Prima pagină » Local » Pe ruta Iași–Osoi e jale pentru pasageri! Se circulă ca în conservă, la temperaturi extreme! Patronul companiei de transport dă vina pe creșterea prețurilor

Pe ruta Iași–Osoi e jale pentru pasageri! Se circulă ca în conservă, la temperaturi extreme! Patronul companiei de transport dă vina pe creșterea prețurilor

21 iul. 2022, 02:00, 6 ,
Violina GORCINSCHI în Local

Locuitorii comunei Comarna se plâng de condițiile inumane în care ar circula pe ruta Iași–Osoi. Doina I., o femeie din județul Iași, spune că pasagerii merg ca sardinele în microbuzele pe care le pune la dispoziție firma de transport Rîndunica S.R.L. Pe lângă aglomerație, ieșeanca se plânge și de temperaturile extreme pe care le-ar îndura călătorii

Pe ruta Iași–Osoi, oamenii se plâng de condițiile precare din microbuzele cu care circulă. Mijloacele de transport destinate acestui traseu ar fi pline, până la refuz, de pasagerii care stau în picioare, înghesuiți. Din cauza caniculei din această vară, lucrurile stau și mai rău pentru clienții care sunt nemulțumiți și de lipsa aerului condiționat din mașinile destinate transportului de persoane. Patronul firmei de transport spune că nu poate oferi servicii mai bune, din cauza creșterii prețurilor din ultima perioadă.

pompe de combustibil

Din cauza creșterii prețurilor, Rîndunica S.R.L. nu și-ar permite condiții mai bune de călătorie

Pe ruta Iași–Osoi oamenii ar circula în condiții inumane

 Primaria comunei Comarna

Comuna Comarna ar fi avut ani de zile probleme cu serviciile de transport

Locuitorii din comuna Comarna ar trece printr-un coșmar în fiecare zi în care merg cu autobuzul spre Iași sau către alte destinații. Doina I., o localnică, povestește despre nemulțumirile pe care le are în legătură cu serviciile de transport de pe ruta Iași–Osoi.

„Poate se autosesizează Politia Iași! Ceva controale pe traseu nu ar strica. Eu vorbesc în special de transportul de persoane de pe ruta Iași–Osoi, unde, de câteva zile, la orele de vârf, în loc de autobuz e un microbuz. Vrei, nu vrei, la 40 grade mergi ca sardeaua. La intrebarea: «De ce nu mai aduceți un autobuz?», șoferul, ironic, răspunde că nu sunt oameni. Se practică zicala «prețuri mari și bani în buzunar», căci biletele…”, se revoltă femeia.

Ieșeanca spune că de vină este patronul care ar închide ochii la reclamațiile pe care i le aduc clienții.

„Este un patron care face ce vrea el. În plus, șoferii, unii, nu toți, mai sar calul cu răspunsurile, jignesc persoane… Eu nu mai circul cu ei. La noi, lumea nu s-a civilizat încă, le convine, așa, să circule în condiții inumane. Multă lume s-a luat de ei, aveau autobuze înainte, dar acum nu le mai văd, au băgat doar maxi, plus că nu mai dau nici abonamente”, adaugă Doina. I.

Primarul comunei Comarna este conștient de această situație neplăcută în care se află pasagerii și spune că ruta Iași–Osoi nu este singura cu probleme.

„Cunosc situația. Și azi am răspuns la câteva mesaje legate de aceste probleme. Pe Iași–Osoi mai puțin, pe Comarna mai mult. Eu am zis că voi face un drum chiar și la domnul Petru Focșa, la Consiliul Județean Iași, ca să văd dacă am voie să găsesc o firmă particulară care să mai suplinească din curse. La Osoi au mai rămas doar doi șoferi. La Comarna a schimbat șoferul, a avut tot felul de probleme firma de transport”, transmite Constantin Grădinaru, primarul comunei Comarna.

primarul comunei Comarna, Constantin Gradinaru

Primarul comunei Comarna susține că încearcă să rezolve situația

Patronul de la Rîndunica S.R.L. spune că de vină este creșterea prețurilor

o persoana care semneaza acte

Constantin Grădinaru speră că licitațiile pentru transport care vor avea loc vor remedia problemele

Primarul din Comarna susține că a purtat discuții cu patronul de la Rîndunica S.R.L., iar acesta i-a spus că trece printr-o perioadă dificilă, din punct de vedere economic.

„L-am sunat și pe patron, pe Dan Sale. Am purtat tot felul de discuții pe această temă, cu cetățenii și cu patronul. Domnul Sale spune că, la situația economică de acum, nu își mai permite să folosească autobuzul de la ora 6. Zice că nu au nicio garanție, că acum sunt într-o perioadă cam critică, iar la finalul anului vor face modificări privind traseele. Susține că îi pleacă oamenii ca să găsească salarii mai mari. Sper că din ianuarie vor fi alte licitații și se va rezolva cumva”, declară primarul comunei Comarna, Constantin Grădinaru.

Întrebat despre problemele pe care le întâmpină clienții săi atunci când îi folosesc serviciile, patronul firmei de transport Rîndunica S.R.L. spune că principala cauză este creșterea prețurilor, în urma căreia nu își mai permite să ofere condiții bune de călătorie.

„Da, la cursa de dimineață se mai stă în picioare. În legătură cu abonamentele, nu există cadru legal în care sunt obligat să dau abonamente. Și eu sunt dezamăgit de toate prețurile la combustibil, la materiale, la salarii. Creșterea prețurilor ne-a afectat foarte mult și pe noi. Problema cu căldura e în funcție de mașina care transportă pasagerii. Dacă este una fără aer condiționat, e mai cald, dar nu e în fiecare zi același microbuz. În plus, nu am licitat cu aer condiționat. E în funcție de ce autoturism este disponibil. Pe Iași–Osoi am 2 mașini, se circulă din 2 în 2 ore. Mai trec și alte autobuze prin localitate, cele care au alte rute precum Prisăcani, Comarna, toate trec prin Osoi. Mai sunt 1-2 luni și vine licitația, o să mai fie și alte mașini și se mai reglează”, spune Dan Sale, patronul firmei de transport Rîndunica S.R.L.

Între timp, călătorii de pe ruta Iași–Osoi vor continua să circule în aceleași condiții.

Comentarii
  • Ce raspunsuri de nesimtit are p.la asta de patron. Cand ti-or spage geamurile aia de pe acolo sa vezi cum nu mai dai raspunsuri de astea de cretin imbuibat.

  • Soferii de pe acest traseu nu prea dau bilete la calatori.

  • Această problemă este foarte veche, semn că primarii comunei de-a lungul timpului „au dat mâna” cu acest operator de transport şi au acceptat condiţiile proaste, lipsa abonamentelor (cică nu este cadru legal, dar ceilalţi operatori, care tranzitează satul Osoi, cum au cadru legal să acorde abonamente), şoferi lipsiţi de bun simţ, care au un comportament inacceptabil faţă de călători, în special de cei bătrâni, care nu dau biletele cuvenite, banii intrând în buzunarul lor (de aceea şi incovenientul acordării abonamentelor, şoferii ar rămâne fără „banii de buzunar”), preţurile destul de mari la bilete şi multe altele. Oamenii care călătoresc pe această rută ar trebui să nu mai accepte asemenea condiţii de călătorie şi să se revolte împotriva operatorului, primarului, şoferilor care dictează după bunul plac. Sunt oameni care muncesc de zi până în noapte, pe salarii care nu reuşesc să acopere cheltuielile de zi cu zi, ar fi normal şi uman să fie condiţii adecvate, timpul de rulare fiind undeva la 45 de minute sau mai mult. Dacă mijloacele de transport nu au condiţiile „stabilite în contract” şi preţurile să fie la fel, adică, dacă microbuzul nu are aer condiţionat, preţul biletului să fie redus, nu? L-aş pune pe acest „patron” să circule măcar o săptămână în condiţiile arătate, după o zi grea de muncă, stând în picioare timp de 45 de minute, înghesuit, transpirat, înfometat, să treacă prin aceleaşi stări, pe care oamenii, ani la rând, le-au suportat! Operatorule, dacă nu reuşeşti să faci faţă, lasă-ne, fă loc la altul mai priceput!

  • Bai inebunesc cand aud ca patronii zic ca e greu. Fratele meu, Rindunica SRL pe anul trecut a avut o cifra de afaceri de 4 064 031 lei si profit de 629 505. Asta ce e declarat fiscal, ca 70% nu dai bilete. AI 127.000 DE MII DE EURO PROFIT DOAR PE ANUL TRECUT! DECLARATI, FARA AIA NEDECLARATI! Pe cine prostesti bai nene? Cum poti zice in 2022 ca inca sunt autobuze/microbuze fara aer conditionat? Omule nu ai spalat scaunele la autobuze niciodata, sunt arse, pline de jeg. La licitatii veniti cu masini cumparate mai noi si dupa ce castigati le vindeti si bagati alea vechi. BAI DAN SALE, ESTI O JIGODIE!!!

  • Land of The Stupid

    Welcome to Romania.

  • Firma de transport care operează pe Osoi Comarna, este Fila Tur, asa ca să ne înțelegem, NU ARE CAIET DE SARCINI, de asta apare Randunica, d Nu-l administrator a licitat traseul pe Randunica. Nu cred că în caietul de sarcini și în contract apare ca va înlocui autobuzele cu microbuze, va scoate câteva curse din program, nu va spala, aerisit aspira mașinile, și alte multe altele. El e mana în mana cu CJ ul,nu cu primăria!. De ani de zile fac reclamație la CJ, degeaba, trebuie să incercam sa aducem CTP UL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`