Prima pagină » Local » Patru școli speciale din Iași vor beneficia de fonduri pentru investiții

Patru școli speciale din Iași vor beneficia de fonduri pentru investiții

15 feb. 2022, 07:45,
Ana Crețu, în Local

La nivelul județului Iași, există șase școli speciale care asigură servicii specializate pentru elevii cu dificultăţi în învăţare. În anul 2022, școlile speciale subordonate Consiliului Județean vor beneficia de investiții pentru a oferi cele mai bune condiții elevilor din cadrul acestor unități. Fiecare școală în partea a solicitat achiziționarea unor echipamente necesare la momentul actual.

Anul acesta, școlile speciale din subordinea Consiliului Județean urmează să primească fonduri pentru mai multe investiții din cadrul unităților de învățământ. Patru dintre cele șase școli aflate în județul Iași vor reuși să asigure un mediu corespunzător pentru dezvoltarea profesională a copiilor cu dizabilități. Scopul principal al investițiilor se axează pe oferirea de șanse egale de educație și formare tuturor elevilor.

elevii stau în picioare si asculta profesoara intr-o clasa

În cadrul instituției de învățământ sunt 276 de elevi cărora li se asigură studiile până în clasa a opta

Ce școlile speciale din Iași vor beneficia de noile investiții

Pentru Școala Specială Profesională „Trinitas“ se prevede o achiziție importantă, pe lângă dulapurile de tip vitrină de care are nevoie școala, se dorește un sistem de terapie complexă pentru elevii diagnosticați cu autism sau alte tulburări asociate. Aceste achiziții ajung la o sumă de 50.000 de lei. În cadrul instituției de învățământ sunt 276 de elevi cărora li se asigură studiile până în clasa a opta.

Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași a fost prinsă în buget cu suma de 30.000 de lei, principala necesitate a școlii fiind legată de achiziția unui sistem tehnic de securitate. Administratorul patrimoniului, Luca Dedilia, a menționat despre faptul că acest sistem vizează punerea în practică a analizei direct la securitatea fizică prin intermediul unui proiect. Aceasta este singura instituţie de profil din municipiul Iași și instituţie de practică pedagogică pentru studenţii universităţilor ieşene cu profil socio-psiho-pedagogic, la acest moment fiind 253 de elevi care studiază în cadrul școlii.

o scoala pentru copii

În anul 2022, Școala Gimnazială Specială Pașcani, va beneficia de fonduri pentru investiții privind extinderea sistemului de supraveghere video și extinderea sistemului de control acces

Școala Gimnazială Specială Pașcani are nevoie de achiziții pentru terapia de olărit

În anul 2022, Școala Gimnazială Specială Pașcani va beneficia de fonduri pentru investiții privind extinderea sistemului de supraveghere video și extinderea sistemului de control acces, ambele sisteme vor fi destinate corpului C. În buget au fost prinse și alte trei achiziții, cuptoare de olărit, calandru pentru modelat lutul și o roată a olarului. Directorul școlii, Gabriela Nedelcu a menționat despre cercul de art terapie din cadrul instiuției.

„Avem un cerc de art terapie și se utilizează foarte mult terapia de olărit pentru copiii cu dizabilități, astfel, aceste achiziții ne vor ajuta să oferim condițiile necesare. În timp cuptoarele de olărit și roata olarului pe care le avem în școlă s-au uzat extrem de mult. Pe viitor se dorește mutarea olăritului de unde este, prin extinderea acestuia, dar și un proiect mare de art terapie, un cabinet pentru terapie prin desen și un cabinet pentru tradițional”, a menționat Gabriela Nedelcu, directorul școlii.

Achizițiile necesare însumează 57.000 de lei. Anul trecut Școala Gimnazială Specială Pașcani a beneficiat de un proiect pentru creșterea rezultatelor elevilor și consolidarea relației parteneriale părinte- copil- cadru didactic.

un copil care face un vas de lut

Directorul școlii, Gabriela Nedelcu a menționat despre cercul de art terapie din cadrul insituției

Tehnici poligrafice la Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu”

Directorul Liceului Tehnologic Special „Vasile Pavelcu”, Coca Vasiliu, a precizat pentru reporterii Bună Ziua Iași că a propus Consiliului Județean să ofere un sprijin pentru realizarea unor achiziții necesare în vederea unei pregătiri profesionale.

„Noi am solicitat aceste obiecte de investiții pentru că noi suntem autorizați în acest moment, oferim o școlarizare pentru copii în domeniul tehnicilor poligrafice. Anul acesta avem trei clase, achiziția unui tampograf și a unui echipament multifuncțional sunt necesare pentru îmbunătățirea unei pregătiri practice a elevilor.

Este un domeniu nou, atât pentru elevi cât și pentru profesori. Ca și instituție școlară nu avem foarte multe spații la dispoziție din acest motiv am fost mai rezervați, dar în acest moment ne pregătim de absolvirea primei generații și pentru procedura de acreditare, trebuie să dezvoltăm acest sector de pregătire profesională a elevilor”, menționează Coca Vasiliu.

În trecut au mai fost proiecte care au ajutat la reabilitarea a cinci școli speciale din județul Iași.

o poarta verde si o pancarda pe care scrie vasile pavelcu

Directorul, Liceului Tehnologic Special „Vasile Pavelcu”, Cuca Vasiliu, a propus Consilului Județean să ofere un sprijin pentru realizarea unor achiziții necesare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *