Prima pagină » Local » Patru tineri, condamnați pentru că au lăsat o femeie fără un leu pe card! Ieșeancă, jefuită de 5.000 de lei în câteva minute!
Patru tineri, condamnați pentru că au lăsat o femeie fără un leu pe card! Ieșeancă, jefuită de 5.000 de lei în câteva minute!

Patru tineri, condamnați pentru că au lăsat o femeie fără un leu pe card! Ieșeancă, jefuită de 5.000 de lei în câteva minute!

17 iul. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Patru tineri au fost condamnați ieri, după ce au fost acuzați că au jefuit o ieșeancă! Procurorii i-au acuzat pe cei patru că au lăsat-o pe femeie fără un leu pe card!

Patru tineri au fost condamnați după ce au jefuit o ieșeancă! Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Narcis Avădanei la 2 ani și 3 luni de închisoare, cu suspendare, pentru acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și furt calificat. În același dosar, lui Ioan U. i-a fost aplicată măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, sub coordonarea Serviciului de Probațiune Iași, pentru complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și furt calificat.

Mai mult, Mihai Udilă a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 2 ani si 931 de zile de închisoare, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și furt calificat. În plus, Eduard Vasile Doroftei a primit o pedeapsă de 2 ani și 10 luni de închisoare, cu suspendare, pentru complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și furt calificat.

„Instanța admite acțiunea formulată de partea civilă Z.D. și-i obligă, în solidar, pe inculpați să îi platească părții civile suma de 1.150 de lei, reprezentând diferența de prejudiciu rămas nerecuperat”, au precizat judecătorii ieșeni.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Procurorii i-au acuzat pe cei patru tineri că au lăsat-o pe femeie fără un leu pe card!

Procesul celor patru tineri acuzați că au jefuit o femeie a început pe 9 mai 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași i-au trimis în judecată pe Narcis Avădanei, Ioan U., Mihai Udilă și Eduard Vasile Doroftei.
Anchetatorii ieșeni au susținut că incidentul la care ar fi luat parte cei patru tineri a avut loc în miez de noapte.

„În noaptea de 19 spre 20 septembrie 2018, în jurul orei 2:00, inculpații au sustras din autoutilitara aparținând persoanei vătămate Z.D., parcată în Târgu Frumos, un portofel în care se afla suma de 39 de lei. De asemenea, ei au luat mai multe carduri de farmacie și un card bancar. Pe baza rezoluției comune a tuturor participanților, cardul bancar a fost introdus de N.A. în bancomatul aparținând Băncii Transilvania din Târgu Frumos, fiind retrasă suma totală de 5.000 de lei”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Potrivit acesteia, totul s-a petrecut în timp ce trei inculpați asigurau paza. Ulterior, Narcis Avădanei a împărțit suma cu toți ceilalți inculpați. Personal, lui Avădanei i-ar fi revenit suma de 1.700 de lei, bani care au fost retrași din contul persoanei vătămate prin efectuarea a 10 retrageri de numerar în mod fraudulos.

Cei patru tineri acuzați că au jefuit o ieșeancă, identificați de procurori

După câteva ore, femeia păgubită și-a dat seama că i-a fost spartă autoutilitara. De asemenea, aceasta a constatat cu stupoare că, din vehicul, i-au dispărut și banii, dar și bunurile. Ieșeanca a mers țintă la Poliție, unde a formulat o plângere. Femeia nu știa că, între timp, și contul bancar îi fusese „curățat”. Astfel, ea a aflat că fusese lăsată fără un leu pe card.
Anchetatorii au demarat cercetările, uitându-se și pe filmările surprinse de camerele din zona respectivă. În urma cercetărilor efectuate, cei patru tineri au fost identificați și duși la audieri. Ulterior, procurorii au dispus trimiterea acestora în judecată, pentru că ar fi jefuit-o pe ieșeancă. Acum, rămâne de văzut dacă cei patru tineri vor contesta decizia luată în cazul lor de către judecătorii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`