Prima pagină » Sport » Pe creasta valului! Robert Glință a luat argint la Europene, David Popovici s-a calificat la JO de la Tokyo
Pe creasta valului! Robert Glință a luat argint la Europene, David Popovici s-a calificat la JO de la Tokyo

Pe creasta valului! Robert Glință a luat argint la Europene, David Popovici s-a calificat la JO de la Tokyo

20 mai 2021, 02:00,
în Sport

Componenții lotului României la Europeanul de natație de la Budapesta impresionează. Robert Glință (CS Dinamo) a cucerit medalia de argint în proba de 50 m spate, marți, la Budapesta, după ce a fost cronometrat în finală cu timpul de 24 sec 42/100. Glință, sportiv calificat la JO de la Tokyo, fusese înregistrat în serii cu 24 sec 51/100, iar în semifinală cu 24 sec 57/100.
Medalia de aur a fost obținută de rusul Kliment Kolesnikov, înregistrat cu timpul de 23 sec 80/100, nou record mondial. Kolesnikov a doborât recordul mondial pentru a doua zi consecutiv, după ce în semifinala de luni fusese cronometrat în 23 sec 93/100. Bronzul a fost obținut de spaniolul Hugo Gonzalez de Oliveira, în 24 sec 47/100.

La doar 16 ani, David Popovici s-a calificat la JO

Legitimat la CSA Steaua, David Popovici, în vârstă de 16 ani, s-a calificat, marți, la Jocurile Olimpice, după ce a trecut baremul în calificările probei de 100 m liber din cadrul Campionatele Europene de natație de la Budapesta, informează site-ul oficial al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM).

„Rezultat superb pentru natația românească și pentru sportul din țara noastră. Înotătorul David Popovici (16 ani) s-a calificat azi-dimineață la Jocurile Olimpice de la Tokyo! În calificările probei de 100 m liber, sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu a câștigat seria a șaptea cu timpul de 48,30 sec. Talentat, muncitor și extrem de ambițios, David a trecut fără probleme peste baremul de 48,57 sec și va evolua diseară, de la ora 19:24, în semifinale”, se menționează pe site-ul FRNPM.

David Popovici este al treilea înotător român care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo după Robert Glință și Daniel Martin. România are acum 85 de sportivi calificați la JO 2020 (nominal sau locuri cotă) la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box și scrimă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *