Prima pagină » Actualitate » Patru persoane, inclusiv un copil, au fost uciși după un atac armat în California, SUA
Patru persoane, inclusiv un copil, au fost uciși după un atac armat în California, SUA

Patru persoane, inclusiv un copil, au fost uciși după un atac armat în California, SUA

01 apr. 2021, 09:00,
George Cristian în Actualitate

Patru persoane, inclusiv un copil, au fost ucise miercuri seara într-un atac armat la un complex de birouri din Orange, California, a declarat un oficial al poliției.

„În această seară, în jurul orei 17:30, ofițerii au sosit la un apel de focuri în zona 202 W. Lincoln”, a declarat locotenenta Jennifer Amat, adăugând că ofițerii au întâlnit focuri de armă care au fost trase la locul faptei.

Patru persoane au decedat, un ofiţer şi suspectul au fost răniţi

A avut loc un atac armat iar un un ofițer și un suspect au fost transportaţi la spital, a spus Amat. Departamentul nu a dat alte informații despre suspect sau despre cele patru victime.

„Pot să vă spun că nu am avut un incident ca acesta în orașul Orange din 1997”, a spus Amat. „Este o tragedie pentru victime, familiile lor, comunitatea noastră și departamentul nostru de poliție”.

Reprezentantul din California, Katie Porter, a declarat că ea și echipa ei monitorizează situația.

„Sunt profund întristat de rapoartele despre atacul armat în Orange și continuu să păstrez victimele și cei dragi în gândurile mele pe măsură ce continuăm să aflăm mai multe”, a spus Porter într-un tweet.

Divizia FBI Los Angeles a confirmat CNN că a răspuns la tragere într-o manieră obișnuită, dar că Departamentul de Poliție Orange este agenția principală de anchetă. CNN definește atacul ca un incident din care a rezultat patru sau mai multe victime (morți sau răniți), exclusiv trăgătorul.

În SUA au mai avut loc de curând mai multe atacuri armate

Nu este primul eveniment de acest fel care se produce în SUA. În urmă cu doar câteva săptămâni în Statele Unite ale Americii au mai avut loc două astfel de incidente.

Un om înarmat a ucis 10 persoane, inclusiv un ofițer de poliție. Atacul armat a avut loc în piaţa King Soopers din Colorado, Statele Unite ale Americii. Atacul din Boulder s-a încheiat cu poliția reținând un suspect rănit, fără cămașă, pe piața King Soopers, incidentul s-a produs pe 23 martie.
Atacul armat în care au murit 10 persoane a avut loc la doar o săptămână diferenţa de un alt atac armat. Vorbim despre faptul că 8 persoane au murit după ce un bărbat a deeschis focul într-o staţiune din SUA. La acea dată, focurile au fost trase în mai multe zone din staţiune iar poliţiştii au constatat că impuscătorul este una şi aceeaşi persoană:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`