Prima pagină » Titlurile zilei » Patronul unei firme de instalații a demolat o cunoscută casă din Iași! A făcut loc unui proiect imobiliar, chiar în centrul orașului. Ștefan Enășoaie a încheiat afacerea cu doar 60.000 de euro – FOTO

Patronul unei firme de instalații a demolat o cunoscută casă din Iași! A făcut loc unui proiect imobiliar, chiar în centrul orașului. Ștefan Enășoaie a încheiat afacerea cu doar 60.000 de euro – FOTO

22 oct. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Ștefan Enășoaie, un investitor din zona Neamț, vrea să construiască un showroom pe bulevardul C.A. Rosetti. A cumpărat casa de la vechiul proprietar, care a expus mai multe sculpturi în curte. Tranzacția a fost de 60.000 de euro. Afaceristul încearcă să întocmească un Plan Urbanistic Zonal

Noi investiții sunt anunțate în zona centrală a Iașului. Mai precis, pe bulevardul C.A. Rosetti, chiar vizavi de sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași, patronul mai multor magazine de instalații a achiziționat un teren în suprafață de 574 de metri pătrați, pe care se afla și o casă bătrânească. Casa era cunoscută ieșenilor după sculpturile expuse în curte de fostul proprietar, Leonard Istrate. După vânzare, acestea au fost recuperate de proprietar. Noul proprietar, Ștefan Enășoaie, patronul societății Ena Grup Construct SRL, intenționează să întocmească un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unei locuințe individuale, dar și a unui showroom. De precizat că, pe lângă magazinele cu soluții complete în instalații din Roman, județul Neamț, dar și cartierul Alexandru cel Bun, din Iași, Ștefan Enășoaie este interesat și de afacerile din domeniul mobilei.

Investitorul Ștefan Enășoaie se gândește să închirieze

Proprietatea situată la intersecția cu strada Patria a fost achiziționată în 2018, contra sumei de 60.000 de euro. În umă cu câteva zile, vechea clădire a fost demolată de o echipă de muncitori. Imobilul se afla într-un stadiu avansat de degradare. Contactat telefonic, Ștefan Enășoaie a precizat că încă nu s-a hotărât în legătură cu destinația viitoarei clădiri. Deocamdată, proiectul nu are avizele comisiilor de specialitate din cadrul Primăriei Iași.

„În acest moment depun pentru PUZ. Cred că durează cel puțin doi ani, indiferent de ce vreau să fac. Vreau să văd ce mă lasă să fac în zonă. Merg pe ideea unui showroom sau spații de închiriat pentru birouri. În două, trei luni voi afla mai multe. Deocamdată nu pot să spun mai multe. Sculpturile respective au fost „, a precizat Ștefan Enășoaie.

Afaceristul are calitatea de asociat în două societăți: Ena Grup Construct SRL și Ena Tehnic SRL. În cazul primei societăți, a fost declarată o cifră de afaceri de 164.505 lei, profit de 114.411 lei, cu un număr de doi angajați. Investitorul se află la prima investiție imobiliară. În acest context nu a luat în calcul construirea unui bloc de locuințe colective. De precizat că investitorii vânează și terenurile din spatele Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Pe bulevardul C.A. Rosetti a vrut să construiască și patronul firmei INBIT

Un alt proiect imobiliar din zona C.A. Rosetti aparține lui Andrei Târnovanu, patronul firmei de construcții INBIT SRL. La numărul 57, la intersecție cu strada Brândușa, nr. 61, afaceristul a solicitat avizarea unui proiect imobiliar pe o suprafață de teren de 729 de metri pătrați. De precizat că zona este aglomerată în special de case, iar traficul auto este intens. Intenția afaceristului este de a ridica un bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime P+4. În primăvara anului 2021, proiectul a fost analizat în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți.

Aceștia au considerat că proiectul nu este oportun pentru zona amintită, motiv pentru care au eliberat un aviz nefavorabil. Totodată, și Gheorghe Negruț, patronul pensiunii „Villa Grande”, din cartierul Tătărași, vrea să construiască. Vizavi de pensiune, afaceristul deține o suprafață de teren de 3.254 de metri pătrați, amplasată pe strada Gălățeanu, nr.2. Aici a propus un PUZ pentru construirea unui bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime de S+P+3. Imobilul presupune amenajarea unui număr de 40 de apartamente care nu vor fi mai mari de 3 camere. Recent, proiectul a fost avizat de CTATU.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`