Prima pagină » National » Paul Stănescu, replică acidă după negocierile de la Cotroceni cu Klaus Iohannis! Anul trecut voia alegeri anticipate
Paul Stănescu, replică acidă după negocierile de la Cotroceni cu Klaus Iohannis! Anul trecut voia alegeri anticipate

Paul Stănescu, replică acidă după negocierile de la Cotroceni cu Klaus Iohannis! Anul trecut voia alegeri anticipate

11 oct. 2021, 14:47,
BZI.ro, în National

Secretarul general al PSD i-a oferit o replică acidă președintelui României. Imediat după declaraţiile făcute de Marcel Ciolacu, Paul Stănescu i-a replicat lui Klaus Iohannis că în urmă cu doar 1 an dorea alegeri anticipate.

Ideea alegerilor anticipate este susţinută de PSD dar și de AUR. După valul de consultări de la Cotroceni (PNL, PSD, USR-PLUS) pare că actuala criză politică se va prelungi și după această rundă.

Paul Stănescu îi răspunde ferm președintelui Klaus Iohannis pe contextul alegerilor anticipate

Secretarul general al PSD a declarat că în urmă cu doar un singur an nu există nicio problemă pentru președintele Klaus Iohannis să-și dorească alegeri anticipate:

„Sunt două variante, să creezi o majoritate, care a mai fost, sau o majoritate pentru alegeri anticipate.

Sunt supărat pe președinte, Klaus Iohannis ne-a spus că anticipatele sunt greu de făcut. Anul trecut cerea alegeri anticipate. Sigur vom susține toate inițiativele care sunt bune pentru oameni. Vom lucra 24 din 24, tot ce depinde de PSD pentru că suntem datori românilor. Restul rămâne să vedem cu ce soluție va veni”, a spus Paul Stănescu.

Marcel Ciolacu vrea alegeri anticipate

Pe ideea susţinerii alegerilor anticipate, președintele PSD, Marcel Ciolacu a menţionat faptul că şi el îşi doreşte un Guvern stabil, un guvern care ar urma să reiasă după alegeri anticipate:

„Şi preşedintele Iohannis, în primul rând autorul acestei coaliţii, responsabilul pentru această criză politică alături de PNL. România se afla într-o criză socială, economică şi sanitară profundă. Fără o majoritate consistenta România nu va putea depăşi această criză. Ori se creează o majoritate pentru o eventuală guvernare, ori pentru anticipate. În PSD se va creea majoritate pentru anticipate. Până atunci, l-am asigurat pe preşedinte că românii nu vor fi abandonaţi. a transmis președintele PSD, Marcel Ciolacu.

George Simion, copreședintele AUR vrea suspendarea președintelui

Pe de altă parte, mai radical a fost președintele AUR care a declarat faptul că, dacă președintele nu va dori un premier independent, formaţiunea politică va iniţia procesul de suspendare din funcţie. George Simion a menţionat faptul că propunerea AUR pentru funcţia de premier este Călin Georgescu:

”AUR propune un premier independent, care să respecte interesele națiunii române și care să facă tranziția către alegeri anticipate. Ne dorim să ajungem acolo, dacă va exista consens politic nu avem nicio reținere pentru o nouă majoritate în parlament.

Am purtat discuții și cu celelalte formațiuni politice, nu există o majoritate în Parlament. Dar AUR dorește să își ofere sprijinul pentru stabilitate și pentru soluții concrete.

Noi ne dorim un premier independent precum Călin Georgescu, așteptăm și celelalte formațiuni să vină cu nume pe care să le agreăm. O soluție și un profil de premier independent, dincolo de orice dubii”, a declarat George Simion, înainte că Alianța pentru Unirea Românilor să intre la consultările pentru formarea unui nou guvern”, sunt primele declarații ale lui George Simion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *