Prima pagină » Local » Pe aceste linii se poate circula cu trenul metropolitan, la Iași. Iată cât costă un bilet
Pe aceste linii se poate circula cu trenul metropolitan, la Iași. Iată cât costă un bilet

Pe aceste linii se poate circula cu trenul metropolitan, la Iași. Iată cât costă un bilet

18 iul. 2024, 11:18,
în Local

CFR a lansat recent bilete de călătorie metropolitane pentru zona București – Ilfov și în jurul principalelor municipii reședință de județ.

În Iași, există două linii pe care se pot folosi aceste bilete: cu un abonament valabil pentru anumite perioade (ore sau zile), călătorii pot utiliza orice tren, fie că este operat de un operator public sau privat.

CFR a lansat biletele metropolitane de tren la Iași. Iată cât costă și pe ce linii au fost introduse

Deocamdată, biletele pot fi achiziționate exclusiv online prin intermediul ghișeului unic oferit de Autoritatea pentru Reformă Feroviară. Prețurile încep de la 6 lei pentru un bilet simplu și 12 lei pentru un abonament de 3 ore.

Cele două linii metropolitane din Iași sunt:

Linia 1: Lețcani – Iași – Ungheni Prut, cu opriri la Lețcani, Iași, Nicolina, Socola, Remiza T. Socola h., Holboca, Cristești Jijia și Ungheni Prut. Prețul unei călătorii pe această rută este de 6 lei.

Linia 2: Larga Jijia – Iași – Grajduri, cu opriri la Larga Jijia Hm, Biserica Larga Jijia, Potângeni h, Movileni hc, Lețcani, Iași, Nicolina, Ciurea Hm, Piciorul Lupului h, Bârnova Hm și Grajduri. Pe această linie, prețul unei călătorii este de 7 lei.

Prețurile pentru abonamente sunt aceleași pentru ambele linii, variind în funcție de durata de valabilitate: 12 lei pentru 3 ore, 21 lei pentru 24 de ore, 60 lei pentru 72 de ore, 125 lei pentru 7 zile, 195 lei pentru 15 zile și 260 lei pentru 30 de zile.

Conform CFR, biletul metropolitan este valabil pentru o singură călătorie pe o singură linie a unei zone metropolitane, cu un singur tren al oricărui operator feroviar, în ziua achiziționării. În schimb, abonamentul metropolitan permite mai multe călătorii în zona metropolitană respectivă, folosind trenuri de orice rang și operator, pe durata de valabilitate a abonamentului.

Pe viitor, autoritățile locale și județene intenționează să dezvolte o rețea metropolitană de transport feroviar.

Mai multe detalii despre prețuri și rute, la nivel național, puteți consulta AICI:

tarife-abonamente-metropolitane-la-nivel-national

tarife-bilete-metropolitane-la-nivel-national

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`