Prima pagină » Local » Patru firme vor construi școala din comuna Miroslava! Trei consorții formate din 24 de companii s-au luptat pentru contract. Proiectul valorează peste 27.000.000 de lei

Patru firme vor construi școala din comuna Miroslava! Trei consorții formate din 24 de companii s-au luptat pentru contract. Proiectul valorează peste 27.000.000 de lei

22 iul. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Local

Patru firme vor construi școala din comuna Miroslava, satul Valea Adâncă. În cadrul procedurii de licitație privind realizarea proiectului, 24 de firme s-au înscris și au vrut contractul de proiectare și execuție a noii unități de învățământ

Pe data de 13 martie 2024, a fost lansată procedura de licitație pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), în cadrul căreia s-au înscris trei consorții formate din 24 de companii. Contractul a fost atribuit unuia dintre acestea luna trecută.

Patru firme vor construi școala din comuna Miroslava, județul Iași. Proiectul va fi realizat în satul Valea Adâncă

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), asocierea Into SRL, Dev in All SRL, Magnul Construct Proiect SRL și Rez Vinci SRL au câștigat procedura de licitație privind contractul de proiectare și execuție „Construire Școala în localitatea Valea Adâncă, comuna Miroslava”. Contractul are o valoare de 22.710.901,08 lei, fără TVA, adică 27.025.972,28 lei, cu TVA inclus.

Societățile Into SRL și Dev in All SRL sunt administrate de Ioan Olaru. Prima este înființată în anul 2005 și are ca obiect de activitate „Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”, iar cea de-a doua societate este înființată în anul 2010 și are ca obiect de activitate „Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”. Ambele firme au sediul în Iași.

În ceea ce privește firma Magnul Construct Proiect SRL, aceasta este administrată de Sandu George Paraschiv și are ca obiect de activitate „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Firma are sediul în București.

Firma Rez Vinci SRL este înființată în anul 2022, are ca obiect de activitate „Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea” și este administrată de Gabriel Andrei Oleiru. Societatea are sediul în Iași.

Firmele au la dispoziție 24 de luni pentru realizarea proiectului, din care șase luni pentru activitatea de proiectare, elaborare și predare a documentației tehnice faza PT și avize necesare execuției lucrărilor, iar 18 luni pentru execuția și recepția lucrărilor.

„Noua școală va avea în plan forma «H» și un regim de înălțime P+2E. Se va realiza sistematizarea verticală a terenului, o zonă de parcare și se va amenaja spațiul verde din jurul clădirii. Suprafața terenului este de 7.240 metri pătrați. Suprafața construită a școlii va fi de 1.118,01 metri pătrați, suprafața desfășurată a școlii va fi de 3.354,03 metri pătrați iar suprafața utilă va fi de 2.855,67 metri pătrați. Spațiul verde va avea o suprafață de 3.528,94 de metri pătrați. Vor fi realizate alei carosabile de 1.443,05 metri pătrați și alei pietonale de 1.150 de metri pătrați”, se arată în documentele publicate pe SEAP.

Proiectul prevede 30 de locuri de parcare.

Terenul pe care se va construi noua unitate de învățământ a fost donat de un om de afaceri ieșean

Terenul de aproximativ 10.000 de metri pătrați pe care va fi construită noua unitate de învățământ și vor fi asigurate căile de acces din proiect a fost donat de omul de afaceri Alin-Daniel Haucă. Acesta este administrator al companiei Balkan Pharmaceuticals, cel mai mare producător de medicamente din regiunea de est a Europei. Alin-Daniel Haucă este un om de afaceri discret, ce refuză de cele mai multe ori să facă publice donațiile pe care le-a făcut sau le face, de-a lungul timpului, administrațiilor publice locale, pentru construirea diferitelor clădiri de interes public.

Alin-Daniel Haucă a construit, la Pașcani, o fabrică modernă de produse farmaceutice. Sectorul vizat este cel al producerii de suplimente alimentare cu conținut de vitamine, minerale și extracte din plante. Investiția are o valoare de 12 milioane de euro. Balkan Pharmaceuticals a creat, de-a lungul timpului, peste 300 de medicamente destinate tratării diferitelor boli. Fabrica Balkan Pharmaceuticals, de la Pașcani, are o suprafață de câteva mii de metri pătrați. Aici, firma fondată de Alin-Daniel Haucă, și de soția sa, Lucia Haucă, în anul 2006, în Republica Moldova, s-a extins de la producerea de medicamente și la cea de suplimente alimentare.
Patru firme au fost declarate câștigătoare a licitației. Acestea vor construi școala din comuna Miroslava, satul Valea Adâncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *