Prima pagină » Local » Patru cazuri de coronavirus, confirmate la CTP Iaşi
Patru cazuri de coronavirus, confirmate la CTP Iaşi

Patru cazuri de coronavirus, confirmate la CTP Iaşi

22 iul. 2020, 17:14,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Directorul Companiei de Transport Public Iaşi, Cristi Stoica, a confirmat faptul că sunt patru cazuri de infecţie cu virusul Covid-19 în cadrul companiei.

Patru cazuri de Covid-19 la CTP Iaşi

Cristi Stoica a menţionat că niciun şofer sau vatman din cele patru persoane testate pozitiv cu virusul SARS-COV-2 nu sunt infectaţi. Cele patru cazuri din cadrul companiei lucrau în blocul administrativ, concret la Biroul de Achiziţii. Acestea nu au intrat în contact cu nimeni, neprezentându-se la serviciu de mai bine de o săptămână şi jumătate. Persoanele au fost în concendiu medical prezentând simptome de răceală şi febră, ulterior fiind pozitivați.

„Am decis că până la sfârşitul săptămânii să îi testăm pe toţi cei 90 de angajaţi din blocul administrativ. Am început să testăm întreaga companie, iar în măsura în care obţinem rezultatel, vom lua decizia de a izola şi de a lucra de la distanţă. În acest moment pot fi mulţi asimptomatici. Doar patru persoane sunt simptomatice. Măsuri de protecţie au fost luate de mult, un exemplu ar fi ca uşa din faţă nu este folosită de călători.

Niciun şofer sau vatman nu a fost infectat. Avem patru angajaţi de la Biroul de Achiziţii cu simptome de răceală. Medicul i-a evaluare. Au ieşit din păcate pozitivi toţi patru.

În urma acestei chestiuni am decis să înăsprim măsurile de protecţie. În momentul acesta am decis să izolăm birourile şi să vină numai anumite persoane la serviciu. Facem testele pentru toţi pentru a vedea gradul de infectare care s-a transmis. Persoanele infectate au fost în concediu medical, nu au luat contact cu nimeni. La serviciu nu au mai venit de o sapatamana şi jumătate.”, a declarat Cristi Stoica, director CTP Iași.

7 persoane de la I.Ș.J. Iaşi au fost confirmate cu COVID 19

Conform declaraţiilor de ultima oră, 7 persoane de la I.S.J. Iaşi au fost confirmate cu COVID 19. Într-un comunicat de presă se explica situaţia anchetei epidemiologice care se desfăşoară la ISJ Iași.

Conform comunicatului de presă dat publicaţii, în urma anchetei epidemiologice declanşată de identificarea a celui de-al doilea caz pozitiv cu COVID-19 de la IȘJ Iași, s-a constatat apariţia a încă 5 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19. În urma acestui lucru, DSP Iași a luat hotărârea extinderii anchetei epidemiologice:

” Având în vedere identificarea recentă a celui de-al doilea caz de Covid 19 în rândul personalului angajat din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Direcţia de Sănătate Publică a extins ancheta epidemiologică declanşată iniţial pe data de 15 iulie 2020. În urma testării tuturor angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul inspectoratului, astăzi, 21 iulie 2020, rezultatele de laborator au confirmat prezenţa noului coronavirus la încă 5 angajaţi, două persoane care lucrează în cadrul unor proiecte educaționale ale I.S.J. Iași și 3 angajaţi de la compartimentul administrativ. Până în prezent, 7 persoane care îşi desfăşoară activitatea la I.S.J. Iaşi au fost confirmate cu COVID 19. Drept urmare, Direcţia de Sănătate Publică continuă ancheta epidemiologica prin stabilirea contacţilor direcţi, conform Metodologiei de supraveghere Covid 19 şi prin aplicarea tuturor măsurilor care se impun la nivel instituţional.”

Toate spaţiile instituţiei vor fi supuse unui nou proces de igienizare

În contextul descoperirii celor 5 cazuri noi de infectare cu COVID-19, s-a luat decizia ca toate spaţiile instituţiei să mai fie încă odată dezinfectate:

” În acest context, toate spaţiile instituţiei vor fi supuse unui nou proces de igienizare, conform procedurilor specifice, iar personalul angajat al I.S.J. Iaşi va continua activitatea în regim de telemuncă. Totodată, comunicarea cu publicul se va realiza online, iar activităţile din calendarele specifice, care presupun prezenţa fizică a persoanelor, se vor desfăşura la Şcoala Postliceală Sanitară „Gr. Ghica Vodă” Iaşi” se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *