Prima pagină » Local » Patronul unui magazin din Iași riscă să rămână fără apartament! Nu a plătit chiria în timpul pandemiei

Patronul unui magazin din Iași riscă să rămână fără apartament! Nu a plătit chiria în timpul pandemiei

23 apr. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Daniel Teofil Ciuclu datorează patronului de la Valex Com SRL nu mai puțin de 12.000 de euro. A folosit spațiul de pe strada Tudor Neculai, dar nu a plătit chiria și utilitățile. Acum, riscă să piardă apartamentul din comuna Valea Lupului

Executorii ieșeni organizează noi licitații pentru valorificarea mai multor bunuri deținute de debitori. Astfel, pe data de 17.05.2022, este programată licitația pentru valorificarea unui apartament deținut de Daniel Teofil Ciuclu, administratorul societății Danioni Market SRL.

”Poate participa la licitație, în calitate de licitator, orice persoană care are capacitatea deplină de exercițiu, precum și capacitatea să dobândească bunul ce se vinde. Debitorul nu poate licita personal, nici prin persoane interpuse. Persoanele care vor să cumpere imobilul sunt obligate să depună în contul de consemnări o garanție de participare de 1 la sută din prețul ce pornire a licitației, iar dovada consemnării, împreună cu oferta de cumpărare, vor fi depuse la executorul judecătoresc”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Sergiu Plumbu.

Executorii au scos la vânzare și un apartament de pe strada Eternitate.

Patronul unui magazin din Iași riscă să rămână fără apartamentul de 48.000 de euro

În perioada 22.01.2020 – 09.06.2020, Daniel Ciuclu avea calitatea de chiriaș în clădirea deținută de societatea Valex Com Service SRL de pe strada Tudor Neculai din CUG. În perioada amintită, bărbatul a folosit spațiul societății pentru funcționarea unui magazin alimentar. Însă nu a plătit nici chiria și nici utilitățile. Debitul a ajuns la aproape 60.000 de lei, adică 12.000 de euro. Creditorul a cerut executorului să vândă apartamentul debitorului din comuna Valea Lupului, județul Iași, situat pe strada Aleea Păun, nr.7, bloc C4. Imobilul este compus din două camere și are o suprafață utilă de 45,60 de metri pătrați la care se adaugă un balcon de 4,30 de metri pătrați. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 239.642 lei, aproape 48.000 de euro. În ceea ce privește Valex Com Service SRL, societatea este condusă de Vasile Didea. Firma are 4 angajați și o cifră de afaceri de 409.356 de lei. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat cazul unui bătrân care nu mai poate ieși din casă din cauza unui gard construit de vecin.

Executorii au scos la vânzare o vilă cu o valoare de 400.000 de euro

Totodată, executorii judecătorești au organizat altă licitație pentru valorificarea bunurilor ce aparțin lui Adrian Coca, fost director la compania TotalGaz Industrie, acum aflată în insolvență. Adrian Coca a ipotecat vila de pe strada Ioan Petru Culianu, iar banii au fost folosiți pentru susținerea activității din firmă. Apoi a demisionat, dar a rămas cu o datorie de peste 1 milion de euro la First Bank. Procedura pentru valorificarea imobilului pornește de la 2.063.366 de lei, aproape 400.000 de euro, după ce procedura a eșuat în mai multe rânduri, din cauză că nu s-au prezentat ofertanți. Licitația va fi organizată la sediul executorului judecătoresc Ciprian Sârbu.

Vila lui Adrian Coca, situată chiar lângă proprietatea lui Ioan Pârău, patronul Totalgaz Industrie, are regimul de înălțime D+P+1+M. Patronul unui magazin din Iași riscă să rămână fără apartament și după ce nu a mai avut activitate în timpul pandemiei de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *