Prima pagină » Razboi în Ucraina » Patru parlamentari din Rusia vor să meargă la război. Vor renunța la privilegii
Patru parlamentari din Rusia vor să meargă la război. Vor renunța la privilegii

Patru parlamentari din Rusia vor să meargă la război. Vor renunța la privilegii

23 sept. 2022, 11:20,
în Razboi în Ucraina

Anunțul mobilizări parțiale din Rusia a făcut ecoun în spaţiul public. Sunt voci care susţin, sau care nu susţin mobilizarea. Totuşi, patru parlamentari din Rusia vor renunța la privilegii pentru a merge la război.

Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială, iar rușii vor fi înrolaţi în armată pentru a se deplasa spre zona de conflict din Ucraina. Mobilizarea parțială reprezintă chemarea la arme a militarilor aflați în rezervă. Ministerul Apărării preciza că, vizați de această acțiune sunt peste 300.000 de cetățeni. Duma de Stat din Rusia a modificat legislația astfel încât cei care se vor sustrage răspunderii militare riscă până la 15 ani de închisoare.

Patru parlamentari din Rusia vor să meargă la război şi renunță la privilegii

Parlamentari din Rusia au parte de mai multe privilegii, dar patru dintre ei vor să renunțe la acestea și să meargă la război. Conform datelor venite de la secretarul general al partidului Rusia Unită, sunt cereri venite de la oficialii din Duma de Stat – echivalentul Camerei Deputaților- care solicită să fie trimiși pentru a face parte din ”operațiunea militară” specială. Cererile depuse vor fi transmise către Ministerul Apărării din Rusia care le va analiza:

„Am primit cereri de la primii patru deputați din Duma de Stat din partea Rusiei Unite cu solicitarea de a-i trimite să servească în Zona de Operațiuni Speciale din cadrul Forțelor Armate Ruse și vor fi luate în considerare de către Ministerul rus al Apărării”, a declarat Turchak, citat de serviciul de presă al partidului.

Cei patru parlamentari sunt:

Dmitri Khubezov – președinte comisie protecția sănătății

Vitali Milonov – vicepreședinte comisie familie

Serghei Sokol – vicepreședinte comisie politică economică

Dmitri Sablin – vicepreședinte comisie apărare.

Asta în condiţiile în care în mai multe orașe au fost organizate unele proteste ale oamenilor nemulţumiţi de faptul că trebuie să se înroleze în armată și să lupte pe frontul din Ucraina.

Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia

Anunțul făcut de Vladimir Putin referitor la semnarea decretului de mobilizare parțială în Rusia a stârnit o reacție națională şi internațională. Liderul de la Kremlin a explicat că este de datoria cetățenilor ruși să-și apere patria mamă. Puţin a mai făcut declarații despre posibilitatea unui conflict nuclear. Președintele rus consideră că, dacă teritoriul rusesc va fi atacat, iar occidentul nu încetează cu șantajul nuclear, țara poate să răspundă pe măsură:

” Există o posibilitate să se folosească armele nucleare împotriva Rusie. Nu vom permite astfel de tratamente. Trebuie să le amintim că țara noastră au diverse arme de distrugere și avem componente care sunt mai mai avansate decât cele NATO. Vom folosi toate mijloacele noastre. Vom face acest lucru, chiar dacă încearcă să ne șantajeze nuclear. În istoria noastră poporul i-a oprit pe toți cei care au încercat să atace patria mamă.” arăta Vladimir Putin în discurs.

Amenințarea nucleară este una foarte serioasă pentru că un astfel de scenariu s-ar dovedi apocaliptic pentru umanitate. Așadar, sunt patru parlamentari din Rusia care deja vor să se ducă la război, semn că marea majoritate a rușilor pare să nu se opună unei mobilizări parțiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *