Prima pagină » Local » Paul Drăgan a urcat pe Kilimanjaro pentru copiii de la Spitalul „Sf. Maria” Iași – GALERIE FOTO/VIDEO

Paul Drăgan a urcat pe Kilimanjaro pentru copiii de la Spitalul „Sf. Maria” Iași – GALERIE FOTO/VIDEO

25 oct. 2022, 02:00,
în Local

Paul Drăgan, General Manager McDonald’s în România, a urcat, în luna iulie 2022, pe Kilimanjaro pentru copiii de la Spitalul „Sf. Maria” Iași. Datorită campaniei inițiate de acesta, s-au strâns mai bine de 40.000 de euro, sumă din care au fost achiziționate două sisteme, unul pentru monitorizarea infecțiilor nosocomiale și altul de endoscopie ORL

De sistemul performant pentru monitorizarea infecțiilor nosocomiale vor beneficia anual circa 3.000 de copii, fiind vorba de pacienții critici de pe Secția de Chirurgie, ATI și bloc operator, dar și de cei aproape 30.000 de copii internați anual în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, testări fiind efectuate și pe celelalte secții ale spitalului.

 o imagine cu Paul Drăgan si Alina Belu

Datorită campaniei inițiate de acesta s-au strâns mai bine de 40.000 de euro, sumă din care au fost achiziționate un sistem performant pentru monitorizarea infecțiilor nosocomiale și un sistem de endoscopie ORL

McDonald’s România a donat Spitalului ,,Sf. Maria“ Iași aparatură medicală în valoare de 40.000 de euro

o imagine cu Andreea Cioban

De sistemul performant pentru monitorizarea infecțiilor nosocomiale vor beneficia circa 3.000 de copii anual, este vorba de pacienții critici de pe secția de chirurgie, ATI și bloc operator, dar și cei aproape 30.000 de copii internați anual în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași

McDonald’s în România a donat Spitalului de Copii „Sf. Maria” Iași aparatură medicală în valoare de 40.000 de euro: un dispozitiv pentru monitorizarea infecțiilor nosocomiale și un sistem endoscopie ORL, precum și consumabile pentru o perioadă de 6 luni – 150 de teste.

„Cu ajutorul Fundației «Ronald McDonald» s-a reușit dotarea spitalului nostru cu un sistem performant de monitorizare a infecțiilor nosocomiale. Am putea spune că am ajuns, în acest moment, la normalitate, putem supraveghea și menține în parametri optimi infecțiile nosocomiale, având în vedere că suntem singurul spital de urgență pentru copii din regiunea Moldovei, unde se adresează pacientul critic, cu patologie gravă și foarte gravă. Este o bucurie pentru noi, pentru că, în acest fel, am primit echipamentele și consumabilele ce vor asigura o supraveghere timp de 6 luni. Este un ajutor important, un pas înainte pentru sănătatea copiilor noștri”, a declarat bioing. med. pr. drd. Alina Belu, manager al Spitalului de Copii „Sf. Maria” Iași.

Dispozitivul pentru monitorizarea infecțiilor nosocomiale va ajuta la prevenirea acestui tip de infecții. Sistemul de endoscopie ORL era o necesitate pentru Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași, care este în proces de reabilitate.

„Aparatul este mobil, se pot exporta digital toate rezultatele analizelor. Acesta va evalua și va testa încărcătura microbiană din zonele critice, atât de pe suprafețe, cât și de pe tegumente. Va fi testat tot ce înseamnă suprafețe și tegumente ale personalului medical. Astfel, vom putea să facem pași importanți în a preveni infecțiile nosocomiale. Sperăm să avem o incidență cât mai mică a deceselor cauzate de aceste infecții. Departamentul de epidemiologie a fost instruit, s-au făcut primele testări, începem deja să facem graficele, supravegherea și monitorizarea infecțiilor nosocomiale. La acest echipament se adaugă și sistemul de endoscopie ORL, un sistem care era o necesitate pentru noi, având în vedere că suntem în reabilitare și avem nevoie de tot ce înseamnă dotare de ultimă generație”, a adăugat Alina Belu.

o imagine cu Alina Belu

Dispozitivul pentru monitorizarea infecțiilor nosocomiale va ajuta la prevenirea acestui tip de infecții.  Sistemul de edoscopie ORL era o necesitate pentru Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași, care este în proces de reabilitate

Paul Drăgan: „Cei care au ales să doneze pentru această inițiativă au înțeles câtă nevoie este să faci bine în România”

 o imagine aparatele cumparate pentru Spitalul Sf. Maria

Cele două aparate donate Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași de către Fundația pentru copii “Ronald McDonald” au putut fi achiziționate datorită inițiativei lui Paul Drăgan, care a urcat în luna iulie 2022 pe Kilimanjaros

Cele două aparate donate Spitalului de Copii „Sf. Maria” Iași de către McDonald’s România au putut fi achiziționate datorită inițiativei lui Paul Drăgan, care a urcat, în luna iulie 2022, pe Kilimanjaro și a strâns fonduri pentru a veni în ajutorul copiilor care ajung în unitatea medicală.

„Ne bucurăm să fim astăzi aici, alături de partenerii noștri de la Spitalul de Copii «Sf. Maria», cu o nouă acțiune de sprijinire a copiilor, prin dotarea cu două echipamente extrem de importante: un endoscop ORL, necesar în blocul operator, și un aparat de testare a infecțiilor nosocomiale. Acestea au fost achiziționate prin efortul unuia dintre cei mai mari susținători ai noștri, Paul Drăgan, prin expediția pe care și-a asumat-o cu dublu sens de bine, în luna iulie, de a urca pe Kilimanjaro și de a strânge fonduri pentru această cauză nobilă de dotare a spitalului. Am reușit să strângem mai bine 40.000 de euro, fonduri care au fost suficiente pentru a achiziționa atât aparatele, cât și consumabilele pentru siguranța copiilor din această regiune”, a precizat Andreea Cioban, director executiv McDonald’s România.

Paul Drăgan a ales să facă o expediție unică pe Kilimanjaro și a lansat o strângere de fonduri pentru a dota spitalul cu două aparate extrem de importante. Ideea i-a venit odată cu construcția Casei „Ronald McDonald” din Iași.

„Ideea mi-a venit atunci când am construit Casa «Ronald McDonald», în imediata apropiere a Spitalului de Copii din Iași. Am vrut să urc pe munte și am vrut să dau un scop cu adevărat viu acestei expediții. Am văzut ce se întâmplă în Iași, am văzut nevoia pentru aceste aparate. Doamna manager ne-a spus că sunt necesare și am zis că o să fac tot posibilul ca ele să fie achiziționate. Așa am început campania de strângere de fonduri. A fost o expediție unică. Cei care au ales să doneze pentru această inițiativă au înțeles câtă nevoie este să faci bine în România și ce nevoie au copiii din acest spital de ajutor”, a declarat Paul Drăgan, General Manager McDonald’s în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *