Prima pagină » Local » Patronul unei case de amanet din Tudor Vladimirescu, acuzat de obstrucționarea justiției! Scandalul a pornit de la un telefon furat!
Patronul unei case de amanet din Tudor Vladimirescu, acuzat de obstrucționarea justiției! Scandalul a pornit de la un telefon furat!

Patronul unei case de amanet din Tudor Vladimirescu, acuzat de obstrucționarea justiției! Scandalul a pornit de la un telefon furat!

11 mai 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie au dispus, pentru prima dată în istorie, trimiterea în judecată a unui ieșean pentru obstrucționarea justiției. Patronul unui amanet din zona Tudor Vladimirescu este acuzat de comiterea acestei infracțiuni. Întreg scandalul a pornit de la un telefon furat

Un patron de casă de amanet va fi nevoit să dea explicații în instanță, după ce a fost acuzat de anchetatori de comiterea unei infracțiuni.
Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie au dispus, pentru prima oară în istorie, trimiterea în judecată a unui ieșean pentru obstrucționarea justiției.
Pe lângă Cezar Vlad Aldea, administratorul SC EuroGold& CO IFN, anchetatorii i-au mai trimis în fața instanței pe Vasile Iustin T., un minor acuzat de furt calificat și tentativă de furt calificat, precum și pe Constantin Narcis Avram, acuzat de tăinuire.
Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al cauzei, după care magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Telefonul furat, dus la amanet

Anchetatorii ieșeni susțin că minorul ar fi comis un furt calificat și ar mai fi avut o tentativă de acest gen.

„În noaptea de 15 spre 16 aprilie 2020, la ora 1:11, fiind mascat, inculpatul a pătruns prin efracție în punctul de lucru al unei firme de telefonie mobilă, din municipiul Iași, de unde a furat un telefon marca Samsung Galaxy S10 și un telefon marca Samsung Galaxy A40, cauzând un prejudiciu de 7.900 de lei. De asemenea, în noaptea de 17 spre 18 aprilie 2020, în jurul orei 1:45, inculpatul a forțat ușa de acces și a pătruns în incinta unui magazin, părăsind unitatea fără a sustrage vreun bun”, a precizat ieri Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Conform acesteia, Constantin Narcis Avram este acuzat de tăinuire, deoarece, pe data de 16 aprilie 2020, ar fi primit de la minor telefonul mobil marca Samsung A40, bun pe care l-ar fi valorificat la o societate comercială, și telefonul mobil marca Samsung Galaxy S10, pe care l-ar fi valorificat la o casă de amanet din municipiul Iași, știind că telefoanele provin din comiterea unei fapte prevăzute de legea penală.
De asemenea, procurorii au mai afirmat că Cezar Vlad Aldea ar fi obstrucționat justiția, acuzația fiind în premieră pe rolul instanțelor ieșene.

„Pe data de 22 februarie 2019, cu ocazia verificărilor efectuate în dosarul penal privind infracțiunea de furt calificat, la solicitarea organelor de cercetare penală de a preda telefonul marca Samsung Galaxy A40, bun care făcea obiectul dosarului penal menționat, a refuzat să predea bunul polițiștilor, a distrus telefonul, după care l-a înmânat acestora. Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive”, a adăugat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Contactat telefonic de reporterii cotidianului „Bună Ziua Iași”, omul de afaceri Cezar Vlad Aldea nu a dorit să comenteze foarte mult pe marginea situației, susținând, în principiu, că este nevinovat.

„Situația nu stă așa cum a fost prezentată. Eu am predat acel telefon. Vom vedea ce se va întâmpla în continuare în instanță”, a afirmat omul de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *