Prima pagină » Stiri si curiozitati » Pe ce mână se poartă ceasul? Regula de etichetă

Pe ce mână se poartă ceasul? Regula de etichetă

29 dec. 2022, 10:00,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Multe persoane se întreabă pe ce mână se poartă ceasul. Majoritatea oamenilor poartă ceasul la mâna stângă, ceea ce se explică prin numărul de dreptaci. Este estimat faptul că 85% dintre aceștia sunt persoane care scriu cu mâna dreaptă. Recomandarea de a purta un ceas pe o anumită mână a apărut din motive practice. Astăzi, un ceas de mână poate fi purtat cât mai confortabil posibil. Alegeți singur pe ce mână doriți să purtați ceasul pentru a vă simți bine.

Cu toate acestea, există câteva principii și recomandări de bază care vă sugerează unde să purtați ceasul pe mână și cum să faceți acest lucru corect. Conform bunelor maniere, ceasul de mână trebuie purtat pe mâna stângă pentru dreptaci și pe mâna dreaptă pentru stângaci. De ce este așa? Există mai multe explicații pentru această regulă de etichetă.

Pe ce mână se poartă ceasul? Codul bunelor maniere

Conform bunelor maniere este inconfortabil să purtați ceasul pe mâna dominantă. Imaginați-vă că sunteți dreptaci și că trebuie să răsuciți în fiecare zi micul mecanism al ceasului cu mâna stângă. Cu siguranță, pentru majoritatea persoanelor acest lucru va fi extrem de incomod.

De asemenea, dacă ceasul nu va fi purtat pe mâna dominantă, cureaua și carcasa ceasului se vor uza mai puțin. La urma urmei, scriem cu mâna noastră predominantă și îndeplinim multe alte sarcini zilnice. Acest lucru ar zgâria mai repede ceasul, iar cureaua nu ar rezista mult timp.

În majoritatea cazurilor, coroana este poziționată astfel încât să poată fi utilizată mai comod. Cu toate acestea, pot exista excepții. În realitățile de astăzi, se obișnuiește să se facă distincția între regulile de etichetă a ceasurilor de mână pentru bărbați și femei.

În ce mod acest accesoriu este purtat de femei și bărbați?

Nu există o singură regulă cu privire mâinii pe care trebuie purtat ceasul unui bărbat. Conform etichetei, ar trebui să fie mâna stângă pentru dreptaci și viceversa pentru stângaci. Acest lucru este obișnuit în mediile de afaceri. Cu toate acestea, mulți fac excepții dacă le este mai confortabil sau dacă își arată distincția față de ceilalți.

Unii bărbați poartă adesea un ceas la mâna dreaptă chiar dacă sunt dreptaci. Potrivit acestora, acest lucru nu-i face să se simtă inconfortabil, ci îi pune în valoare personalitatea. Un ceas de damă poate fi purtat la orice mână de o femeie, deoarece în cele mai multe cazuri este doar un accesoriu. Ceasurile mecanice, electronice sau inteligente moderne nu au o coroană mare, iar carcasa lor nu este orientată spre o anumită mână. În orice smartwatch, de exemplu, puteți specifica în setări pe ce mână se poartă.

Dacă aveți și alte accesorii în afară de ceas, luați în considerare stilul, designul și combinațiile de culori ale acestora, asigurându-vă că brățările și ceasul se potrivesc. Sau alegeți un ceas de la o gamă de mărci care includ brățările în pachet.

Singura regulă strictă care impune pe ce mână se poartă ceasul face referire la numărul de brățări pe care le are o femeie pe o anumită mână. Este mai bine să porți un ceas cu mai puține brățări sau alte accesorii pe încheietura mâinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *