Prima pagină » Titlurile zilei » Păunul din flori a devenit atracția principală pe bulevardul Ștefan cel Mare din Iași. Toată lumea se oprește pentru poze

Păunul din flori a devenit atracția principală pe bulevardul Ștefan cel Mare din Iași. Toată lumea se oprește pentru poze

12 oct. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Atracția principală de pe bulevardul Ștefan cel Mare din Iași este păunul din flori. Acesta a fost expus de câteva zile, iar zeci de trecători se opresc pentru a admira frumusețea florilor

În aceste zile, bulevardul Ștefan cel Mare este plin de pelerini, inclusiv de persoane venite din alte județe. Autoritățile locale au amenajat pietonalul cu diverse aranjamente florare, însă atracția principală o reprezintă păunul din flori. Zeci de oameni se opresc pentru a face poze lângă aranjamentul florar.

Păunul din flori este atracția principală de pe bulevardul din Iași

Ansamblul floral este compus din două părți, coada și păunul propriu-zis. Angajații de la Servicii Publice au realizat două cadre metalice peste care au fost așezate ghivecele cu flori pentru a crea modelul. Păunul este decorat din iederă și scoarță de copac. Florile folosite sunt crizanteme și petunii de toate culorile, însă cel mai mult predomină culoarea roșie. Servicii Publice a pregătit anul acesta 50.000 de crizanteme pentru a înfrumuseța orașul.

„Mi se pare foarte frumos, mereu mi-a plăcut cum este amenajat bulevardul în perioada de toamnă, este cel mai frumos. Chiar am făcut câteva poze lângă păun ca să le am de amintire”, a transmis Elena, o femeie din Iași.

Pe lângă păunul din flori mai este expusă o sferă din salată decorativă și o inimă din petunii de mai multe culori. Trecătorii se opresc pentru a admira ansamblurile și încearcă să surprindă cu telefonul imaginile perfecte ca amintire.

„Noi nu suntem din Iași, am venit din Hunedoara pentru pelerinajul de la Sfânta Parascheva și am văzut și florile de pe bulevard. Este foarte frumos, chiar am rămas impresionați”, au spus două femei venite în pelerinaj.

Ansamblul va fi expus câteva săptămâni

Având în vedere că florile sunt cu tot cu ghiveci, acestea vor avea o durată de viață mult mai lungă. Astfel, păunul din flori va fi ținut pe bulevard timp de câteva săptămâni, dacă nu se vor înregistra temperaturi de îngheț. În fiecare an, cei de la Servicii Publice pregătesc tot felul de ansambluri pentru a surprinde oamenii, iar de data aceasta, proiectul a prins repede la public. În fiecare an este organizat la Iași festivalul Floralis, unde sunt expuse mii de flori.

„În fiecare an, noi venim cu ceva nou, iar colegii mei au conceput această idee și am decis să o punem în practică. Cei din atelier au făcut cadrul metalic pentru coadă și pentru păun, iar ulterior, angajații de la sere le-au ornat cu flori. Ansamblul este din două elemente, coada și păunul, predomină crizantemele, dar am folosit și petunii, iederă sau scoarță de copac pentru ornat. Desigur că nu am renunțat nici la sfera de salată decorativă sau la inima din flori. Ansamblul va fi ținut pe bulevard cât timp rezistă florile, ele sunt cu ghiveci, sunt flori vii și le îngrijim. Ne îmbucură să vedem că a prins deja la public, înseamnă că ne este recunoscută munca”, a precizat Laurențiu Ivan, directorul general Servicii Publice Iași.

Păunul din flori este atracția principală pe bulevardul Ștefan cel Mare din Iași, în acest zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`