Prima pagină » Local » Pe bulevardul Metalurgiei din Iași apare un bloc cu 11 etaje! Un nou hotel va fi construit și în Bucium – FOTO
Pe bulevardul Metalurgiei din Iași apare un bloc cu 11 etaje! Un nou hotel va fi construit și în Bucium - FOTO

Pe bulevardul Metalurgiei din Iași apare un bloc cu 11 etaje! Un nou hotel va fi construit și în Bucium – FOTO

26 oct. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Mai multe proiecte imobiliare vor intra în etapa de consultare publică. Doi frați vor să construiască pe bd. Metalurgiei un bloc de locuințe colective cu 11 etaje. Inițiativa va fi discutată la sediul Primăriei Iași în cursul lunii noiembrie 2021

Primăria Iași propune spre consultare publică noi proiecte imobiliare. Astfel, pe data de 10.11.2021 va intra în dezbatere publică Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui imobil de locuințe colective pe bulevardul Metalurgiei, nr.4. Beneficiarii investiției sunt societățile Talex Imobil SRL și Tătaru Residence SRL, conduse de frații Alexandru și Ștefan Tătaru. Suprafața de teren disponibilă este de 2.735 de metri pătrați. Regimul de înălțime propus este de D+P+11E, cu un procent de ocupare a terenului (POT) de 40 la sută, cu un coeficient de utilizare (CUT) a terenului de 4. Vecinii direct afectați de proiect pot depune obiecții în cadrul consultării.

„Zona studiată prezintă potențial pentru dezvoltarea și restructurarea cadrului construit și amenajat prin diversificarea activităților economice și amenajarea spațiilor verzi. Actualele obiective strategice de dezvoltare, numărul de locuitori și tipul de organizare vor face ca Municipiul Iași să continue să se extindă pe terenurile disponibile încă din prima etapă, ținându-se seama de toate categoriile de «bariere» existente și de direcțiile prioritare de evoluție. În acest context, întreg traseul drumului devine un spațiu continuu și coerent, necesitând completarea sa, prin asigurarea echilibrului necesar în ceea ce privește «percepția» și dezvoltarea zonei”, se arată în documentația PUZ.

În Zona Industrială, Agroland Capital SA pregătește construirea mai multor blocuri, chiar și cu 20 de etaje.

Patronul Agroindustriala Bucium investește în apartamente cu regim hotelier

Pe data de 11.11.2021 este programată altă sesiune de consultare publică. Pe ordinea de zi se află proiectul companiei Moldotrans Auto SRL, controlată de Daniel Neculai Panaite, patronul Agroindustriala Bucium SA. În zona Bucium, afaceristul a propus un PUZ pentru construirea unei clădiri cu regimul de înălțime D+P+6E+Eth pe o suprafață de 2.588 metri pătrați. Clădirea va avea funcțiuni mixte: turistice, apartamente în regim hotelier, săli de conferință, spații comerciale. Terenul este amplasat în apropierea hotelului „Pleiada”. „Autorizarea executării construcțiilor va dispune obligativitatea menținerii sau creării de spații verzi și plantate în funcție de destinația și capacitatea construcțiilor. Se recomandă ca pe suprafețele neocupate cu clădiri sau rezervate pentru realizarea obiectivelor de utilitate publică să se asigure plantarea cel puțin a unui arbore la fiecare 100 mp în zona rezidențială și de dotări.

Suprafețele libere neocupate cu circulații pietonale sau auto, parcaje sau alte platforme funcționale vor fi plantate. Suprafața înierbată propusă este de 35 la sută din suprafața terenului studiat”, se arată în documentație. A fost propus un POT de 35 la sută, cu un CUT de 2.8. În cursul anului 2021 a fost supus dezbaterii și un proiect imobiliar inițiat lângă Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`