Prima pagină » Actualitate » Paul Pop, prodecan din cadrul Universității București, cere magistraților să iasă la pensie la 65 de ani: „Judecătorii și procurorii să se pensioneze ca toată lumea, nu la 49 de ani. Eu, ca avocat, ies la 65 de ani”
Paul Pop, prodecan din cadrul Universității București, cere magistraților să iasă la pensie la 65 de ani: „Judecătorii și procurorii să se pensioneze ca toată lumea, nu la 49 de ani. Eu, ca avocat, ies la 65 de ani”

Paul Pop, prodecan din cadrul Universității București, cere magistraților să iasă la pensie la 65 de ani: „Judecătorii și procurorii să se pensioneze ca toată lumea, nu la 49 de ani. Eu, ca avocat, ies la 65 de ani”

10 apr. 2023, 08:45, 7 ,
în Actualitate

Prodecanul Facultății de Drept din cadrul Universității București, Paul Pop, susține că și magistrații ar trebui să iasă la pensie la 65 de ani. De asemenea, cadrul didactic a menționat că el ca avocat iese la pensie la 65 de ani, nu la 49 cum se întâmplă în cazul acestora.

”Să se pensioneze ca toată lumea la 65 de ani. Un medic care face urgențe vreo 25 de ani, cam cum credeți că iese cu mintea zi de zi, în afară de faptul că este devotat, dedicat să ajute oameni. La fel și un magistrat. Iese la pensie la 65 de ani acel medic. Eu ca avocat ies la pensie la 65 de ani. Eu, cadru didactic universitar, ies la pensie la 65 de ani. Deci eu ceea ce spun, vreți să aveți pensii corespunzătoare, haideți să le punem procentual. Vreți să vă pensionați după 20 de ani, 25 de ani de muncă, adică la 49 de ani, niciun fel de problemă. Dar nu veți avea 80%, veți avea 60% din salariul pe care îl aveți la momentul la care vă pensionați. Și atunci o să vedeți că se gândesc foarte bine, de două, chiar trei, chiar patru ori, dacă se pensionează la 49 de ani”, spune prodecanul Facultății de Drept, din cadrul Universității București, Paul Pop, conform Digi24.

Paul Pop, prodecan Facultate de Drept: „Nu o să mai vedem pensionari la 45 – 48 de ani”

Universitarul susține că noua Lege elimină beneficiile care nu aduc altceva decât inechitate și astfel nu vor mai fi pensionari la vârste cuprinse între 45 și 48 de ani.

”Problema pe care o am și am recunoscut-o întotdeauna în fața colegilor de la CSM, de la Curtea de Casație, de la Curțile de Apel, de la Tribunale, e opinia pe care am avut-o întotdeauna și sunt dezarmant de direct: sunt absolut de acord să fie plătiți corespunzător muncii pe care o prestează, problema mea este vârsta de pensionare și nu atât cuantumul pensiei. În momentul în care tu termini facultatea la 22-23 de ani, intri la Institutul Național Magistratorii, ești auditor de justiție 2 ani de zile. Deci undeva în jur de 24-25 de ani după ce absolvi Institutul Național Magistraturii, devii judecător sau procuror stagiar. Îți faci stagiul 2 ani de zile, după care îți dai examenul de capacitate și devii judecător sau procuror definitiv numit prin decret de președintele României. De atunci, în momentul în care aduni 25 de ani în actuala legislație nici măcar nu este așa, este mult mai flexibil. În sensul că cei 25 de ani vechime intră perioada în care ești auditor de justiție la Institutul Național Magistratorii care este o formă de perfecționare post-universitară în care tu tot un fel de student ești, nu practici, ești plătit. Ai bursă. Sau dacă intri în magistratură după ce anterior ai exercitat altă profesie juridică precum avocat, consilier juridic, notar public, executor judecătoresc se adună la vechimea în magistratură. Prin noua lege se elimină aceste beneficii. Nu o să mai vedem pensionari la 45-48 de ani pentru că va trebui să ai o vechime de minim 25 de ani ca magistrat, judecător sau procuror. Și nu în profesii asimilate, profesii juridice asimilate să se consideră în egală măsură vechime” mai spune Paul Pop.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Care este motivul, de fapt,  pentru care italienii nu au eliberat trupul neînsuflețit a lui Felix Baumgartner. Familia austriacului se revoltă
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Alexia Eram, răvășitoare în costum de baie la plajă. Influencerul a atras atenția fanilor
Playtech.ro
Înmormântarea lui Felix Baumgartner, amânată. Italienii refuză să elibereze trupul neînsuflețit al parașutistului. Ce investighează
observatornews.ro
Ucraineanca găsită mutilată după petrecerea din Dubai și-a revenit și rupe tăcerea: "Erau parcă înnebuniți"
Playsport.ro
Ce au văzut procurorii DNA în curtea lui Piedone. A atras imediat...
Evz.ro
Un alt sondaj care ne pune pe gânduri. Vizate sunt filmele românești
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
Romina Gingașu a luat o decizie care i-a frânt inima și a schimbat relația cu Ferrari
Playtech.ro
Piedone a cedat, în fața DNA! Ce s-a întâmplat după audieri, șeful ANPC, de nerecunoscut
Dailybusiness.ro
Cum poți cumpăra vechime pentru pensie în 2025 și cât costă un an de cotizare
RomaniaTV
Cui rămâne averea de 1 miliard de euro a lui Felix Baumgartner. Ce scrie în testament: Mihaela Rădulescu nu a primit nimic
stiriromania.ro
S-a emis RO-Alert: Cod galben și portocaliu de ploi torențiale în jumătate de ţară
RomaniaTV
SCANDAL în showbiz! Alexia Eram și Mario Fresh s-au certat într-un club de fițe din Mamaia. De față erau și iubiții lor. Aris a intervenit între ei!
redactia.ro
Ce șanse are Mihaela Rădulescu să moștenească averea uriașă lui Felix Baumgartner 
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei
Comentarii
  • Tu ca avocat nu iesi la pensie la 65. Stiu avocati care profeseaza si la 73, 74 de ani…Cabinet privat …

  • Ce smecher se da domn avocat…Laso jos ca macane.Se cunoaste cai uns cu toate alifiele si ne ia de prosti.Parca nu stim ca se iese la 45-50 de ani din sistem si se reintra inapoi uneori pe acelasi post sa ia si salar si pensie.Nu plangem noi de mila judecatorilor,procurorilor si avocatilor.Inca n-am vazut macar unul sa aiba pensie mai mica de de cinzeci de milioane,fara vila si masina de fite in fata portii.

  • Oricum nu au judecat pana la vârsta de 49 ani și nu vor judeca nici pana la 65 ani! Trageți concluzia! Salariu mare, șpăgi, pensii mari! Un trai nenea a!

  • Are dreptate. Asta-i cheia. Acuma, procurorul munceste 25 de ani, se pensioneaza la 50, si ia pensie uriasa inca 25 de ani. Daca s-ar pensiona la 65, ar munci 40 de ani si ar lua pensie inca 10 ani. Deci o reducere de 60% a sumelor aflate in plata.

  • Nu comparati magistratii cu smecheri astia ieftini de avocati,

  • magistratii or fi avand regim de handicapati ///? speciali ????

  • Anonim, de ce sa nu comparam magistratii cu avocatii? Unii dintre noi am avut ghinionul unor procese. Pana sa ne vina randul, am asistat la desfasurarea actului de justitie. I-am vazut deci si pe unii si pe altii. Nu am vazut diferente. Verbozitate plus incapacitatea de a separa esentialul de secundar – cam asta-i definitia absolventului de Drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 iulie 2025
22 iulie 2025