Prima pagină » Actualitate » Pe cine alegem președinte? Nicolae Ciucă, un istoric de gafe monumentale: ”România nu produce motorină”î

Pe cine alegem președinte? Nicolae Ciucă, un istoric de gafe monumentale: ”România nu produce motorină”î

17 iun. 2024, 08:50,
în Actualitate

Cu puțin timp de anunțarea candidaturilor la alegerile prezidențiale facem un sumar al celor mai importante gafe făcute de Nicolae Ciucă, general de armată și fost premier. Ciucă a făcut gafe monumentale, de la declarația că România nu produce motorină până la acuzații dovedite de plagiat.

Nu este singurul prezidențiabil care pur și simplu nu face cinste țării. Și Marcel Ciolacu a făcut numeroase gafe, existând chiar suspiciuni rezonabile asupra faptului că nu are diplomă de Bacalaureat.

Nicolae Ciucă, un posibil președinte care nu știe că România produce motorină

Ciucă a afirmat că în România nu se produce motorină, răspunzând la o întrebare privind motivele pentru care Guvernul a putut oferi doar o compensație de 50 de bani pe litru. România produce motorină, dar este și importator al acestui carburant.

Întrebat despre posibilitatea plafonării prețului la benzină și despre nemulțumirea legată de reducerea considerată insuficientă, Ciucă a declarat: „Mi-aș fi dorit să oferim o compensare mai mare, dar aceasta este situația actuală, atât am putut aloca din bugetul de stat”.

„Am discutat și cu industria, deoarece nu vrem să ajungem în situația de a restricționa cantitatea de carburant care poate fi achiziționată la pompă”, a adăugat premierul.

„Am analizat toate aspectele, ținând cont de realitate. În prezent, România poate asigura aproximativ un sfert din necesarul său de petrol. S-a vehiculat că pentru fiecare tonă de petrol produs intern, trebuie să importăm peste trei tone de petrol sau produse petroliere, deoarece motorina nu se produce în țară. Acestea sunt datele reale pe care le-am avut în vedere”, a explicat Ciucă.

În realitate, România produce mai mult de un sfert din petrolul pe care îl consumă. În 2021, cele trei rafinării românești au procesat 9,9 milioane de tone de țiței, din care 6,82 milioane de tone au fost importate. Premierul probabil a inclus în calcule și importurile de produse rafinate, rezultând astfel un procent mai mic.

Ce face a mai făcut Nicolae Ciucă

Nu este singura gafă făcută de Nicolae Ciucă cel care și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale din septembrie. În urmă cu un an, Nicolae Ciucă a prezentat lista cu numele viitorilor miniștri din Guvernul Ciolacu, dar a uitat să menționeze două nume de miniștri. După câteva secunde de tăcere, Ciucă a spus: „Îmi cer scuze, ministrul de finanțe este domnul Marcel Boloș”. A urmat din nou un moment de liniște, iar o voce a invitat presa să adreseze întrebări. Cu dificultate, Ciucă și-a amintit și de un alt ministru: „La Energie…ăăă, este domnul Sebastian Burduja”. Lucian Bode, aflat în dreapta lui, zâmbea.

În același timp, geografia județului Brăila i-a dat mari bătăi de cap lui Nicolae Ciucă, care a gafat de două ori în timpul discursului susținut în fața liberalilor adunați la Ianca.

Mai exact, liderul PNL a spus că „Ianca este al doilea cel mai mare județ din județul Brăila”, iar apoi a încurcat și județul Brăila cu orașul Ianca, vorbind despre faptul că „sunt aici edilii comunelor și orașelor din Ianca”. Acolo, în mod corect, se aflau doar edili PNL ai comunelor din județul Brăila.

Una peste alta, Nicolae Ciucă a fost în centrul unui scandal după de jurnalista Emilia Șercan a dovedit faptul că lucrarea de doctorat a președintelui PNL este un plagiat grosolan. Jurnalista a mai dezvăluit faptul că asupra ei au fost făcute presiuni pentru a renunța la dezvăluiri. Așadar, ăsta este profilul de candidat la prezidențiale a lui Nicolae Ciucă, un general care face gafe monumentale și care nu știe să lege câteva fraze.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *