul unic pentru situații de urgență 112. La fața locului s-au deplasat echipaje medicale și de Poliție. Victima a fost preluată și transportată de urgență la spital. Medicii care au tratat-o au constatat că leziunile suferite de aceasta au fost de natură să îi pună viața în primejdie.

Alexandru Iulian Ilășoaia, dus după gratii

La rândul lor, polițiștii ieșeni au demarat ancheta și au ajuns, astfel, la Alexandru Iulian Ilășoaia. Acesta a fost săltat și dus la audieri. Ulterior, el a fost dus în fața instanței, cu propunerea de arestare.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Alexandru Iulian Ilășoaia, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de omor, pe o durată de 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”, au precizat judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

Ulterior, ieșeanul a contestat decizia. Însă Curtea de Apel Iași a respins contestația formulată de individ la arestarea preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *