Prima pagină » Local » Patru pacienți vindecați de coronavirus au revenit în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, după ce boala a reapărut! Prof. dr. Carmen Dorobăț: „Despre recăderi, acum învățăm”
Patru pacienți vindecați de coronavirus au revenit în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, după ce boala a reapărut! Prof. dr. Carmen Dorobăț:

Patru pacienți vindecați de coronavirus au revenit în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, după ce boala a reapărut! Prof. dr. Carmen Dorobăț: „Despre recăderi, acum învățăm”

12 iun. 2020, 15:29,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Patru pacienți vindecați de coronavirus au revenit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, după ce virusul a reapărut. Așa cum spune prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul unității medicale, cei 4 pacienți s-au prezentat la o altă unitate medicală, pentru alte afecțiuni. La internarea în spital, aceștia au fost retestați, iar testul a ieșit pozitiv. Ulterior, au fost din nou transferați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași pentru a se trata de coronavirus. Nimeni nu se aștepta ca virusul să persiste atât de mult timp. Practic, aceștia fusese externați după ce au fost declarați vindecați de coronavirus, dar virusul a persistat în organism.

Patru pacienți vindecați de coronavirus au revenit în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

Patru pacienți vindecați de coronavirus au revenit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași, Carmen Dorobăț, menționează faptul că au fost înregistrate patru recăderi, adică patru persoane ce au fost declarate vindecate de noul coronavirus s-au reîntors în unitatea medicală după ce boala a reapărut.

„Infecţia cu noul coronavirus aproape zi cu zi ne arată noi faţete şi noi ne punem noi întrebări. Credem că putem vorbi despre redaceri în cazul infecţiei cu SARS-COV-2. La Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi şi în momentul de faţă există 4 pacienţi care pot fi etichetaţi drept recăderi. Sunt pacienţi care au fost declaraţi vindecaţi având 2 teste negative la interval de 24 de ore şi ulterior au apărut la testare pozitiv. Unii au fost simptomatici, alţii au fost asimptomatici.

Am observat în special că organismele imuno deprimate pot prezenta forme simptomatice de boală. Din nefericire şi colega noastră, şefa de secţie de la Suceava a avut o astfel de recădere. Din fericire, o formă care nu pune probleme deosebite. Este un virus pe care încă nu îl cunoaştem. Ar trebui să răspundem la multe întrebări precum că aşa cum vedem nu toate organismele reuşesc să elimine virusul.”, a transmis prof. dr. Carmen Dorobăț.

Recăderi ale virusului SARS-COV-2

Patru pacienți vindecați de coronavirus au revenit în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Prof. dr. Carmen Dorobăț precizează că aceste recăderi apar în momentul în care organismul uman nu poate produce o cantitate suficiență de anticorpi sau în timp util, astfel încât să ducă la eliminarea virusului.

„Probabil nu toate organismele reuşesc să producă o cantitate suficientă de anticorpi sau în timp util astfel încât să ducă la eliminarea virusului. Atunci apar astfel de recăderi. Noi, infecţioniştii, ne-am mai întâlnit cu astfel de situaţii şi aici pot aduce exemplu infecţiei cu virusul Hepatitei B. Ca urmare trebuie monitorizare în cazul pacienţilor cu noul coronavirus la medicul infecţionist. Ministerul Sănătăţii a transmis informaţii şi indicaţii, pe care le-am considerat bine venite.”, a precizat sursa citată.

Situația locurilor din cadrul secției de Anestezie și Terapie Intensivă

Spitalul de Boli Infecțioase din Iași este aglomerat. Managerul unității medicale susține că mai este doar un loc liber în secția de Terapie Intensivă și doar opt locuri libere pe spital. Prof. dr. Carmen Dorobăț afirmă că încă mai este necesar ajutorul celor de la Spitalul CFR Iași. În cadrul secției de Anestezie și Terapie Intensivă s-a administrat pacienților diagnosticați cu coronavirus plasmă hiperimună, dar nu a dat rezultate la Iași. Patru pacienți li s-a administrat plasmă hiperimună, însă medicii nu au observat nicio ameliorare, doi dintre aceștia au decedat, iar ceilalți doi se află în stare gravă.

„Spitalul este aglomerat. Avem un loc liber la ATI și 8 pe spital. Avem încă nevoie de ajutorul colegilor de la Spitalul CFR Iași și le mulțumim din nou.”, a transmis prof. dr. Carmen Dorobăț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *