Prima pagină » Local » Patru firme vor contractul de lucrări privind supralărgirea unui drum de legătură din Iași. Proiectul valorează peste 4,4 milioane de lei
Patru firme vor contractul de lucrări privind supralărgirea unui drum de legătură din Iași. Proiectul valorează peste 4,4 milioane de lei

Patru firme vor contractul de lucrări privind supralărgirea unui drum de legătură din Iași. Proiectul valorează peste 4,4 milioane de lei

12 iun. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Local

Patru firme au depus oferta financiară și vor contractul de lucrări privind supralărgirea drumului care face legătura între Iași și comuna Miroslava

Primăria Miroslava a publicat, pe data de 25 mai 2024, procedura de licitație pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Se intenționează contractarea serviciilor de execuție a lucrărilor în baza proiectului tehnic pentru obiectivul „Supralărgire bretea de legătură între șoseaua de centură VO DN28D și DC 28 în comuna Miroslava”. Patru firme au depus ofertele financiare în cadrul procedurii.

Patru firme vor contractul de lucrări privind supralărgirea unui drum de legătură din Iași

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, în cadrul procedurii de licitație privind contractarea serviciilor de lucrări pentru supralărgirea bretelei de legătură între șoseaua de centură DN28D și DC 28, comuna Miroslava, au depus oferta financiară patru firme.

Este vorba despre Danlin XXL, administrată de Amăriuței Dan, Mecon Iași SRL,  controlată de Bubulac Marius Adrian, Artcon way SRL, administrată de Rotaru Alexandru, și Goldexo Team SRL, controlată de Ionuț Grigorescu. Menționăm faptul că proiectul are o prevedere bugetară de 4.472.349 de lei, fără TVA.

„Necesitatea și oportunitatea investiției rezultă din nevoia de a pune în siguranță circulația rutieră pe raza UAT Miroslava și reducerea poluării generate de circulația auto. Oportunitatea acestei investiții rezultă și din faptul că modernizarea infrastructurii rutiere va fluidiza circulația rutieră și va asigura creșterea nivelului de siguranță a circulației auto în zonă și reducerea numărului de accidente. Valoarea estimată a lucrărilor este de 4.472.349 de lei, fără TVA. Terenul pe care se realizează investiția aparține domeniului public de interes local fiind în administrarea comunei Miroslava.

Având o populație de aproximativ 11.958 de locuitori în prezent, comuna Miroslava este situată în partea centrală a Județului Iași, fiind plasată la limita sud-vestică a municipiului Iași, reședința județului Iași. Comuna este situată la aproximativ 30 de kilometri de râul Prut, 40 de kilometri față de limita vestică, 25 de kilometri de limita sudică. Înainte de începerea lucrărilor se va efectua o analiză detaliată a proiectului raportat la realitățile din teren pentru a se identifica rețele și construcții existente ce interferează cu lucrarea și împreună cu deținătorul acestora să se stabilească modul de execuție a lucrărilor în zonele respective”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Trei firme vor contractul de extindere a rețelei de apă și canalizare din Comarna

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de extindere apă și canalizare din comuna Comarna are o valoare de 10.940.367,6 lei, fără TVA. Trei oferte financiare au fost depuse în cadrul procedurii, una de asocierea Europartener SRL – lider, alături de Alrosel Project, a doua de asocierea Constructii Hidrotehnice SA – lider, împreună cu SC Prof Con Invest, SC Proiect – Construct Regiunea Transilvania și Aghemir Company, iar cea de-a treia ofertă a fost depusă de asocierea Bahm Constructii Civile și Industriale – lider, alături de Infra Proiect, Tehnimarket, Pro-Activ Consulting SRL și ABC-Con International SRL. Este important de știut faptul că proiectul este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar contractul de lucrări are clauză suspensivă.

„Clauză suspensivă. Procedura de atribuire a contractului de achiziție publică este inițiată sub incidența prezentei clauze suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziție publică este condiționată de alocarea creditelor bugetare cu această destinație, semnarea contractului făcându-se de respectarea dispozițiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidența legislației privind finanțele publice. Având în vedere dispozițiile legii 98/2016 privind achizițiile publice și H.G. nr. 395/2016, cu modificările și completările ulterioare, Autoritatea Contractantă precizează că va încheia contractul cu ofertantul declarat câștigător numai în măsura în care fondurile necesare achiziției vor fi asigurate prin alocarea creditelor bugetare cu această destinație.

În cazul în care, indiferent de motive, creditele bugetare nu vor fi alocate, Autoritatea Contractantă, după primirea notificării cu privire la neacordarea finanțării, își rezervă dreptul de a anula procedura de atribuire”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Patru firme vor contractul de lucrări privind supralărgirea unui drum de legătură din Iași. Proiectul depășește 4,4 milioane de lei.

Comentarii
  • Dar , de supralargirea la 2 benzi, din Lunca Cetățuii până la capăt CUG, nu se mai aude nimic, doar au ieși aceeași conducător locali!!!!

  • gardian la penitenciar

    fugiti de GOLDEXO e a lui Cernea presedintele de la PNL tineret si consilier judetean ……..la Movileni a pus balast in iarba si nu a respectat grosimile……e un jnapar ordinar

  • TREZITI-L SI PE ADORMITUL ASTA DE LUP DE LA CIUREA SA ASFALTEZE DRUMURILE….IN HLINCEA SUNT DRUMURI DE PAMANT !……

    SAU SE TEME SA VINA LA HLINCEA CA-L BAT LOCATARII !……

  • Contribuabil

    GOLDEXO este firma de casa a mafiei pn;l

  • GOLD fac lucrari de mantuiala dar e sustinuta tare tare tare de Murariu seful de la ISC Iasi….si colac peste pupuza folosesc acelasi dirigite de santier la toate lucrarile, C.Caprei, Movileni, Harlau, Fantanele, Tibanesti………gasca organizata

  • Terminați naibii centura Iașului care nu există nesimțiților !, lărgiți la cîte 2 benzi pe sens ieșirea de la CUG pînă la intersecția cu centura din Lunca Cetățuii că se stă întrafic și o oră jumate pînă în Podu Roș nesimțiților !, terminați odată kăkatul ăsta neterminat de centuŕă că ați începuto fără cap și fără coadă prin 2007 ! , nu sunteți în stare de nimic bun !

  • pupincuristii

    Niste HANDICAPATI ! impreuna cu CHIRICA !
    Au promis :
    -modernizarea podului de la Bucium,
    -au promis modernizarea Poitiers,
    -au promis largirea intrarilor in oras
    -au promis sosea de centura …….

    si tot o lalae si nu fac niminc !
    NISTE EXCROCI,PANGLICARI…INAPOIATI !

  • O să vă facem o pluă în următorii ani !
    Vă dăm mumu la toți moldovenii prostalani !
    Bucureștiul e puterea !, Țara Romăneasca doar să înflorească !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *