Prima pagină » Eveniment-Social » Pe 1 iunie, copiii sunt așteptați în Grădina Pogor, unde se vor bucura de o mulțime de activități distractive și interesante
Pe 1 iunie, copiii sunt așteptați în Grădina Pogor, unde se vor bucura de o mulțime de activități distractive și interesante

Pe 1 iunie, copiii sunt așteptați în Grădina Pogor, unde se vor bucura de o mulțime de activități distractive și interesante

31 mai 2022, 02:00,
în Eveniment-Social

În data de 1 iunie, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, cei mici sunt așteptați în Grădina Pogor, unde se vor putea distra în cadrul atelierului de sculptură, atelierului  de olărit, atelierului de confecționat semne de carte împletite sau a atelierului de pictură pe linguri de lemn. Totodată, copiii se vor bucura și de un program artistic variat, pe scena din Grădina Pogor urmând să urce Ansamblul de dans “Rapsodia” și Copiii de la Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” Iași.

Pe 1 iunie, între 11.00 – 13.00, cei mici se vor putea distra în cadrul evenimentului Face Painting

În intervalul orar 12.00-14.00, în Parcul Muzeului „Vasile Pogor” – Muzeul „Vasile Pogor”, are loc Atelier de percepție senzorială a literaturii – „O altfel de Academie a Copiilor: întâlnire senzorială cu literatura” cu Diana-Lona Leonte, muzeograf  Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) Iași. Cei mici vor putea să deprindă și tainele scrierii creative, între 12.30-14.00, desfășurându-se Atelier de scriere creativă cu poetul Cătălin-Mihai Ștefan, educator muzeal MNLR Iași.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, cei mici sunt așteptați în Grădina Pogor, unde se vor bucura de un program artistic variat

Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, cei mici sunt așteptați în Grădina Pogor, unde începând cu ora 11.00, va avea loc un programul artistic cu piese dedicate Zilei Internaționale a Copilului, cu tema – Vară și bucurie. Piesele vor fi interpretate de copiii de la clasa de Canto și Orgă, coordonați fiind de prof. Geanina Radu.

Între 12 – 12.30, pe scena din Grădina Pogor, Ansamblul de dans “Rapsodia” îi va încânta pe cei mici prin intermediul unui dans tradițional. Ziua va continua cu un recital oferit de cursanții de la clasa de percuție – formația KROM (tobe, chitară, solist vocal). Între 14.00-15.00, cei mici se vor delecta cu un program artistic susținut de Ansamblul din Moșna și Ansamblul din Podu Iloaiei. Programul artistic din  1 iunie va fi încheiat de Copiii de la Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” Iași. Pe 1 iunie, 11.00-17.00, pe Esplanada Muzeului “Vasile Pogor” va avea loc Expoziția „Spectacol: Ivan Turbincă”. Cei mici se vor putea bucura și de competiții sportive, în Parcul Muzeului „Vasile Pogor”, desfășurându-se „Jocurile copilăriei” care amintesc de timpul liber al copiilor din perioada comunistă cu Ioana Leontioaia, educator muzeal MNLR Iași.

„Împletim povești”, o activitate așteptată cu nerăbdare de cei mici

Pe lângă programul artistic, copiii se vor putea distra și vor putea învăța lucruri noi și în cadrul celor câteva ateliere din cadrul Parcului „Vasile Pogor”.

De 1 iunie, în intervalul 11.00-12.30, în Parcul „Vasile Pogor”, copiii vor putea lua parte la Atelier de stat la povești – „De mână spre lumea poveștilor lui Ion Creangă” cu scriitorul Valentin Talpalaru, muzeograf  MNLR Iași.

De asemenea, între 11.00-12.30, se va desfășura și întâlnirea „Cartea poveștilor abandonate” cu scriitorul și criticul literar Bogdan Crețu și Victoria Nagy Vajda, coordonatoarea proiectului „Cartea poveștilor… abandonate”. Moderator evenimentului va fi Diana Vrabie, muzeograf MNLR Iași. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația pentru cultură și arte Arbor, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” din Chișinău, Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Întâlnirea va avea loc în Sala Studio J a Muzeul „Vasile Pogor”.

Ziua de 1 iunie va fi una încărcată de o mulțime de activități dedicate copiilor. Astfel, în Parcul Muzeului „Vasile Pogor” va avea loc și un atelier de confecționat semne de carte împlitite -„Împletim povești” cu Iunia-Maria Ștefan, educator muzeal MNLR Iași. Ziua de 1 iunie va continua cu Atelier de confecționat zmeie și povești cu zmeie – „Zmeie buclucașe” cu Ioana Leontioaia, educator muzeal MNLR Iași. Acest eveniment va avea loc între 15.30-17.00, în Parcul Muzeului „Vasile Pogor”.

De 1 iunie, cei mici vor putea învăța să picteze în cadrul Atelierului de pictură pe linguri de lemn

Între 11.00 – 17.00, în Parcul Muzeului „Vasile Pogor”, copiii se vor putea bucura de activități și în cadrul Atelierului de pictură pe linguri de lemn – “Motive ale costumului popular românesc pe linguri de lemn”, coordonat de doamna Ana Zăbavă, meșter popular din comuna Scânteia. Copiii vor picta motive regăsite costumele populare românești, promovate de domnul Petru Cristian Buclea. Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, între 11.00-17.00,  în Parcul Muzeului „Vasile Pogor”, va avea loc și un Atelier de olărit coordonat de meșterul olar Daniel Ifrim din localitatea Schitu Stavnic, comuna Voinești. Copiii vor putea învăța tehnica de realizare a vaselor de lut specifică centrului de olărit de la Schitu Stavnic.

De asemenea, pe 1 iunie, cei mici sunt așteptați în Grădina Pogor, unde va fi organizat și un Atelier de sculptură – coordonat de prof. Mihai Savin – Cei interesați vor putea să se familiarizeze cu materialul de lucru având posibilitatea de a-și dezvolta un apetit pentru tehnicile de modelare a lutului sub coordonarea profesorului de sculptură din cadrul Școlii Populare de Arte din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *