Prima pagină » Eveniment-Social » Patru importante imobile din Copou vor fi transformate total! Proprietarul face investiții de sute de mii de euro! (Exclusiv)
Patru importante imobile din Copou vor fi transformate total! Proprietarul face investiții de sute de mii de euro! (Exclusiv)

Patru importante imobile din Copou vor fi transformate total! Proprietarul face investiții de sute de mii de euro! (Exclusiv)

02 iul. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

Patru imobile din zona Copou urmează a fi reabilitate și modernizate! Acestea sunt destinate activităților sportive și de cazare pentru studenți. Concret, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași achiziționează servicii de verificare a proiectelor aferente lucrărilor de investiții de la Sala de Sport S3 și Complexul Studențesc „Titu Maiorescu”. Este vizată reabilitarea, modernizarea și supraetajarea căminelor C6, C7 și C8, respectiv refacerea și dotarea sălii de sport

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași lansează noi achiziții pentru investiții în infrastructura destinată studenților. Este vorba despre servicii verificare proiecte aferente lucrărilor de investiții de la Sala de Sport S3 și Complexul Studențesc „Titu Maiorescu”.

„Este vorba despre Lotul 1: servicii de verificare a documentațiilor aferente lucrărilor de investiții din cadrul proiectului «Reabilitarea, modernizarea și supraetajarea căminelor C6, C7 și C8, din Complexul Studențesc ‘Titu Maiorescu’» și Lotul 2 «Reabilitarea și dotarea sălii de sport»”, arată oficialii UAIC.

Sala de sport este compusă din două corpuri de clădire

Imobilul Sălii de Sport S3 este compus din două corpuri de clădire: corpul principal, format din sala de sport, și corpul-anexă, cu utilități (vestiare, grupuri sanitare, circulații). Sala de sport este o construcție semi-îngropată, fără subsol, dreptunghiulară și este racordată la instalațiile de alimentare cu agent termic, apă și canalizare. Acoperișul este format dintr-o terasă necirculabilă cu termoizolație și un start de mortar, peste care este așezată o hidroizolație de tip clasic. Intrarea se face printr-o clădire-anexă cu ultimul nivel suprateran, celelalte două niveluri fiind subterane. Suprafața utilă a clădirii este de 469,82 metri pătrați. Aceasta va fi multi-funcțională, iar, în cadrul acesteia, vor fi abordate mai multe discipline. Proiectul presupune dotarea sălii de sport cu șase coșuri de baschet și două porți de handbal.

Sala de sport de la subsolul 2 va fi utilizată pentru fitness și gimnastică. În aceste condiții, dotările vor fi reprezentate de următoarele aparate: cinci aparate multi-funcționale, 15 mingi de gimnastică, 20 de corzi de viteză, 40 de gantere, 20 de saltele pliabile, 20 de mingi de echilibru, 50 de inele Pilates, 20 de greutăți de picior, 20 de trambuline, o bârnă pentru gimnastică artistică, un set de paralele, un set de inele și două saltele pentru sporturi de luptă.

Căminele din „Titu Maiorescu” sunt plasate în centrul celei mai efervescente zone studențesti din Copou

Căminele din „Titu Maiorescu” sunt plasate în centrul celei mai efervescente zone studențesti din Copou, la doar 2-3 minute de universitate.
În cadrul complexului se găsesc patru cămine, cantina studențească, unde se află și spălătoria pentru studenți, fast-food-ul „La Balena”, două cabinete medicale studențești – unul de medicină generală și unul stomatologic -, iar, în apropiere, se află o cafenea. Complexul studențesc este format din patru cămine (C5, C6, C7 și C8), cu o capacitate de 1.329 de locuri cazare, la norma sanitară de 1, 2 și 3 locuri în cameră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *