Prima pagină » Eveniment-Social » Pavel Bartoș este implicat în acest eveniment, la Iași! Se vor strânge aproape 100.000 de euro pentru copiii cu probleme neuro-motorii

Pavel Bartoș este implicat în acest eveniment, la Iași! Se vor strânge aproape 100.000 de euro pentru copiii cu probleme neuro-motorii

31 mai 2022, 02:00,
Violina GORCINSCHI, în Eveniment-Social

La Iași, se reia șirul de acțiuni desfășurate în scop caritabil. „Balul de la Castel”, un eveniment care are deja 9 ani vechime, îi invită pe afaceriștii de top locali să se bucure de reprezentațiile artistice și să ia parte la strângerea de bani prin organizarea unei licitații. Cea de-a IX-a ediție va avea loc pe 9 iunie 2022, la Hotel Restaurant „La castel” și va fi prezentată de Pavel Bartoș și de actrița Olimpia Melinte. Printre beneficiarii fondurilor se numără și copiii cu probleme neuro-motorii, dar și de ordin social.

„Balul de la Castel” revine în rândul evenimentelor cu scopul strângerii de fonduri pentru copiii cu probleme neuro-motorii și pentru tinerii nevoiași. Fundația Serviciilor Sociale Bethany organizează, după doi ani de pandemie, a IX-a ediție a acestui proiect și invită o parte din „spuma” Iașului la un program artistic, dar și la o licitație a unor opere de artă și creații vestimentare.

Tema din acest an este REVERDERIA, un concept ce dorește să exprime regenerarea naturii după iernile grele, care se aplică și acestui eveniment, care a „revenit la viață” după cei doi ani grei de pandemie.

Tinerii și copiii cu probleme, sprijiniți de artiști și de afaceriștii locali

„Balul de la Castel” este un proiect creat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany, în urmă cu 9 ani. Principalul scop pentru acest eveniment desfășurat anual este obținerea de fonduri pentru finanțarea unor centre sociale pentru sprijinirea copiilor cu dizabilități și a celor care provin din familii vulnerabile.

„Balul de la Castel este un eveniment pe care îl organizăm de 9 ani, la Iași. Această acțiune sprijină aproape toate programele sociale și educaționale ale Fundației Bethany, prin care oamenii pot să doneze și să investească. Avem un centru de recuperare pentru copii cu dizabilități pe care îl susținem din aceste fonduri strânse anual. Printre acestea se numără și Centrul Multifuncțional de la Târgu Frumos, unde mulți copii, printre care și cei de etnie rromă pot să meargă să ia masa și să își facă temele zilnic. Este creat în parteneriat cu Primăria. Ei au pus la dispoziție infrastructura, noi venim cu echipa și cu masa, ca și costuri de funcționare a centrului”, declară Diana Păiuș, Director Regional a Fundației Bethany.

Ediția din acest an se anunță a fi una promițătoare pentru cei de la Fundația Bethany. Aceștia susțin că mulți potențiali donatori au acceptat invitația și vor participa la eveniment. O mare parte dintre invitați sunt oameni cu afaceri de succes din Iași, care sunt preocupați de rezolvarea problemelor din comunitatea în care trăiesc.

Pavel Bartoș și Olimpia Melinte vor prezenta acest eveniment

Obiectele care vor fi scoase la licitație sunt articole vestimentare ale designerilor români și opere de artă create de artiști autohtoni, care vor fi și ei prezenți. Printre ei se numără și pictorii ieșeni Daniela Grapă și Claudiu Ciobanu. De asemenea, Olimpia Melinte și Pavel Bartoș vor face show, fiind aleși ca prezentatori cu ocazia acestui proiect.

„Tema pe care am ales-o pentru anul acesta, REVERDERIA, are sens metaforic. Cum natura revine la viață în fiecare an, am vrut să punem în evidență că și evenimentul a fost reluat după doi ani de pauză foarte dificili pentru toată lumea și s-a întors la viață. Nouă, ca organizație, ne-a fost greu, dar am reușit să fim aproape de copii și de familii. În general, în urma evenimentului se strâng în jur de 100.000 de euro, e o mare parte din bugetul nostru pentru programele sociale. Nu vor fi prezenți doar artiști ieșeni, vin foarte mulți și din restul țării, oameni care și-au donat creațiile. Aceștia sunt din Constanța, Cluj, Focșani, București și din alte zone. O mare parte din ei au susținut an de an, alții sunt pentru prima dată. Evenimentul va fi prezentat de Olimpia Melinte si Pavel Bartoș. Pavel este alături de noi de ani buni, a început de mult să facă gestul acesta frumos pentru noi”, spune Diana Păuș.

Pe 9 iunie 2022, artiști și oameni de afaceri din Iași se vor mobiliza pentru evenimentul caritabil „Balul de la Castel”, iar de strângerea fondurilor vor beneficia copiii cu probleme și tinerii vulnerabil cu puține șanse de reușită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *