Prima pagină » International » Patruzeci de ţări intenţionează să semneze un angajament pentru a nu le plăti niciodată răscumpărare infractorilor cibernetici
Patruzeci de ţări intenţionează să semneze un angajament pentru a nu le plăti niciodată răscumpărare infractorilor cibernetici

Patruzeci de ţări intenţionează să semneze un angajament pentru a nu le plăti niciodată răscumpărare infractorilor cibernetici

31 oct. 2023, 23:59,
în International

Patruzeci de ţări dintr-o alianţă condusă de SUA intenţionează să semneze un angajament de a nu le plăti niciodată răscumpărare infractorilor cibernetici şi de a lucra pentru eliminarea mecanismului de finanţare a hackerilor, a declarat marţi un înalt oficial al Casei Albe, potrivit Reuters.

Iniţiativa Internaţională de Combatere a Ransomware-ului vine în contextul în care numărul atacurilor ransomware creşte la nivel mondial. Statele Unite sunt de departe cele mai afectate, cu 46% din astfel de atacuri, a declarat Anne Neuberger, consilier adjunct de securitate naţională în administraţia Biden pentru tehnologii cibernetice şi emergente, la o discuţie cu jurnaliştii într-un briefing virtual.

„Atât timp cât vor curge bani către infractorii ransomware, aceasta este o problemă care va continua să crească”, a spus ea.

Hackerii criptează sistemele unei organizaţii şi cer plăţi de răscumpărare

În atacurile de tip ransomware, hackerii criptează sistemele unei organizaţii şi cer plăţi de răscumpărare în schimbul deblocării acestora. Adesea, fură şi date sensibile şi le folosesc pentru a extorca victimele şi a scurge informaţiile online dacă plăţile nu sunt efectuate.

În timp ce sute de companii cad victime în fiecare an, atacuri de profil înalt în SUA au avut loc în ultimele două luni la operatorul de cazinouri MGM Resorts International şi la producătorul de produse de curăţare Clorox. Ambele companii nu şi-au revenit încă pe deplin în urma perturbărilor.

Ţările partenere vor împărţi între ele o „listă neagră”

Noile iniţiative ale alianţei vizează eliminarea finanţării infractorilor printr-un schimb mai bun de informaţii despre conturile de plăţi de răscumpărare, a spus Neuberger. Vor fi create două platforme de schimb de informaţii, una de Lituania şi alta în comun de Israel şi Emiratele Arabe Unite.

Ţările partenere vor împărţi între ele o „listă neagră” prin intermediul Departamentului Trezoreriei din SUA, care va include informaţii despre portofelele digitale utilizate pentru a muta plăţile ransomware, a spus Neuberger.

Ea a adăugat că efortul va folosi inteligenţa artificială pentru a analiza blockchain-ul în vederea identificării fondurilor ilicite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *