Prima pagină » Actualitate » Paul-Philippe al României, dat în urmărire internațională

Paul-Philippe al României, dat în urmărire internațională

18 dec. 2020, 18:15,
Bianca Rebegea în Actualitate

Vineri, 18 decembrie, Paul-Philippe al României, a fost pus pe lista persoanelor urmărite de Poliţia Română, după ce, cu o zi în urmă, nu a fost găsit acasă pentru aplicarea mandatului de arestare.

După ce a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, prințul Paul al României ar fi plecat în Portugalia, conform unor surse din rândul anchetatorilor.

Paul-Philippe a fost dat în urmărire internațională, pe motiv că nu a putut fi pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea pentru trafic de influență, luare și dare de mită. Astfel, pe pagina persoanelor urmărite de Poliția Română, au fost publicate fotografia și detaliile despre acesta.

”La data de 17.12.2020 Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, fiul lui Mircea-Grigore si Helene-Henriette, născut la data de 13.08.1948 în Franta, loc. Paris, domiciliat în Mun. București, (…), condamnat la 3 ani si 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice”, se arată pe site-ul Poliţiei Române.

Joi seară, polițiștii au mers să pună în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, însă au constatat că Prințul Paul nu era acasă.

Prinţul Paul de România a fost condamnat la închisoare alături de Remus Truică în dosarul „Ferma Băneasa”

Paul Philippe al României a fost condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare în dosarul Ferma Băneasa, potrivit sentinţei pronunţate joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conform unor surse provenite de la anchetatori, Paul-Phillipe ar fi plecat în Portugalia.

În același dosar a mai fost condamnat și Remus Truică, dar și alte persoane, membre ale grupului infracțional. Joi seara, polițiștii l-au ridicat de acasă pe omul de afaceri, condamnat la şapte ani de închisoare.

În dosarul retrocedării fermei Băneasa, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dat joi verdictul.

Alte persoane condamnate în același dosar

Dosarul îi vizează și pe oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz, care au fost condamnați la câte cinci ani închisoare cu executare.

Nici jurnalistul Dan Andronic nu a fost uitat și a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru aderare la un grup infracţional organizat. De asemenea, el este obligat să efectueze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Centrul de Asistenţă Integrată Bucureşti sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3.

Totodată, Apostol Muşat, fost primar al comunei Snagov și Nicolae Jecu, fost prefect al judeţului Ilfov, au fost condamnați la 4 ani de închisoare cu executare.

Alte persoane condamnate și pedepsele lor: Ignatenko (fostă Păvăloiu) Nela – 5 ani, Robert Roşu (avocat) – 5 ani, Niculae Dima – 4 ani, Caterina Popa – 4 ani, Gheorghe Olteanu – 4 ani, Valentin Delcea – 4 ani. Toate aceste pedepse sunt cu executare.

De asemenea, cu suspendre au fost condamnați Dragomira Gheorghiţă, Corina Dicu, Ioan Stoian, Marius Marcovici şi Lucian Mateescu.

Instanţa supremă a admis acţiunea civilă formulată de Ministerul Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov şi a dispus restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunilor, în sensul reintegrării terenului în suprafaţă de 170.924 mp în proprietatea publică a statului, urmând ca partea civilă, în calitate de reprezentant al statului român, să întreprindă toate demersurile necesare în acest sens.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`