Prima pagină » Local » Patru ieșeni au ajuns în fața judecătorilor! Unul dintre ei, acuzat că a omorât fără drept animalul unei pensionare
Patru ieșeni au ajuns în fața judecătorilor! Unul dintre ei, acuzat că a omorât fără drept animalul unei pensionare

Patru ieșeni au ajuns în fața judecătorilor! Unul dintre ei, acuzat că a omorât fără drept animalul unei pensionare

13 mai 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus ieri trimiterea în judecată a lui Dumitru Cârlig, Petrică Florea, Nicolae Cârlig și Alin Gabriel Popa. Acuzațiile aduse de anchetatori în cazul celor patru ieșeni sunt de distrugere, tâlhărie calificată, precum și de uciderea animalelor fără drept

Patru ieșeni au ajuns în fața judecătorilor, cu o acuzație extrem de rară. Așadar, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus ieri trimiterea în judecată a lui Dumitru Cârlig, Petrică Florea, Nicolae Cârlig și Alin Gabriel Popa.

Acuzațiile aduse de anchetatori sunt de distrugere, tâlhărie calificată, precum și de uciderea animalelor fără drept. Aceasta din urmă este o acuzație extrem de rară pe rolul instanțelor de judecată ieșene, o singură persoană fiind trimisă anterior în judecată pentru comiterea unei asemenea fapte. Doar unul dintre inculpați este acuzat de uciderea animalelor fără drept.

Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal, după care magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Animalele din ogradă, luate de cei patru ieșeni

Cei patru ieșeni au ajuns după gratii de Paște, după ce au fost acuzați că au jefuit o femeie de 63 de ani, Ioana P. Astfel, în urmă cu câteva săptămâni, Judecătoria Iași a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, formulată de procurori pe numele celor patru.
La acea dată, agenții din cadrul Secției II de Poliție Rurală Ciurea i-au identificat pe cei patru indivizi, cu vârste cuprinse între 19 și 32 de ani, toți din comuna Mogoșești, bănuiți, printre altele, de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

„În seara zilei de 17 aprilie 2020, suspecții au pătruns fără drept pe proprietatea unei femei de 63 de ani, din comuna Mogoșești, de unde au luat mai multe bunuri (o drujbă, două furci, un ham etc.) și păsări (opt găini și două picheri), cauzând un prejudiciu de aproximativ 2.000 de lei, iar, ulterior, când ar fi fost observați de persoana vătămată, aceștia ar fi aruncat cu pietre asupra ei”, au menționat atunci reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Ulterior, cei patru bărbați au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind duși în arest. De remarcat este faptul că, în cadrul dosarului, pensionara jefuită s-a constituit parte civilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *