Prima pagină » Local » Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, obligat să stea 14 zile în izolare, din cauză că a fost contact direct al unui bolnav infectat cu noul coronavirus
Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, obligat să stea 14 zile în izolare, din cauză că a fost contact direct al unui bolnav infectat cu noul coronavirus

Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, obligat să stea 14 zile în izolare, din cauză că a fost contact direct al unui bolnav infectat cu noul coronavirus

10 aug. 2020, 13:10,
în Local

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, Paul Butnariu, a fost obligat să stea 14 zile în izolare, din cauză că a fost contact direct al unui bolnav infectat cu noul coronavirus. Comunicarea cu mistria, nu pot merge mână în mână, la unul dintre cei mai slabi președinți din istoria Camerei de Comerț și Industrie Iași.

Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, a fost obligat să stea 14 zile în izolare, din cauză că a fost contact direct al unui bolnav infectat cu noul coronavirus. Butnariu s-a întâlnit de mai multe ori cu un cumnat de-al lui din Botoșani, care este bolnav de COVID-19 și tocmai de aceea a fost obligat să stea în izolare timp de două săptămâni.

Reporterii BZI l-au sunat de 5 ori sâmbătă pe Paul Butnariu, dar președintele Camerei de Comerț și Industrie nu a catadicsit să răspundă.

De asemenea, i-am transmis și prin mesaj întrebările pe care voiam să i le adresăm, din dorința de a informa opinia publică dacă șeful afaceriștilor ieșeni are sau nu COVID-19. Paul Butnariu a refuzat însă să dialogheze și prin această metodă, așa că nu are motive să se plângă de faptul că presa publică fake news. De altfel, comunicarea cu mistria, nu pot merge mână în mână, la unul dintre cei mai slabi președinți din istoria Camerei de Comerț și Industrie Iași.

Dincolo de tăcerea lui, se ascunde însă un comportament revoltător al lui Paul Butnariu, care chiar după ce a fost contact direct al cumnatului său, infectat cu COVID-19, a avut mai multe întâlniri cu Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicina și Farmacie “Gr.T Popa”, din Iasi, dar și cu Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iasi. In plus, Paul Butnariu a organizat și câteva întâlniri cu mai mulți oameni de afaceri, printre care Dan Fiterman.

Cum este posibil ca un afacerist țepar și falimentar să conducă mediul de afaceri ieșean?

Paul Butnariu este președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, poate cea mai importantă instituție locală de reprezentare a oamenilor de afaceri. Deși ar trebui să fie un model de urmat pentru tinerii antreprenori, patronul falimentarei Construcții Feroviare Moldova SA dă dovadă de un comportament împotriva mediului de afaceri, fiind o adevărată rușine pentru business-ul local.

Falimentul Construcții Feroviare Moldova CFM SA se apropie de final, iar omul de afaceri Paul Butnariu încearcă pe ultima sută de metri să salveze tot ce se mai poate din cunoscuta companie de construcții. Intrată în insolvență încă din 2012 și cu majoritatea proprietăților puse sub sechestru din cauza datoriilor care ajung la aproape 8 milioane de euro, patronul Construcții Feroviare Moldova SA a contestat pe ultima sută de metri mai multe titluri executorii.

De asemenea, Paul Butnariu a contestat și modul de distribuire a sumelor care trebuiau împărțite între autoritățile statului și firmele private care au rămas păgubite în urma afacerilor făcute cu CFM SA. În plină pandemie provocată de COVID-19, compania controlată de afaceristul Paul Butnariu a depus la instanțele judecătorești între lunile martie-mai 2020 mai multe „contestații la executare”, „contestații act administrativ fiscal” și „contestații raport situație financiară”. Prin toate aceste contestații, afaceristul încearcă să blocheze plata datoriilor către foștii parteneri de afaceri și instituțiile statului pe care le-a țepuit.

Falimentul Construcții Feroviare Moldova, amânat de omul de afaceri Paul Butnariu

Compania controlată de omul de afaceri Paul Butnariu merge mai rău ca niciodată, iar Falimentul Construcții Feroviare Moldova CFM SA bate la ușă de o bună perioadă. Conform ultimelor raportări fiscale, CFM SA a avut o pierdere de -5.269.435 lei în 2018 și o cifră de afaceri de doar 1.687.964. Asta se întâmplă în condițiile în care datoriile firmei din Iași ajung la 35.712.907 lei conform raportărilor pe anul fiscal 2018. Alături de controversatul om de afaceri Paul Butnariu, administratori în cadrul Construcții Feroviare Moldova SA mai sunt Alina Hăilă – fosta secretară a lui Relu Fenechiu, alături de Felix Eduard Hrestic și Cristina Raluca Tudose.

De precizat faptul că firma controlată de aceștia a avut de încasat 5,5 milioane de lei de la o altă firmă la care același Butnariu este acționar, ambele societăți fiind în insolvență și având același obiect de activitate, fiind vorba despre Construcții Feroviare Câmpulung Moldovenesc SA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *