Prima pagină » Cancan ultimă oră » Pe străzile din Iaşi ar urma să circule tramvaie turceşti. Licitaţia a vizat 16 mijloace de transport publice
Pe străzile din Iaşi ar urma să circule tramvaie turceşti. Licitaţia a vizat 16 mijloace de transport publice

Pe străzile din Iaşi ar urma să circule tramvaie turceşti. Licitaţia a vizat 16 mijloace de transport publice

02 nov. 2019, 10:48,
în Economic Local

O procedură privind achiziţia a 16 tramvaie noi pentru municipiu a fost atribuită unui furnizor din Turcia. Este vorba de compania Bozankaya. Aceasta a depus o ofertă în cadrul unei licitaţii de 142 milioane lei pentru 16 tramvaie noi. Oferta a mai fost depusă şi de polonezii de la Pesa. În urma evaluării, se pare că procedura a fost atribuită companiei turceşti.

Mijloacele de transport sunt achiziţionate de autoritatea locală în cadrul unor proiectele care prevăd reabilitarea a cinci tronsoane de cale de rulare pentru tramvaie: intersecţia Bucsinescu – bulevardul Tudor Vladimirescu – intersecţia Calea Chişinăului, Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicorita- Piaţa Podu Ros – intersecţie cu bulevardul Primăverii şi bulevardul Virgil Sahleanu – intersecţie cu bulevardul Metalurgiei – rond Tutora şi Iaşi – Dancu.

Primăria va beneficia şi de alte mijloace de transport noi în baza unor proceduri derulate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *