Prima pagină » Sport » Pe ce loc este Simona Halep în Clasamentul WTA, înainte de începerea Australian Open

Pe ce loc este Simona Halep în Clasamentul WTA, înainte de începerea Australian Open

18 ian. 2021, 13:16,
Cristian Zavastin, în Sport

Simona Halep se află pe locul al doilea al Clasamentului WTA, cu 7.255 de puncte, îaninte de începerea Australian Open.

Pe primul loc continuă să se afle australianca Ashleigh Barty, în timp ce japoneza Naomi Osaka, cu 5.780 de puncte, ocupă poziția a treia în clasament.

Jucătoarea Arina Sabalenka din Belarus a urcat de pe locul 10 WTA pe locul 7, cel mai bun din carieră, cu 4.580 de puncte, după ce a câştigat turneul WTA 500 de la Abu Dhabi.

Bianca Andreescu, locul 8 WTA, Petra Kvitova, locul 9 WTA, şi Kiki Bertens, locul 10 WTA, au coborât câte o poziţie.

Australianca Ashleigh Barty, pe locul 1 în Clasamentul WTA

Top 10 WTA este următorul:

  1. Ashleigh Barty (Australia) – 8.717 de puncte;
  2. Simona Halep (România) – 7.255;
  3. Naomi Osaka (Japonia) – 5.780;
  4. Sofia Kenin (SUA) – 5.760;
  5. Elina Svitolina (Ucraina) – 5.260;
  6. Karolina Pliskova (Cehia) – 5.205;
  7. Arina Sabalenka (Belarus) – 4.580;
  8. Bianca Andreescu (Canada) – 4.555;
  9. Petra Kvitova (Cehia) – 4.516;
  10. Kiki Bertens (Olanda) – 4.505.

Jucătoarele Sorana Cîrstea, locul 72, Irina-Camelia Begu, locul 79 WTA, Ana Bogdan, locul 93 WTA, Irina Bara, locul 120 WTA, şi Elena Gabriela Ruse, locul 160 WTA, au coborât câte o poziţie.

Patricia Maria Ţig se menţine pe locul 56 WTA, la fel Monica Niculescu, pe locul 144 WTA, Jaqueline Cristian, pe locul 168, şi Laura Ioana Paar, pe locul 193.

Simona Halep: „Am așteptări mari, sunt pregătită pentru orice!”

Simona Halep a declarat că a fost pentru prima dată în 15 ani de când joacă tenis când a putut să facă Revelionul acasă, alături de familie, și să nu aibă turneu de jucat în luna ianuarie. Simona a spus că îi este dor de Darren Cahill, antrenorul său, care o așteaptă în Australia.

„A fost o semivacanță, pentru că m-am antrenat din greu. O perioadă destul de lungă, dar a fost foarte bine pentru că am stat acasă. Sunt pregătită psihic și fizic, sunt bucuroasă că putem să plecăm și putem să jucăm un Grand Slam foarte important. Bine, toate sunt importante, dar la început de an este bine că putem să trecem peste toate micile probleme și să jucăm. (n.r. – Ți-E dor de Darren?) Da, mi-e foarte dor. Și mi-e dor să ne reunim, să fim toți în echipă și să muncim.
Crăciunul l-am mai făcut (n.r. – acasă). În ultimii ani am preferat să stau acasă și să-l petrec cu părinții. A fost a treia oară, consecutivă, dar revelionul și să mai și stau în ianuarie, e pentru prima dată după 15 ani”, a spus Simona Halep.

Simona Halep, despre Australian Open: „Sunt la nivel înalt de mult timp!”

În ceea ce privește competiția de la Antipozi, Simona Halep a spus că așteptările sunt destul de mari, chiar dacă a luat pauză de la tenis o perioadă îndelungată. Fostul lider mondial e sigură că poate face o figură frumoasă la Australian Open și a spus că e pregătiă pentru orice.
Pe Simona o așteaptă carantina și în Australia:

„Da, este același regim pe care îl au și ceilalți în Melbourne, este aceeași carantină, avem voie doar la terenul de tenis, 5 ore pe zi. În rest, vom sta carantinați în camere. Nu o să fie ușor, sunt convinsă, dar totuși, fiind 5 ore de antrenament, o să însemne mult. Ca de fiecare dată când plec la un turneu, am așteptări destul de mari pentru că sunt la un nivel înalt de mult timp și dacă mă antrenez și mă pregătesc așa, mereu am o șansă să joc bine. Dar în aceste condiții diferite, cu 3-4 luni de pauză, o să fie mai dificil. Sunt pregătită penrtru orice!”, a mai spus Simona Halep.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *