Prima pagină » Local » Patru firme vor să refacă aleile din Cimitirul „Sfânta Treime”, din Iași. Potul de la Primărie este de 347.000 de euro
Patru firme vor să refacă aleile din Cimitirul

Patru firme vor să refacă aleile din Cimitirul „Sfânta Treime”, din Iași. Potul de la Primărie este de 347.000 de euro

12 nov. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Primăria va aloca 347.000 de euro pentru refacerea aleilor din Cimitirul „Sfânta Treime”, din Iași. Patru firme din Iași și din țară au depus oferte pentru reabilitarea zonelor din cimitirul aflat în cartierul Păcurari. Societatea care va câștiga procedura derulată de Primăria Iași va reface cimitirul într-o perioadă de 18 luni

Mai multe societăți au depus oferte pentru reabilitarea aleilor din Cimitirul „Sfânta Treime”, din municipiul Iași. Procedura scoasă la licitație de Primăria Iași are o prevedere bugetară de 1,7 milioane de lei (347.000 de euro).

Pentru reabilitarea aleilor din cimitirul ieșean au depus oferte firmele Construct & Drum SRL Iași, Soragmin SRL Sălcioara, județul Vaslui, Geiger Transilvania SRL Cristești, județul Mureș, dar și asocierea dintre SC Thot Technology SRL Iași (lider) – Pao International Group Iași. Conform caietului de sarcini, firma care va câștiga procedura va trebui să refacă aleile din cimitirul ieșean într-o perioadă de un an și jumătate. Termenul-limită de depunere a ofertelor este 7 martie 2022.

Aleile din Cimitirul „Sfânta Treime” din Iași vor fi refăcute

Cimitirul „Sfânta Treime” este unul dintre cele mai mari din municipiul Iași. Cimitirul se află în administrarea SC Servicii Publice SA Iași, direcție subordonată municipalității. Conform caietului de sarcini, aleile din cimitirul aflat în cartierul Păcurari au nevoie de o reabilitare urgentă.

„Suprafața existentă și cea proiectată a aleilor este de aproximativ 7.342 de metri pătrați. Dimensiunile în plan ale aleilor propuse să se reabiliteze sunt cuprinse între 1,40 și 5,50 metri, iar, în perioada de execuție a lucrărilor, nu sunt necesare relocări de instalații tehnico-edilitare, precum cele existente pe amplasament: electrice, de apă potabilă și apă menajeră, gaze naturale și rețele de telecomunicații. Traseul aleilor reabilitate sunt proiectate pentru evitarea tăierii de arbori existenți pe amplasamentul proiectat”, se arată în documentația respectivă.

Alei de 2,9 kilometri, în cimitirul din cartierul ieșean Păcurari

În calcul intră 15 alei, lungimea totală fiind de 2,9 kilometri. Primăria Iași a arătat și cum se vor desfășura lucrările în cimitirul situat în cartierul Păcurari.

„Accesul pietonal și, ocazional, rutier pe aceste alei noi proiectate se va realiza din strada Popăuți la nivelul carosabilului existent. În perioada execuției lucrărilor, circulația va fi deviată, fără a se împiedica accesul în orice zonă a mormintelor. Perioada de execuție este de 18 luni de la data semnării contractului. Criteriul de atribuie este legat de prețul cel mai scăzut, iar modalitatea aplicată pentru atribuirea contractului de achiziție publică este procedura simplificată”, se mai arată în caietul de sarcini al procedurii. De altfel, municipalitatea a lansat procedura încă de acum câteva săptămâni.

Număr tot mai mare de morți în municipiul Iași

Un raport al celor de la Primăria Iași a aratăt că, din cauza pandemiei de COVID-19, numărul de persoane decedate a crescut față de perioada similară din 2020. De altfel, și locurile din Cimitirul „Sfânta Treime”, din Iași, sunt tot mai puține.

Pandemia de COVID-19 a făcut ca numărul înmormântărilor să fie dublu în 2021 față de anii anteriori. De la începutul pandemiei și până în prezent au fost înregistrați 794 de ieșeni morți din cauza virusului. Dintre aceștia, o treime (258 de persoane) au decedat numai în luna octombrie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *