Prima pagină » Sanatate » Patru vitamine pentru îngrășare: Cum să iei în greutate într-un mod sănătos

Patru vitamine pentru îngrășare: Cum să iei în greutate într-un mod sănătos

19 nov. 2021, 10:45,
BZI.ro, în Sanatate

Peste tot vedem soluții și metode pentru a slăbi, însă există și persoane care se luptă cu kilogramele în minus dorindu-și să se îngrașe. O pot face administrând vitamine pentru îngrășare. Vitaminele care contribuie la adăugarea unor kilograme încetinesc metabolismul și cresc pofta de mâncare. Acestea sunt recomandate persoanelor care vor să se îngrașe în mod sănătos.

Pentru a reuși să te îngrași trebuie să identifici cauzele care te împiedică să adaugi în greutate. Unele persoane nu reușesc să se îngrașe deoarece suferă de o afecțiune ori un parazit care absoarbe substanțele hrănitoare din alimente. Există situații în care kilogramele în minus sunt rezultatul faptului că nu consumi suficient de multe vitamine.

femeie care tine in mana un pahar de apa si vrea sa ia o vitamina

Specialiștii au demonstrat că un cocktail făcut din mai multe vitamine combinat cu o alimentație echilibrată pot ajuta la creșterea în greutate

Vitamine pentru îngrășare: Ce trebuie să consumi pentru a te îngrășa rapid

Pentru a reuși să adaugi câteva kilograme în plus într-un timp scurt este necesar să consumi foarte multe calorii. Specialiștii recomandă să iei vitamine special destinate acestui fapt și să nu încerci să adaugi în masă mâncând fast food sau dulciuri în exces. Astfel, vei crește riscul să adaugi multă grăsime care, o dată depozitată, poate provoca apariția mai multor boli.

Așadar, pentru a reuși să te îngrași nu este suficient doar să consumi un număr mare de calorii. Trebuie să te asiguri că numărul de kilograme pe care vrei să le adaugi sunt obținute dintr-o combinație perfectă între masa musculară și grăsime.

picioarele unei persoane pe un cantar pe care scrie help

O altă vitamină care nu trebuie să lipsească din organismul tău este zincul

Medicii recomandă patru tipuri de vitamine care te pot ajuta să te îngrași dar și leacurile bătrânești. Pentru a ajunge la kilogramele dorite trebuie să adaugi carbohidrați în dieta ta. Insulina este produsă ca să digere carbohidrații, astfel ajutând la absorbția substanțelor nutritive și la câștigarea în greutate. Insulina oferă posibilitatea ca zahărul din alimente să pătrundă în celule transformându-l în energie.

În mod normal, pentru a te îngrășa, trebuie să mănânci multă mâncare, însă există situații în care sistemul digestiv nu face față. Acesta are nevoie de câteva ore pentru a digera toată mâncarea de la o masă. Aici intervin suplimentele nutritive, creatina fiind vitamina care îți trimite doza de energie în mușchi. Aceasta crește rezistența, putând astfel folosi mușchii mai intens. Pentru a reuși să adaugi masă musculară este important să îmbini sportul cu alimentația. Efectuând regulat exerciții fizice cu greutăți și folosind vitamine pentru îngrășare vei reuși să acumulezi câteva kilograme sănătoase.

femeie care priveste un burger in timp ce il tine in mana

Specialiștii recomandă să nu încerci să adaugi în masă mâncând fast food sau dulciuri în exces

Vitamine de îngrășat pentru a crește pofta de mâncare

Una dintre vitaminele care ajută să-ți crești pofta de mâncare este B1. Potrivit celor mai recente studii, ea contribuie real la adăugarea unor kilograme în plus. Multe persoane nu reușesc să se îngrașe deoarece suferă de lipsa poftei de mâncare sau nu reușesc să mănânce suficient de mult pentru a adăuga în masă.

O altă vitamină care nu trebuie să lipsească din organismul tău este zincul. Dacă nu ai suficient zinc în organism ți se va usca pielea. De asemenea, vor avea de suferit unghiile și părul tău. Lipsa acestei vitamine din organismul tău îți taie pofta de mâncare, ceea ce nu ajută dacă vrei să adaugi câteva kilograme. Astfel, cu cât reușești să consumi mai multe alimente bogate în zinc, cu atât vei avea mai multe șanse de îngrășare.

Specialiștii au demonstrat că un cocktail făcut din mai multe vitamine alături de o alimentație echilibrată pot ajuta la creșterea în greutate fără a adăuga grăsime care îți poate afecta starea de sănătate. Vitaminele pentru îngrășare se pot obține și din diferite alimente precum babane, ouă, struguri, carne de vită, unt de cocos, arahide, iaurt, nuci și semințe.

un bol cu mai multe alimente ce contin proteine si un metru pe o masa

Pentru a reuși să adaugi masă musculară este important să îmbini sportul cu alimentația

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024