Prima pagină » Local » Patru persoane au fost reţinute de autorităţi în dosarul furtului calificat de pe şantierele de construcţii
Patru persoane au fost reţinute de autorităţi în dosarul furtului calificat de pe şantierele de construcţii

Patru persoane au fost reţinute de autorităţi în dosarul furtului calificat de pe şantierele de construcţii

15 mai 2020, 11:15,
George Cristian în Local

Poliţiştii ieşeni au făcut, ieri, 14 mai 2020, mai multe percheziţii domiciliare. Exista un dosar penal pe rolul instanţelor în care sunt cercetate fapte de furt calificat. În urma percheziţiilor, s-au efectuat patru reţineri. Concret, patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore

”Polițiștii ieșeni au desfășurat patru percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru furt calificat în formă continuată. Patru persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

La data de 14 mai 2020, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale Iași și Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au desfășurat patru percheziții domiciliare, pe raza comunelor Mogoșești și Miroslava, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată.” se arată în comunicat.

Prejudiciul este imens. Autoritățile afirmă ca se ridică la aproximativ 190.000 de lei

În altă ordine de idei, din investigaţiile făcute până acum, s-a constatat faptul că în perioada februarie-aprilie 2020, mai mulţi bărbaţi au pătruns noaptea, pe şantiere şi au sustrat mai multe buniri. Conform anchetatorilor, prejudiciul cauzat se ridica la aproximativ 190.000 de lei

”Din investigațiile efectuate a rezultat că în perioada februarie – aprilie 2020, patru bărbați cu vârste între 23 și 46 de ani ar fi pătruns pe timp de noapte, prin efracţie sau escaladare, în imobile cu destinaţie de locuinţe sau aflate în construcţie, precum şi într-un depozit cu materiale de construcţii, de unde ar fi sustras mai multe bunuri ( scule electrice, materiale de construcții, centrale termice, obiecte sanitare, etc.), cauzând un prejudiciu total de aproximativ 190.000 de lei.” se arată în comunicat.

Vor fi prezentaţi, astăzi, 15 mai, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat mai multe probe, iar cei patru bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ori. Aceştia au fost audiaţi, iar astăzi vor fi prezentaţi în fata instanţelor cu propunerea de arestare preventivă:

”În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar cei patru bărbați au fost conduși la audieri. În baza probatoriului administrat în cauză, cei patru bărbați cercetați pentru comiterea faptelor au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind introduși în Arestul I.P.J. Iași.

La data de 15 mai a.c., aceștia vor fi prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Activitățile au beneficiat de sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informații Iași și Brigăzii de Operațiuni Speciale Iași, iar la acțiune au participat luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Iași.” se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *