Prima pagină » Local » Pe perioada pandemiei de Coronavirus, peste o sută de ieșeni nemulțumiți de transportul public au făcut reclamații la CTP Iași
Pe perioada pandemiei de Coronavirus, peste o sută de ieșeni nemulțumiți de transportul public au făcut reclamații la CTP Iași

Pe perioada pandemiei de Coronavirus, peste o sută de ieșeni nemulțumiți de transportul public au făcut reclamații la CTP Iași

08 aug. 2020, 02:00,
Alexandra Abonicesei în Local

Măsurile instituite pentru ieșenii care merg cu mijloacele de transport public al CTP Iași în perioada pandemiei de Coronavirus au fost acceptate cu greu de aceștia. Numărul mare al sesizărilor către Compania de Transport Public Iași se datorează faptului că oamenii nu mai au loc în tramvaie sau autobuze. În ultimele 2 săptămâni au fost adresate zilnic în medie câte 10 sesizări din partea ieșenilor nemulțumiți de măsurile impuse în mijloacele de transport

Au trecut 2 săptămâni de când în mijloacele de transport public din Iași călătorii au voie doar în limita locurilor disponibile pe scaune. Ieșenii nu au ezitat să își exprime nemulțumirile și au depus peste 140 de sesizări la Compania de Transport Public Iași. Aproximativ 10 sesizări au fost făcute zilnic în perioada 24 iulie – 6 august. Deși încă de la început au apărut situații tensionate în mijloacele de transport public, în continuare problemele aduse de călătorii ieșeni nu au fost rezolvate.

„Am avut 140 de sesizări din 24 iulie până pe data de 6 august. În medie avem 10 sesizări pe zi de la persoane care spun că nu au loc în mijloacele de transport”, a precizat Andreea Barna, purtător de cuvânt al CTP Iași.

Mulți ieșeni acuză că pensionarii ocupă majoritatea locurilor din mijloacele de transport public

Ieșenii se plâng de pensionarii care sunt în tramvaie și autobuze încă de la orele dimineții. Tot mai multe persoane susțin că așteaptă chiar și o ora în stație până găsesc loc în mijlocul de transport public. Unii ieșeni spun că pentru pensionari ar trebui să li se ofere abonamente pentru un anumit interval de timp. Astfel, în orele de vârf să fie disponibile mai multe locuri pentru cei care trebuie să ajungă la serviciu.

„Este un haos. Am abonament și nu am cum să ajung la serviciu la timp, deși plec cu o oră mai devreme, ca de obicei de acasă… Domnul Chirica a dat liber pensionarilor care se plimbă cu autobuzul, la orice oră. Ar trebui să li se dea un permis tip cartelă, cu un număr limitat de călătorii, poate 120 pe lună și cu mențiunea că trebuie să folosească mijloace de transport în intervalul 9-12 și 16–20”, a precizat un ieșean într-un comentariu din mediul online.

Doar două posturi de șoferi de autobuz au fost ocupate într-o săptămână

Compania de Transport Public Iași a scos la concurs pentru ocuparea posturilor de șoferi de autobuz 15 locuri. Din data 30 iulie, când s-a anunțat concursul, până pe 7 august, doar două posturi au fost ocupate.

„În ceea ce privește angajările, avem 15 posturi scoase la concurs, 2 conducători auto fiind angajați deja. Concursul se va încheia atunci când se vor ocupa toate posturile. Candidații trebuie să depună dosarul cât mai repede. Întâi se dau testele profesionale și apoi interviul. Termenul este de 14 zile de la momentul depunerii dosarelor până la angajare”, a mai adăugat Andreea Barna, purtător de cuvânt al CTP Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`