Prima pagină » Local » Patru tineri ieșeni cu nevoi speciale au dat lovitura în Malta! Au obținut rezultate extraordinare la „Special Olympics Invitational Games”

Patru tineri ieșeni cu nevoi speciale au dat lovitura în Malta! Au obținut rezultate extraordinare la „Special Olympics Invitational Games”

19 mai 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Local

Patru tineri ieșeni cu nevoie speciale au obținut rezultate deosebite la „Special Olympics Invitational Games”. Florina Minodora Bogdan, în vârstă de 15 ani, a obținut o medalie de aur, la proba de 800 metri, și una de argint, la proba 400 metri, în timp ce Roxana Nicoleta Dodan a câștigat locul II la proba de 100 metri. Andrei Pădureanu, în vârstă de 35 de ani, a câștigat o medalie de aur, la proba 50 metri, și una de bronz, la proba de săritură de pe loc. Andrei Dău a câștigat aurul la proba de săritură de pe loc.

Delegația României la „Special Olympics Invitational Games” a fost formată din 12 de sportivi, din Arad, Baia-Mare, Botoșani, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. Sportivii au fost însoțiți de către 3 antrenori. Olimpicii ieșeni, care au luat parte la „Special Olympics Invitational Games”, sunt așteptați joi, 19 mai 2022, la ora 18:10, în Gara Iași. Aceștia vor fi întâmpinați de reprezentanți din cadrul Centrului de Servicii Sociale „C. A. Rosetti”, de familii, precum și de alte persoane cu sindromul Down.

Ieșenii au obținut 3 medalii de aur la „Special Olympics Invitational Games”

Cei patru tineri cu nevoi speciale din Iași au obținute rezultate deosebite la „Special Olympics Invitational Games”. Aceștia au concurat la atletism, antrenați fiind de prof. Daniel Ștefancu.

Florina Minodora Bogdan, tânăra în vârstă de 15 ani, elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași, a câștigat medalia de aur la proba 800 metri și argint la proba 400 metri. Roxana Nicoleta Dodan, în vârstă de 15 ani, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași, a câștigat medalia de argint la proba de 100 metri.

Cele două fete sunt rezidente ale Centrului de Servicii Sociale „C. A. Rosetti” al DGASPC Iași, aflat în subordinea Consiliului Județean.

Andrei Pădureanu, în vârstă de 35 de ani, a câștigat aur la proba de 50 de metri și bronz la proba de săritură de pe loc. Cel de-al patrulea tânăr ieșean, Andrei Dău, în vârstă de 35 de ani, a câștigat aur la proba de săritură de pe loc.

Andrei Mocanu, profesor la Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași, a avut numai cuvinte de laudă la adresa celor două eleve ale sale, care au reușit să performeze în cadrul „Special Olympics Invitational Games”.

„Este o elevă deosebită, ca și Minodora Bogdan, care a obținut medalia de argint, merită din plin toate aprecierile și deopotrivă, profesorul alături de toți cei care au avut încredere în ele, valorizându-le și susținându-le spre această participare internațională!” preciza cadrul didactic.

Delegația României la „Special Olympics Invitational Games” a fost formată din 12 de sportivi și 3 antrenori

Participanții au obținut numeroase medalii de aur, argint și bronz. Astfel, la atletism, Andrei Dău a obținut medalia de aur la săritura de pe loc, iar Andrei Păduraru la 50 metri. Mara Oprea a obținut medalia de aur la proba 50 spate. Tinerii cu nevoie speciale au obținut și 3 medalii de argint. Astfel, la atletism, Nicoleta Dodan s-a clasat pe locul II la proba 100 metri, iar Minodora a obținut argintul la proba 400 metri. Medalia de argint a fost obținută și la ștafetă înot, unde au concurat toți cei patru ieșeni.

Tinerii cu nevoi speciale au câștigat și 3 medalii de bronz. Astfel, la atletism, la proba săritura de pe loc, Andrei Păduraru a obținut bronzul. Două medalii de bronz au fost obținute și la înot, unde Mara Oprea a concurat la proba 100 metri craul, iar Andrei Pălimariu, la 50 metri bras. La înot, proba 50 m bras, Mario Silvestru a câștigat locul 5, iar la atletism, la proba 50 metri, Andrei Dău a obținut locul 7.

Deplasarea sportivilor în Malta, la ”Special Olympics Invitational Games”, a fost posibilă datorită sprijinului primit din partea unor companii și a unor donatori individuali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *