Prima pagină » Actualitate » Paul Stănescu, secretarul general al PSD anunţa că România intră în scenariul alegerilor anticipate! Nu consideră că Dacian Cioloș ar putea primi voturile necesare în Parlament
Paul Stănescu, secretarul general al PSD anunţa că România intră în scenariul alegerilor anticipate! Nu consideră că Dacian Cioloș ar putea primi voturile necesare în Parlament

Paul Stănescu, secretarul general al PSD anunţa că România intră în scenariul alegerilor anticipate! Nu consideră că Dacian Cioloș ar putea primi voturile necesare în Parlament

15 oct. 2021, 11:37,
BZI.ro, în Actualitate

Într-un comunicat de presă, Paul Stănescu este de părere că premierul desemnat, Dacian Ciolos nu va strânge semnăturile necesare pentru a ocupa funcţia de șef al Guvernului. Aşadar, secretarul general al PSD consideră că în acest fel, Romania intră în scenariul alegerilor anticipate.

Vă aducem aminte faptul că Dacian Ciolos, de la USR, a fost nominalizat de președintele Klaus Iohannis pentru funcţia de premier al României. Totuşi, după prima rundă de negocieri cu PNL și UDMR, Cioloș a anunţat că nu s-a ajuns la niciun consens.

Paul Stănescu consideră că Dacian Cioloș nu poate strânge semnăturile necesare în Parlament

Relaţia dintre PNL şi USR este una total rece, este ruptă şi nu poate fi sudată, este de părere Paul Stănescu care consideră că ar fi o bătaie de joc la adresa romanilor ca Cioloș să conducă o coaliție:

„Ar fi o bătaie de joc la adresa democrației ca o formațiune de importanța politică a USR-ului să conducă un guvern de coaliție. N-ar mai avea niciun sens alegerile parlamentare, dacă guvernele ar fi conduse de orice partid care intră în Parlament. Nu aveam nevoie de o astfel de pierdere de timp. Relația dintre PNL și USR este ruptă și nu mai poate fi sudată, chiar dacă este posibil ca de fațadă să se împace. Vorbele grele adresate de către PNL USR-ului și invers au consecințe. Instabilitatea politică va continua”.

Secretarul general al PSD consideră că România a intrat în scenariul alegerilor anticipate

Paul Stănescu este e părere că singura modalitatea de a ieşi din criză este căderea Guvernului Cioloș şi astfel intrarea în scenariul alegerilor anticipate care ar putea duce la stabilizarea țării:

„Pentru că este limpede că Cioloș a pornit pe un drum înfundat, cu misiunea clar asumată de pion de sacrificiu. Doar că, pe lângă sacrificarea lui de către Iohannis, cad victime și românii. Ei așteaptă astăzi, în criză, soluții de la guvernul care a promis că face bine România, dar a făcut-o praf. Românii nu mai au timp ca liberalii și useriștii să se măsoare în orgolii. Dacă la cafeluța de astăzi PNL îl refuză pe Cioloș pentru o majoritate, apar premise și mai clare pentru organizarea de alegeri anticipate. Este soluția de avarie pe care o susține și USR-ul”, arată acesta într-un comunicat de presă remis vineri.

PNL ar putea renunța la propunerea de premier în persoana lui Florin Cîțu

Unele surse politice dau ca aproape sigură renunțarea, de către PNL, la propunerea de premier în persoana lui Florin Cîțu. Așadar, liberalii ar veni Dan Vîlceanu sau Lucian Bode drept propunere de premier. PNL dorește, prin această mișcare, ca cei din USR să renunțe la mandatul încredințat de preșdinte lui Dacian Cioloș.

După ce Dacian Cioloș a fost desemnat ca fiind propunerea de premier, șeful USR a declarat că va demara negocierile cu cei din PNL și UDMR. Totuși, după doar o oră de negocieri, acestea au eșuat. Nicio formațiune politică nu a ajuns la o înțelegere, iar liberalii i-au îndemnat pe USR-iști să poarte negocieri cu cei din PSD și AUR, dar acum aceștia par mai receptivi altor scenarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *