Prima pagină » Titlurile zilei » Patronul unei firme de IT din Iași investește în imobiliare! Mirel Pădurariu a cumpărat 5.000 de metri pătrați pe C.A. Rosetti și vrea să amenajeze o zonă de agrement cu restaurante. Afaceristul: „Aștept autorizația de construire” – FOTO

Patronul unei firme de IT din Iași investește în imobiliare! Mirel Pădurariu a cumpărat 5.000 de metri pătrați pe C.A. Rosetti și vrea să amenajeze o zonă de agrement cu restaurante. Afaceristul: „Aștept autorizația de construire” – FOTO

21 dec. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Mirel Pădurariu încearcă să dea lovitura în imobiliare. Patronul A&S Development a cumpărat jumătate de hectar pe bulevardul C.A. Rosetti, unde vrea să amenajeze o zonă de agrement cu servicii de alimentație publică. Afaceristul a declarat că va detalia proiectul în momentul în care va obține autorizația de construire

Zona C.A. Rosetti, din municipiul Iași, este abordată de investitori. Andrei Mirel Pădurariu a achiziționat o suprafață de aproximativ 5.000 de metri pătrați la numărul 350, foarte aproape de intersecția care face legătura cu zona Copou. În zonă, terenul valorează și 100 de euro metrul pătrat. Investitorul deține și societatea A&S Development, cu obiect de activitate „consultanță în tehnologia informației”. Apare ca asociat în alte două firme implicate în activități de contabilitate și consultanță financiară. Recent, proiectul investitorului a fost prezent pe ordinea de zi a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți și constituită la nivelul Primăriei Iași.

Andrei Pădurariu a propus amenajarea unei zone de agrement, cu restaurante, servicii și comerț. În zonă au mai fost aprobate astfel de proiecte ce prevedeau construirea unor clădiri cu regim de înălțime ce ajungea și la P+6. Deocamdată, arhitecții nu au comunicat dacă proiectul a primit avizul de oportunitate. În cazul în care proiectul va fi avizat, va ajunge în Comisia de Urbanism formată din consilieri locali.

Mirel Pădurariu spune că așteaptă autorizația de construire

Contactat telefonic de reporterii cotidianului BZI, Mirel Pădurariu a precizat că nu poate detalia proiectul.

„Deocamdată nu se pot spune foarte multe. Voi ști când va ieși autorizația de construire. Abia am achiziționat. Când obținem autorizația, putem vorbi despre finanțare”, a declarat patronul societății A&S Development SRL.

Conform ultimelor date financiare ale societății, în 2020, Mirel Pădurariu a încasat 630.654 de lei, profit de 84.877 de lei, datorii de 550.517 lei, cu un număr de 2 angajați.

„Soluțiile noastre software se adresează mediului de afaceri, sunt perfect integrate între ele și au ca nucleu central Nexus ERP. Produsele pot funcționa atât în Cloud, cât și On Premises (local) și licențele de utilizare pot fi achiziționate atât SaaS (chirie), cât și «pe viață». Aplicațiile client, după destinația lor, sunt realizate pentru Windows, Android sau Web”, se arată în descrierea activității.

Pe C.A. Rosetti a anunțat investiții și afaceristul Ștefan Enășoaie.

Patronul societății INBIT SRL nu a primit avizul de oportunitate pentru blocul cu 4 etaje de pe C.A. Rosetti

În primăvara anului 2021, Andrei Târnovanu, patronul firmei de construcții INBIT SRL, intenționa să construiască un bloc de locuințe colective pe bulevardul C.A. Rosetti, nr. 57. La intersecția cu strada Brândușa, nr. 61, afaceristul a solicitat avizarea unui proiect imobiliar pe o suprafață de teren de 729 de metri pătrați. Intenția afaceristului era de a ridica un imobil cu regimul de înălțime P+4. Arhitecții au considerat că investiția nu este oportună în zonă. În schimb, arhitecții au avizat proiectul propus de Gheorghe Negruț, patronul pensiunii „Villa Grande”, din cartierul Tătărași.
Vizavi de pensiune, afaceristul deține o suprafață de teren de 3.254 de metri pătrați, amplasată pe strada Gălățeanu, nr. 2. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), urmează să fie construit un bloc cu regimul de înălțime S+P+3E, din care să rezulte 40 de apartamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024