Prima pagină » Local » Patru pacienţi cu Covid-19 din Iaşi, transferaţi cu avionul în Polonia – FOTO

Patru pacienţi cu Covid-19 din Iaşi, transferaţi cu avionul în Polonia – FOTO

22 oct. 2021, 13:39,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

În aceste momente patru pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, în stare gravă, sunt transferaţi cu avionul în Polonia, potrivit prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa Unității de Primiri Urgențe SMURD din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași.

Persoanele se aflau la UPU din cadrul unității medicale menționate mai sus.

20 de pacienți români cu Covid-19 vor fi transferați în străinătate

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat astăzi, 22 octombrie 2021, faptul că patru pacienţi din Iaşi vor ajunge, vineri, în Polonia, această ţară punând la dispoziţie, pentru bolnavii de COVID-19 din România, nu mai puțin de 20 de paturi de Terapie Intensivă. Cseke Attila a afirmat într-o conferinţă de presă, că trei pacienţi au ajuns în Polonia de ieri.

„Vom continua ce am început ieri, operaţionalizarea transferului de pacienţi către Polonia. Ieri a avut loc un transport de trei pacienţi, astăzi mai mult ca sigur patru pacienţi din Iaşi vor ajunge în Polonia. Polonia ne-a pus la dispoziţie o capacitate de Terapie Intensivă de maxim 20 de paturi. Le mulţumim, aşa cum mulţumim şi Austriei şi tuturor celorlalte ţări. În Ungaria continuăm operaţionalizarea paturilor. Sunt măsuri de sprijin importante pentru noi. Fiecare viaţă este importantă, ne luptăm pentru viaţa fiecăruia dintre concetăţenii noştri, dar trebuie să fim conştienţi de faptul că trebuie să fim şi noi înşine să ne ajutăm”, a transmis ministrul Sănătăţii.

Situația Covid-19 în județul Iași

Dr. Florin Roșu, managerul unității medicale de boli infecțioase, a transmis astăzi, 22 octombrie 2021, faptul că în momentul de față la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași sunt îngrijiți 214 pacienți. De asemenea, medicul a menționat că în cursul zilei de vineri se va mări capacitatea paturilor ATI la spitalul mobil de la Lețcani, unde în prezent sunt 40 de persoane internate, urmând a fi suplimentate cu încă 8 locuri.

„Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi continua să fie antemergătorul sistemului medical ieşean şi cel din zona Moldovei în ceea ce priveşte îngrijirea pacienţilor cu Covid-19. În momentul de faţă, în spitalul situat pe strada Octav Botez îngrijim un număr de peste 214 pacienţi cu forme medii spre severe ale bolii Covid-19, iar în cadrul secţiei exterioare Leţcani un număr de peste 40 de pacienţi ce prezintă aceeaşi formă de boală”, a transmis dr. Florin Roșu, managerul unității medicale din Iași.

Cei mai mulți pacienți internați în spitalele din Iași infectați cu Covid-19 sunt nevaccinații

În spitalele din Iași, numărul pacienților infectați cu noul coronavirus este foarte mare. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase a declarat faptul că această situație se datorează faptului că cei mai mulți refuză să se vaccineze și să respecte măsurile de prevenție.

„În continuare, populația nu dorește să se vaccineze, nu respectă măsurile de prevenție. În sarcina Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Iași, conform protocolului pe care l-am semnat, ceea ce am propus, și anume ca spitalul de la Lețcani să fie operaționalizat împreună cu ceilalți decidenți de pe planul local și național s-a concretizat”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *